להאזנה לכתבה:
העידן הדיגיטלי סיפק למקצוע פיתוח המשאבים תפריט חדשני שלם של כלי גיוס וגישה ישירה ויעילה הרבה יותר לקהלי פוטנציאלים חדשים, אבל כולנו מודעים לחסרונותיה של הקדמה הטכנולוגית ולקשיים שהיא מערימה על כולנו. בעיות של אבטחת מידע, עודף אינפורמציה, תקשורת מופרזת ועוד – כל אלה גורמים לתורמים להרגיש חוסר שליטה במערכת היחסים שלהם עם הארגון שבו הם תומכים ועלולים לחרב את מערכת היחסים ביניהם.
האחריות למניעת תוצאה כזו היא אך ורק של הארגון, והדרך לעשות את זה היא ליצור מערכת יחסים שקופה ורגישה ככל האפשר עם כל תורם ותורם על פי דרכו. איך עושים את זה? מבטיחים שכל אחד מהם אכן מרגיש שמקשיבים לו ונענים לצרכיו, מאפשרים לו לשלוט בהתקדמות מערכת היחסים ביניכם ומעניקים לו תחושה שהוא שמוביל אותה. במילים אחרות, כל מגייס צריך להעביר לכל אחד מתורמיו ומהפוטנציאלים שלו את מושכות הקשר עם הארגון שעבורו הוא מגייס מבלי כמובן לאבד את עצמאותו.
עמותה שיודעת להעניק לתורמים שלה תחושה שהם ששולטים במערכת יחסים ביניהם היא עמותה שמכירה בערכה הכולל של תמיכת התורם לכל אורך חייו, כזו שחושבת במונחים של השקעה ארוכת טווח בקשר, ולא במונחים של עלות מול תועלת שנתיות.
הצבת חוויית התורם בלב מערכת היחסים היא שינוי אסטרטגי דרמתי שצריך להטמיע בארגון כולו. תהליך כזה אורך זמן, אבל אפשר לצאת כמעט מיד לדרך אם רק תאמצו כמה עקרונות בסיסיים:
עוד כתבות בנושא
- שבע טקטיקות לחיזוק מערכת יחסים עם תורם
- "לקוח" מרוצה כשגריר של אמינות
- למה זונחים אתכם תורמים באמצע הדרך
- הקלו על אנשים ליצור איתכם קשר. הזמינו אותם לפנות אליכם בצורה ידידותית ותנו להם תחושה שאתם באמת מצפים לשמוע מהם. צרפו למייל או למכתב את שמו של איש הקשר שאיתו יוכל לדבר, כולל כתובת המייל ומספר הטלפון שלו (ואולי אפילו תמונה). כך מאפשרים לו לבחור את הדרך הנוחה לו ביותר לתקשר איתכם (וזכרו מהי!). הבהירו לו שהוא מוזמן לפנות אליכם בכל שאלה או בקשה ותנו לו תחושה שאתם מקשיבים לו ומסוגלים להיענות לצרכיו.
- השרו על התורמים שלכם תחושת ביטחון. הסבירו לכל תורם מיד בתחילת ההיכרות איתו על חוויית התמיכה המצופה לו והבהירו לו שפרטיותו מובטחת ושלעולם לא תעבירו את פרטיו או כל מידע אחר עליו לכל גורם אחר ללא אישורו
- תכננו אירוע (אפילו מקוון!) שמטרתו לקרב אנשים לייעוד שלכם. כך תוכלו להציג לקהל התורמים והפוטנציאלים את העבודה שלכם, להמחיש את הדרך שבה אתם מביאים לשינוי, לענות על שאלות ולהקשיב למה שיש להם לומר, והכול באירוע אחד מאורגן במקום באין-ספור תקשורות.
- צרו הזדמנויות לשוחח ישירות עם התורמים שלכם. הקשיבו לדעותיהם ולחששותיהם ונסו ללמוד עליהם כמה שיותר. רק כך תוכלו לבנות מערכת יחסים טובה ומיטיבה איתם. כל המידע הזה שתאספו על כל אחד מהתורמים שלכם חייב כמובן להיות מוזן למערכת ניהול הנתונים של הארגון כדי שכל אחד בצוות הגיוס, כולל המנכ"ל והוועד המנהל, יהיה מודע לו.
- קראו שוב את כל הטקסטים שנכתבו לצורך חיבור פוטנציאלים חדשים לארגון ושאלו את עצמכם איך אתם ניגשים לתורם חדש, איך אתם מסבירים לו על חוויית התרומה המצופה לו, איזו מידה של שליטה אתם יכולים לאפשר לו ומהי מדיניות שיתוף המידע שלכם.
- הקפידו על אופן השימוש בשפה. כתבו לתורם בגובה העיניים בנימה אישית וידידותית (כמו אל שותפים לדרך).
- בחנו את כל נקודות הקשר של התורמים עם הארגון (ולא רק עם צוות הגיוס). כל העובדים בארגון צריכים להכיר את התורם ואת העדפותיו ולהבין את חשיבותו של משוב תמידי. הסבירו לכולם איך לשאול תורם את השאלות הנכונות, איך להקשיב לתשובות ואיך לגרום לו להרגיש שהמושכות בידיו.
לסיכום, חוויית התרומה אמורה לרגש את התורם ולהיות מתגמלת ומהנה, והאחריות לחוויה חיובית ומחזקת היא שלכם בלבד. תוכלו לעשות זאת רק אם תיתנו לתורם להוביל את הקשר, תוקירו את מערכת היחסים המיוחדת איתו, תכבדו אותו ותתחשבו ברצונות ובשיקולים השונים שלו.
בעידן הדיגיטלי, שהביא לאובדן פרטיות, תוכלו להעביר לתורם את המסר שהוא יכול לבטוח בכם רק אם תציבו את החוויה שלו בלב מערכת היחסים ביניכם ותעניקו לו את התחושה שיש לו אפשרות לבחור בכל צומת החלטות מרכזי בחיי הארגון.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.