להאזנה לכתבה:
סוף השנה הוא העונה הבוערת בגיוס כספים, ואחת הדרכים הבדוקות לשכנע כמה שיותר תורמים מבסיס התמיכה להשקיע דווקא בכם בתרומות האחרונות של השנה היא קמפיין גיוס לחודשי השנה האחרונים. כאן בפילנתרום הכנו לכם רשימה נאה של רעיונות לגיוס כזה.
קמפיין גיוס סוף שנה צריך כמובן לתכנן מראש, אבל אפשר להשיק אותו ממש בדקה האחרונה. בין אם תשיקו קמפיין של שלושה חודשים או שלושה ימים, בין אם תתמקדו במיילים או תפיקו סרטון גיוס שיהפוך לוויראלי, שאלת השאלות תמיד תהיה איך תוכלו לשכנע קהל של אנשים שונים מאוד זה מזה לתרום לאותה מטרה בזמן הקצר שעומד לרשותכם.
התשובה לשאלה היא פשוטה: הכירו את הקהל שלכם.
כדי לנהל קמפיין מוצלח ולדרבן תורמים לתמוך בכם, אתם צריכים לשים את עצמכם בנעלי התורמים שלכם ולשאול את עצמכם מה ידבר אליהם.
כאמור, התורמים בבסיס התמיכה שלכם שונים מאוד זה מזה מבחינת הרקע, ההשכלה, העיסוק, המיקום הגיאוגרפי והגיל שלהם. מכיוון שמחקרים רבים מוכיחים שמסרים אישיים מניבים תרומות רבות יותר ונדיבות יותר, החוכמה היא לנסח מסר גמיש שיגרום לכל אחד מהם להרגיש כאילו אתם פונים אליו באופן אישי.
כולנו מודעים לכך שצוות גיוס מצומצם בעל תקציבים מוגבלים לא יכול לשלוח פנייה ייחודית לכל תורם בבסיס התמיכה שלו. אז מה עושים? מפלחים!
כל אחד מהתורמים שלכם מרגיש מעט אחרת כלפיכם וכלפי העשייה שלכם. חלוקת רשימת התפוצה שלכם – המורכבת הן מתורמים והן מפוטנציאלים – לקבוצות ואפילו לתת-קבוצות היא שתאפשר לכם לפנות לכל תורם בדרך שתניע אותו לתרומה.
פילוח קלאסי לקמפיין כזה הוא בדרך כלל על פי תאריך מתן התרומה האחרונה, על פי סכום התרומה האחרונה (תורמים גדולים לעומת קטנים יותר וקטנים ביותר), על בסיס התנהלות פילנתרופית (קרנות, תורמים מקוונים, משפחות, קהילות וכו') ועל פי תחומי התעניינות.
אם פילוח כזה נראה לכם מורכב מדי, תוכלו להסתפק בשלוש קבוצות מרכזיות: תורמים בהווה, תורמים בעבר ותורמים פוטנציאליים, אבל הביאו בחשבון שאתם עלולים להחמיץ לא מעט ניואנסים.
אפשר לפלח תורמים קיימים לפי פרויקטים, להודות להם על תמיכתם במטרה הספציפית שאותה עזרו לקדם, לספר להם איך קידמו אותה ולהגיע באופן טבעי לבקשת התמיכה של סוף שנה. זוהי דרך נהדרת להזכיר להם כמה הם חיוניים לארגון, לייעוד וליכולתכם לממש את החזון.
עוד כתבות בנושא
- שימור תורמים: רעיון לסוף שנה
- סוף שנה: קמפיין של שלושה ימים לגיוס עד הרגע האחרון
- הגיוס המיוחד לחודש האחרון בשנה
כדי להקל עליכם את מלאכת הפילוח חיפשנו פורמט מנצח לפילוח קהלים ומצאנו את האינפוגרפיקה הזו של חברת קלביו. קלביו מחלקת את הפילוח לשתי קטגוריות-על: פילוח על בסיס תרומה ופילוח על בסיס התנהגות. הנה הפילוחים השונים בשתי הקטגוריות שיעזרו לכם לתקשר עם התורמים שלכם בצורה אישית ואפקטיבית יותר:
פילוח המבוסס על תרומת התורם
תורמים חדשים
פיתוח מערכת יחסים חזקה וארוכת טווח תעזור ליצור רושם ראשוני חיובי. התרומה הראשונה היא תמיד רגע גדול עבור התורם. הפכו את החוויה הזו לבלתי נשכחת.
תורמים חוזרים
תורמים חוזרים הם התומכים הנאמנים ביותר שלכם ולכן ודאו שאתם מתייחסים אליהם בדיוק כך. השתמשו בפילוח הזה כדי לייחד את התורמים האלה ולהוציא אותם משגרת הדיוור השוטף שאתם שולחים לכל שאר התורמים. לקבוצה הזו שלחו מיילים אישיים ובהם הודו להם על תמיכתם המתמשכת ועדכנו אותם על הדרך שבה עוזר כספם לחולל שינוי.
גודל התרומה
רכזו את התורמים שלכם לפי גודל התרומה כדי שתוכלו להתחיל לתקשר ביתר קלות עם כל קבוצת תורמים. חלקו את התורמים לשלוש קבוצות – קטן, בינוני וגדול – ובכך תימנעו מלשלוח את הבקשה הלא מתאימה לאחת הקבוצות (כמו למשל לבקש סכום גדול מתורם שאין ביכולתו לתרום סכום כזה).
תזמון התרומה
אתם צריכים לדעת מתי תורם כל אחד מהתורמים שלכם ובאיזו תכיפות כדי שתוכלו לפנות אליו לא רק עם תוכן מתאים אלא גם בזמן הנכון. זה חשוב במיוחד אם אתם רוצים להפוך תורמים קטנים לתורמים חודשיים בשנה הקרובה. המידע הזה יוכל לעזור לכם להפיק את המיטב מרשימת התפוצה שלכם.
פילוח המבוסס על התנהגות התורם
עניין במטרה
אם תבררו אילו נושאים או מטרות מעניינים את התורמים שלכם תוכלו למקד את הפנייה שלכם אליהם. תוכלו לזהות את תחומי העניין של התורם על ידי מעקב אחר האירועים שבהם הוא משתתף (לא רק שלכם) והפרסומים ברשתות החברתיות שאליהם הוא מגיב (לא רק שלכם). במפגש הראשון איתו אפשר גם פשוט לשאול אותו ישירות איזה אספקט בעשייה שלכם מעניין אותו במיוחד.
מיקום
צריך להיות לכם מושג כללי לגבי המיקום של התומכים שלכם (גם אלה שהגיעו דרך האתר והם מוכרים לכם פחות), אם מהכתובת שלהם או מהמקום שממנו הם נכנסים לאתר או פותחים מיילים מכם. השתמשו בנתונים האלה כדי לדבר על הנושאים הרלוונטיים לאזור המגורים של כל תומך ותומך. מטבע הדברים הם ידברו יותר אל ליבו.
פילוח התנהגותי
שפת גוף דיגיטלית אולי נשמעת כמו מונח מוזר, אבל אפשר ללמוד רבות על אנשים מהצורה שבה הם מגיבים למיילים, לפרסומות באינטרנט ולפרסומים ברשתות החברתיות. בדקו איך תורם מגיב למסרים שלכם וקבצו תורמים לפי תגובותיהם. זה יעזור לכם למקד את הקמפיין ולטרגט בכל פעם אנשים שמגיבים באופן חיובי לסוג מסוים של מסרים ולא לסוג אחר.
סוג ההצטרפות
כדי לדעת איך לפנות לתורם חשוב לדעת איך הוא הצטרף אליכם.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.