להאזנה לכתבה:
מכתב הוא אחד הכלים המרכזיים ביותר בתקשורת של ארגון חברתי עם התורמים והפוטנציאלים שלו. גם בעידן הדיגיטלי שבו חלק ממאמצי טיפוח התומכים של כולנו נעשה במדיה החברתית, מכתבים עדיין מכניסים יותר תרומות מכל כלי גיוס אחר.
מסקנה? כדאי לדעת איך כותבים מכתב מגייס.
על כתיבת מכתבים מסוגים שונים סיפקנו הדרכה רבה, אבל עדיין לא הקדשנו אפילו מילה אחת לאחד המרכיבים החשובים ביותר במכתב מגייס: הנ"ב, אותה תוספת קטנה של מידע שנשמטה כביכול מזיכרונו של הכותב במהלך הכתיבה ומובאת בסופו.
מחקרים בתחום חקר הראייה מוכיחים כבר שנים שאדם שמקבל מכתב בודק קודם כול אם שמו מתנוסס בראש המכתב ואז עובר מיד לבחון את סופו, את הנ"ב ואת החתימה.
הנ"ב ודאי נראה לכם מיושן ומעידן אחר, אבל דעו שיש סיכוי טוב יותר שהתורם שלכם יקרא אותו מאשר את המכתב כולו. תורם שקורא את הנ"ב הוא תורם שמחפש מידע, שרוצה להבין קצת יותר לפני שהוא מחליט אם לקרוא את כל המכתב או לא, וזו ההזדמנות שלכם להניע אותו לפעולה.
כפי שכבר הבנתם, בנ"ב של מכתב לתורם טמונה עוצמה רבה, ואנחנו רוצות לעזור לכם לכתוב אותו היטב. הנה לפניכם 11 סוגי תוכן אפשריים לנ"ב בהתאם לסוגי מכתב שונים ולהנעות שונות לפעולה:
- אם ביקשתם תרומה, חזרו כאן על הבקשה אבל בניסוח שונה מעט ואולי מזווית אחרת, כמו למשל, "אנחנו מבקשים 10,000 דולר שיעזרו ל-100 ילדים להשלים את שנת הלימודים שלהם"
- אם מצוין במכתב תאריך יעד כלשהו (התחלת פרויקט, סוף שנת מס, סוף קמפיין גיוס וכו'), זה הזמן לחזור עליו ולהדגיש את העובדה שהוא ממשמש ובא
- הזכירו לתורם שיש לכם אתר והפנו אותו אליו כדי שידע שיוכל תמיד לתרום לכם גם באופן מקוון
- הזמינו את הנמען לביקור וספרו לו עד כמה תשמחו לארח אותו ואת משפחתו אצלכם כדי שיוכלו לראות במו עיניהם את השינוי שהם עוזרים לחולל
עוד כתבות בנושא
- 10 טיפים לכתיבה באנגלית שמותאמת להגשת בקשה לקרן
- 7 עקרונות היסוד של כתיבה מגייסת
- 8 עצות מעשיות למגייסים ומנכ"לים שמתייסרים בכתיבה מגייסת
- מצאו דרך קצרה וקולעת להדגיש את האתגרים העתידיים שתעמדו בפניהם
- הציעו למקבל המכתב להציג אתכם לחברים ולבני משפחה שעשויים להתעניין בעבודה שלכם
- ספרו סיפור קצרצר על מקבל שירות שמדגים ומדגיש את הצורך הרב בתרומה שאותה ביקשתם במכתב. אם בגוף המכתב הסברתם את הצורך, את האתגרים ואת הפתרונות, כאן תוכלו לנקוב בשמו של אדם ספציפי כדי ליצור תחושה של קרבה
- הזכירו לתורם שאתם עומדים לרשותו. ספקו את פרטי הקשר שלכם, כולל מייל ומספר טלפון, והזמינו אותו ליצור איתכם קשר בכל שאלה או בקשה
- אפשר לתאר בקצרה מה יקרה אם לא תצליחו לגייס את כל המימון הדרוש לכם, וזאת מבלי לעורר רגשות אשם או פאניקה בקרב הפוטנציאל
- אם אתם באמצע קמפיין גיוס למטרה ספציפית וחד פעמית (כמו בנייה) או לקראת סופו, אפשר לספר לנמען עד כמה אתם קרובים להשגת המטרה, ואיך תוכל התרומה שלו לקרב אתכם אליה עוד יותר
- פשוט הודו לתורם על כל מה שעשה עבורכם עד היום
יש מגייסים שכותבים את הנ"ב למכתב לפני כתיבת המכתב עצמו ויש כאלה שמחליטים מה להדגיש בנ"ב רק לאחר כתיבתו. גם יש מגייסים שכותבים לעצמם כמה אפשרויות ורק עם סיום כתיבת המכתב מחליטים איזו מהן מתאימה יותר לצורכי המכתב ולנמען.
לסיכום, נ"ב הוא כנראה החלק הנקרא ביותר במכתב הגיוס שאתם שולחים, ולכן לא כדאי להשמיט אותו ובטח לא להתייחס אליו כלאחר יד. חשבו על הנ"ב כעל שלט מאיר עיניים שמסקרן את הנמען ומעודד אותו לקרוא את כולו. תפקידו להדגיש את המטרה המרכזית של המכתב ולהניע לפעולה.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.