להאזנה לכתבה:
ממש כמו בני האדם, לא כל המטרות החברתיות נבראו עם אותה מידה של סקס אפיל. כולנו יודעים שקל הרבה יותר לגייס מימון למטרה חברתית אטרקטיבית מאשר למטרה חברתית אפרורית.
חשוב לזכור שסקס אפיל הוא מאפיין תלוי תרבות ותקופה. הנשים המלאות בציורים של רובנס שהיו אידיאל היופי הנשי לא היו מצליחות להשתחל לדפי מגזין אופנה בן ימינו, שלא לדבר על מסלול בתצוגת אופנה.
המצב לא שונה במגזר החברתי. יום אחד כולם רוצים לתמוך בדו-קיום ולמחרת ילדים בסיכון הם ה"אטרקציה" החדשה.
את טעמם של האנשים ואת האופנות העכשוויות קשה לשנות, אבל אפשר לטפח את קהל הבית, אותם אנשים שכבר מכירים ומוקירים אתכם, מזדהים עם המטרה של הארגון ומבינים את האימפקט שלו.
המטרה של הארגון שלכם לא נתפסת כאטרקטיבית? יש מה לעשות כדי להתגבר על מכשול הסקס אפיל ולהשיג בכל זאת את כל המימון הדרוש לארגון. הנה ארבע שאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם:
- האם הקהל שלכם מבין את הייחוד שלכם לעומת ארגונים אחרים באותה זירה?
בראש ובראשונה אתם חייבים להבין מה חשוב לקהל שלכם ומה גורם לו לתמוך דווקא בכם ולא בארגון אחר. אל תסתפקו בהצהרות ריקות וספקו לו ראיות לייחוד שלכם. גם אם אין לכם חזון או ייעוד ייחודיים, כדאי לנסח מעין דף מסרים שיעזור לכם למכור את הייחוד של הארגון לקהל שלכם.
- האם התומכים שלכם מודעים למה שאתם עושים בשמם?
הציגו לתומכים שלכם הוכחות מוצקות למידת ההשפעה של הארגון על מקבלי השירות או על בעלי העניין האחרים.
- האם הקהל שלכם חושב שאתם רלוונטיים?
חקרו את תחומי העניין של קהל הבית שלכם, ולא פחות חשוב מכך – נסו להבין מה גורם להם לתמוך בכם ומה יכול לגרום להם להירתע מכם. במקום להניח הנחות לגבי הקהל הזה, שבו ושוחחו עם כמה שיותר תומכים ובדקו את הדופק. לשיחות פשוטות פנים אל פנים יכולה להיות חשיבות עצומה.
- האם הקהל שלכם יכול לבטוח בכך שתשתמשו בתרומות שלו באופן מיטבי?
תנו לתורמים שלכם תחושה שאתם מקבלים החלטות בכובד ראש ומתוך התחשבות בהם ואל תסתפקו רק בהצגת הוכחות למידת האימפקט שלכם.
עוד כתבות בנושא
- מתאמצים לגייס בשוק חברתי צפוף? 4 ארגונים מתחרים יצאו לגיוס משותף
- איך למכור ארגון חברתי לתקשורת
- גם עמותה קטנה יכולה להטביע את חותמה בציבור
התשובות לשאלות הפשוטות והבסיסיות האלה עשויות להיות מורכבות למדי. ענו עליהן בכנות ושאלו את עצמכם אם נדרשים כמה שינויים בניסוח התשובות שאתם רגילים לתת לתורמים ולפוטנציאלים.
הצלחתם לזקק את התשובות לשאלות האלה? עכשיו אפשר להכין תוכנית פעולה שתעזור לכם להתגבר על חוסר האטרקטיביות של המטרה החברתית שלכם:
- מיקוד, מיקוד, מיקוד – זה לא מקרי שהשאלות שהזכרנו קודם לכן ממוקדות בתומכים שלכם. אתם כבר אמורים להכיר אותם ולהימנע מלשגר אליהם מסרים כלליים. אל תתאמצו לפעול בקרב קהלים שאינם רלוונטיים לכם, אחרת סתם תבזבזו זמן ומשאבים. התמקדו בקהלים שכבר קירבתם אליכם ושיש לכם גישה אליהם.
- הגבירו את האמפתיה והסימפתיה – לא משנה מה תהיה המטרה שלכם, סביר להניח שתמצאו נקודות דמיון ביניכם לבין הקהלים שלכם: דאגה משותפת, אמפתיה משותפת, חוויות משותפות או התלהבות משותפת מהפעילות שלכם. מרגע שלתומכים יהיה חיבור רגשי אליכם, כזה שמעוגן בטון אנושי מאוד ובכמה חקרי מקרה טובים, יהיה לכם קל להפוך את המטרה שלכם לאטרקטיבית יותר, גם אם היא מעורפלת, טכנית מאוד או אפרורית.
- חפשו חסויות ותמיכה שאינה כספית – דרך אפקטיבית במיוחד להגביר את המודעות למטרה החברתית שלכם ואת העניין בה היא למצוא דובר לא רשמי בעל פרופיל ציבורי גבוה. לידוענים קל יותר להניע אנשים לפעולה, בעיקר בקמפיין גיוס.
- התמקדו בבעלי העניין – אם למרות הכול החלטתם לאזור אומץ ולהגיע לקהלים חדשים שעדיין לא מכירים אתכם ואת העשייה שלכם, כדאי לחשוב בראש ובראשונה על גופים ממשלתיים. הם מכירים טוב יותר את המגזר החברתי שנתפס בציבור כפחות אטרקטיבי, מודעים לניואנסים שבו וגם זקוקים לו במידה רבה. טיפוח של קהלים כאלה הוא לעיתים ממושך ומסורבל יותר מטיפוח של גורם מימון פילנתרופי אבל בסיטואציה שאתם נמצאים בה, יכול מאוד להיות שדווקא אותם יהיה לכם קל הרבה יותר לגייס לשורותיכם.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.