עוד לא נבראה מערכת בחירות מקומית או ארצית שבה לא התנוססו תצלומי המתמודדים וסיסמאות המפלגות על דפנות אוטובוסים ועל שלטי חוצות. גם בעידן הדיגיטלי שבו כולנו מרוכזים במסך המחשב ועוברים מאתר לאתר ומרשת חברתית אחת לשנייה, מושקע נתח מתקציב הפרסום בעיצוב והפצה של פוסטרים.
פוסטרים הם כלי סנגור ושכנוע חשוב מאין כמותו. יש להם יכולת יוצאת מן הכלל להעביר מסר, ללכוד תשומת לב ולחרוט פיסת מידע בזיכרונם של אנשים. ארגונים לשינוי חברתי משתמשים בפוסטרים כבר עשרות שנים כדי ליידע ולחנך, להעלות בעיות לסדר היום הציבורי או להתריע על השלכות אפשריות של מצב זה או אחר. באימג' אחד ובכמה מילים הם יכולים להוציא אנשים משלוותם ולהניע אותם לפעולה.
אולי יעניין אתכם גם: תמונה שווה אלף מילים, לטוב ולרע!
פרסום ללא כוונות רווח: גם עמותה קטנה יכולה להטביע את חותמה בציבור
כך מצלמים תמונות שתורמים ירצו לראות, לשמור ולהעביר הלאה
הזמינות והנגישות הגדולות כל כך של האינטרנט והתקשורת הטלפונית רק העצימו את כוחו של הפוסטר והרחיבו את תפקידו ככלי מודרני לקריאת תיגר או לזעקת חמס. הטכנולוגיות הדיגיטליות מקדמות הזדמנויות גלובליות לניהול דיונים חברתיים שמשנים דעות ודפוסי התנהגות בקרב עמים שלמים, ואין כמו המדיום הוויזואלי בכלל והפוסטר בפרט לעורר אותם ולהופכם לוויראלי. בין שנות ה-70 של המאה ה-19 שבהם הומצא הפוסטר למאה ה-21 שבה אנחנו חיים, לא נס לחו בעיני המגזר החברתי שנאבק לחולל שינוי חברתי. ההפך הוא הנכון.
אז איך זה שארגונים מעטים כל כך בארץ עושים בו שימוש?
לנו בפילנתרום לא ברור הסיבה. מערכת הבחירות הזו מזכירה לנו שוב ושוב מה יכול פוסטר להשיג כשהוא מעוצב בחוכמה ובקורטוב של הומור תוך הבנת הפסיכולוגיה האנושית.
פוסטר טוב שיש בו אמירה חזקה ומשכנעת יכול ללכת איתכם כברת דרך ארוכה. הוא יכול להפוך לאייקון של ייעוד וחזון, מעין סמל מסחרי שיזוהה איתכם לא פחות מלוגו. אפשר להדפיס אותו על חולצות טי, על כרטיסי ברכה, על מדבקות למכוניות ועל כיסויים לטלפונים ניידים או פשוט למכור את הפוסטר או לתת אותו כשי לתורמים ולמתנדבים.
חשבנו לכתוב עבורכם מדריך לעיצוב פוסטרים לשינוי חברתי אבל הרי אין טוב ממראה עיניים. לכן במקום מדריך החלטנו להביא לכם 21 דוגמאות נהדרות. המשותף לכולן הוא שהן עוצבו עבור ארגון לשינוי חברתי ומבהירות באופן שאינו משתמע לשתי פנים במה עוסק כל ארגון. האימג' והאמירה שלהם נחרטים בזיכרון בקלות, ודי במבט מהיר אחד בכל פוסטר כדי להבין מיד איזה שינוי מחשבתי היה רוצה הארגון לעורר בנו לגבי האג'נדה שהוא עמל לקדם ואיך הוא רוצה שנפעל (או יפעל קהל היעד הספציפי שלו).
ראו כיצד ויזואליה יצירתית וקופי מבריק יכולים לשרת היטב ובקלות מטרה חברתית:
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.