להאזנה לכתבה:
סביב לוח הדרושים ושירות ההשמה בפילנתרום התפתחה תנועה ערה של מפתחי משאבים שמחפשים ארגון לגייס עבורו ושל מנכ"לים וסמנכ"לי פיתוח משאבים שמבקשים לאייש תפקידי גיוס.
כמי שאחראיות באופן אקטיבי לחלק מהשידוכים האלה וצופות בשאר מהצד בעניין, שמנו לב לתופעה מפתיעה: מגייסים רבים לא שואלים את השאלות הנכונות, לא את הארגון ולא את עצמם, ולכן לא יכולים לענות על השאלה החשובה מכול: אם יוצע לי התפקיד, האם כדאי לי לקחת אותו או לא?
מציאת משרה אידיאלית היא משימה לא קלה. במקום לבצע מעין בדיקת נאותות אישית, מחפש המשרה נוטה להתמקד במאמץ להרשים את המעסיק הפוטנציאלי. התוצאה היא שזמן קצר לאחר שהתחיל לעבוד, הוא חוזר אלינו ומבקש, בדיסקרטיות כמובן, לעזור לו לחפש מקום עבודה חדש.
כך לא בונים קריירה.
כבר עסקנו בנושא בעבר, אבל ביקשתם להרחיב עליו ולספק לכם רשימה של דגשים שמגייס צריך לתת עליהם את הדעת במהלך "בדיקת הנאותות" כדי לוודא את מידת ההתאמה שלו לתפקיד ולארגון. הנה הרשימה שלנו:
בחנו את תיאור התפקיד
קראו את המודעה היטב. בארגונים שאינם גדולים ועתירי תקציביםיש לעתים נטייה לצפות ממגייס אחד לעשות תפקיד של שלושה מגייסים. יש גם מנכ"לים רבים שלא באמת מבינים את מהות המקצוע ולא בקיאים בתהליך העבודה, ולכן הציפיות שלהם ממפתח משאבים אינן מציאותיות. מאלה צריך להיזהר.
בחנו את תיאור התפקיד ואת רשימת תחומי האחריות ושאלו את עצמכם אם היא ברורה ומשדרת הבנה ומקצועיות. אם כן, שאלו את עצמכם אם אתם מתמחים בסוג הגיוס הנדרש ואם הוא באמת מעניין אתכם. אם תיאור התפקיד לא ברור מספיק, חזרו לארגון ושאלו שאלות.
עוד כתבות בנושא
- איך עובדים עם מגייס באמריקה וכמה זה עולה
- הצילו! המנכ"ל שלי לא יודע לגייס
- בארגון שלך אפשר להצליח כמגייס?
בדקו את פרופיל הארגון בגיידסטאר
היכנסו לגיידסטאר וקראו את כל המידע הקיים שם על הארגון, כולל הנתונים הפיננסיים. היכנסו לדוחות הכספיים ונסו להבין את מבנה הגיוס. אם נראה לכם שבסיס התמיכה צר ונשען על גורם מממן אחד או שניים בלבד, כנראה עד היום לא נעשה שם גיוס מקצועי. זה הזמן לשאול את עצמכם אם משהו שם עתיד להשתנות, ואם יהיו לכם המנדט והמשאבים להוביל את השינוי הנדרש.
מהדוחות הכספיים המוגשים לרשם העמותות אתם אמורים להבין, ולוּ בקווים כלליים,את אסטרטגיית הגיוס של הארגון. אם הדוח לא חושף את המידע הזה, בררו למה.
קראו גם את המסמך של חמשת מקבלי השכר הגבוה ביותר בארגון. אם מנכ"ל הארגון שאליו אתם חושבים להצטרף מקבל את השכר שציפיתם אתם לקבל, סביר להניח שלא תוכלו לממש את ציפיות השכר שלכם.
ערכו חיפוש מקוון על הארגון
חפשו בגוגל את הארגון. לא תמיד תמצאו חומר רב, אבל יכול מאוד להיות שתיתקלו בתגובות לעשייה שלו. כדאי להכיר את המוניטין של הארגון לפני שאתם שוקלים להצטרף אליו.
בררו למה האדם האחרון בתפקיד עזב אותו
יש ארגונים שבהם אנשי גיוס מתחלפים בתדירות גבוהה. אם האדם האחרון בתפקיד עזב אותו לאחר תקופה קצרה, כדאי לברר את הסיבה. אם לעומת זאת הוא היה בארגון תקופה ארוכה, אתם יכולים להניח שהוא הצליח בתפקידו, נהנה מהעשייה וזכה לתנאים הדרושים להצלחה.
בקרו בארגון ובַּחֲנו את העובדים ואת סביבת העבודה
חשוב לבקר בארגון לא רק כדי להתראיין אלא גם כדי לחוש את הדופק של המקום ולבחון את סביבת העבודה. נסו לשוחח עם עובדים שונים ושאלו אותם על האתגרים. בחנו היטב את כל מי שנמצא שם ושאלו את עצמכם אם נראֶה שהגיעו בבוקר לעבודה בשמחה או לא.
בררו אם הארגון מפגין גמישות ביחס לשעות עבודה
פיתוח משאבים אינו עבודה משרדית, וקשה מאוד לתחום אותו לַשעות 17:00-9:00. לפעמים צריך להתקשר לחו"ל בשעות הערב או לנסוע לפגוש תורם או פוטנציאל. נסו להבין אם הארגון מאפשר שעות עבודה גמישות ועבודה גם מחוץ למשרד, אפילו מהבית. תרבות ארגונית נוקשה שלא מאפשרת למפתח משאבים לנהל את סדר היום שלו באופן הנכון ביותר עבורו ושמתעקשת על נוכחותו במשרד במשך כל היום היא משהו שכדאי לכם לדעת עליו.
שימו לב לשאלות שאתם נשאלים
מישהו שמבין בגיוס יודע לשאול שאלות ענייניות לא רק על המשרה שאותה אתם עומדים לאייש אלא גם על הניסיון המקצועי שלכם ומידת התאמתו לפיתוח המשאבים של הארגון. על פי השאלות שתישאלו תוכלו להבין אם יש לכם פרטנר לפיתוח משאבים בארגון ואם תקבלו את התנאים הנחוצים להצלחה.
באותה מידה שאתם נשאלים, מותר גם לכם לשאול שאלות, וכדאי מאוד שתקשיבו היטב לתשובות.
שאלו אם תוכלו להיות שותפים לקביעת מטרות הגיוס שלכם
מטרות גיוס שנתיות לא מציאותיות אי אפשר לממש. אלה בדרך כלל מוכתבות על ידי מנכ"לים או חברי ועד מנהל שלא יודעים להביא בחשבון את כל המרכיבים. אם אתם מעוניינים להצליח בתפקיד, כדאי לשאול אם תינתן לכם האפשרות להיות שותפים להחלטה חשובה כזו. התשובה תספק לכם מידע רב על הארגון ועל ההנהלה הבכירה שלו.
דברו עם אנשים שאיישו בעבר את התפקיד
אפשר תמיד לשוחח עם אנשים שעבדו בארגון בעבר ולשמוע מהם על ניסיונם. צריך תמיד להביא בחשבון שיש עובדים שהיה להם ניסיון לא טוב עם הארגון או עם אחד מעובדיו, עובדה שעלולה כמובן להשפיע על חוות הדעת שלהם. יש גם ארגונים שלא יאהבו את העובדה ששוחחתם עם עובדים לשעבר, לכן היו זהירים ודברו רק עם אנשים שבהם אתם באמת נותנים אמון.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.