אפליקציות מובייל נועדו להפוך את החיים שלנו לפשוטים הרבה יותר. בימינו הן מאפשרות לקבל מידע על מזג האוויר, לנהל את חשבון הבנק, לקנות כרטיסי טיסה, למכור חפצים משומשים ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה. אם כך הדבר, למה לא לצייד כל מגייס באפליקציה ייעודית לגיוס תורמים חדשים ותרומות חוזרות בכל שעה, בכל מקום ובדרך קלילה ושיווקית, אטרקטיבית ומאובטחת?
מתברר שעכשיו יש אפליקציה כזו. והארגון שפיתח אותה וחילק אותה לכל צוות המגייסים שלו מדווח על תוצאות מרשימות.
העמותה הלונדונית Battersea Dogs & Cats Home נוסדה ב-1860 כדי לטפל בכל חתול או כלב שזקוקים לעזרה. היא מספקת לכולם מחסה וטיפול וטרינרי ברמה הגבוהה ביותר, מטפלת בהם עד שיימצא להם בית חם ומאחדת חתולים וכלבים אבודים עם בעליהם באמצעות הקו החם שלה.
ב-2010 החל הארגון לגייס מדלת לדלת. שלא כמו מבצע "הקש בדלת" המוכר לנו, מתנדביו של הארגון אינם תלמידי בית ספר אלא אנשים בוגרים שהנושא קרוב לליבם והם מעוניינים להתנדב. המתנדבים האלה עוברים הכשרה שתעזור להם למצות את פוטנציאל הגיוס באזור מגוריהם, שבו הם כמובן מכירים אנשים רבים.
בזכות התפרסות צוות המגייסים החדש שולש מספר התורמים שתורמים תרומה חודשית ל- BDCH.
עוד כתבות בנושא
- שיווק אינטראקטיבי בשירות גיוס משאבים
- מניסיוני האישי: מערכות לניהול תרומות – נטו רווח
- אזהרה: גנבי כרטיסי אשראי עושים שימוש פלילי באתרי עמותות
אבל ב- BDCHחיפשו דרך לייעל עוד יותר את עבודתם של המגייסים המתנדבים ולהקל עליהם – ועל הפוטנציאלים שלהם – להשלים את תהליך התרומה בו במקום. הם חיפשו כלי שיעזור למגייס שלא חי את חיי הארגון כפי שחי אותו הצוות להניע לתרומה אדם שעדיין לא ביקר בעמותה ולא מכיר אותה מקרוב.
ב-2012 השיק BDCHאפליקציית מובייל חדשנית שמספקת למגייס מידע שוטף ועדכני על הארגון – כולל מטרות וצרכים – ודרכי הנעה אפקטיביות לתרומה ומאפשרת לתורם לתרום בו במקום את הסכום שהחליט עליו באמצעות מערכת סליקה מאובטחת. המגייס צריך רק להוריד את האפליקציה לאייפד ולצאת לדרך.
לא מדובר סתם באייפד שמאפשר לתורם להראות לפוטנציאל את אתר הארגון. במשך חודשים מאומצים עבדו BDCH עם יועצי הגיוס שלהם כדי לפתח שירות מלא באמצעות האפליקציה – מהשיחה הראשונית בדלת הכניסה, להנעה לתרומה, למערכת קליטת התרומה בצורה מאובטחת, להפקת הקבלה והתודה ולבסוף להוספת התורם החדש למערכת שימור התורמים של הארגון. התהליך שבו פרטי כרטיס האשראי מועברים למערכת הסליקה מבלי להשאיר עקבות על האייפד מפיג את חששם של פוטנציאלים ומקל על המתנדבים את עבודתם.
ב- BDCHראו תוצאות מידיות:
- אפליקציית הגיוס פתרה מיד את בעיית המידע החלקי או השגוי על תורמים שהארגון סבל ממנה בעבר. התורם החדש מאשר את כל הפרטים שלו דיגיטלית תוך כדי מתן התרומה
- האפליקציה היא מעין גימיק והשימוש בה מהנה עבור המגייס והפוטנציאל. בכך הופך התהליך למרכיב בהנעה לתרומה
- תהליך הטיפוח ושימור התורם מתחיל בזמן אמת – התרומה הראשונה הקריטית כל כך הופכת עבור התורם לחוויה מספקת מול גורם מקצועי וראוי לתמיכה
- זרם ההכנסה השוטף של כסף לא צבוע הלך וגדל ואיתו בסיס התורמים של הארגון. ב-2013 מספר התורמים החדשים גדל ב-50%. מובן שאת חלקם טיפח הארגון והפך לתורמים משמעותיים שהניבו הכנסות גדולות בהרבה מהתרומה הראשונה באמצעות האייפד
- המגייסים נהנים מהחוויה וממשיכים להתנדב לאורך זמן. האפליקציה מספקת את כל החומרים וכל המידע שהם זקוקים להם כדי לייצג את הארגון, לספר את סיפוריו ולעורר השראה באחרים. השימוש באייפד גם מאפשר להם להתחיל את השיחה הראשונית עם כל פוטנציאל בסרטון קצר, ובכך להפיג מעט את המתח הנלווה למשימה כזו. הנה דוגמה:
https://www.youtube.com/watch?v=P7-PPvSaAjM
- מספר התורמים שביקשו לחדש את תרומתם מדי שנה עלה ב-10% ואיתו גדלה כמובן ההכנסה
לסיכום, בדיוק אותם יתרונות שאנחנו מזהים באפליקציות השונות שאנחנו משתמשים בהן ביומיום – המידיות, הנגישות, השלמת תהליך בקלות ובמהירות והיכולת לנצל מומנטום ברגע הקריטי מבלי לפספס אותו – תקפים גם כאן. וגם אם אין לכם מערך מתנדבים מגייסים בסגנון "הקש בדלת", אפליקציה כזו יכולה לעזור למגייסים, להנהלה ולכל אחד בצוות לגייס תרומות חדשות ותורמים חדשים. כל מי שנושא עמו אייפד ועליו האפליקציה יכול להתרים פוטנציאלים כהמשך לשיחה. אפשר להשתמש בה בפגישה בבית קפה, עם קהל רחב יותר בסיומו של אירוע ואפילו עם בוגרי קורסים ותוכניות.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.