אין לכם סיכוי לגייס ללא תשתית וכלים טכנולוגיים. הצרה היא שהם תמיד נופלים לקטגוריית התקורה הקשה כל כך למימון. הקרנות המעטות שמוכנות לממן טכנולוגיה מוצפות בבקשות ואילו כל האחרות עדיין זקוקות לשכנוע.
אז איך יכולה עמותה להגדיל את סיכוייה לזכות במימון לתשתית טכנולוגית מקרן?
מנהלת בכירה בתאגיד טכנולוגי בינלאומי, שבילתה שנות קריירה רבות בקריאת בקשות למימון טכנולוגיה, הרכיבה עבורכם רשימה של עצות עשה ואל תעשה. קראו, ישמו ואל תיתנו לעתיד להשאיר אתכם מאחור.
מישל קאוואטאיוֹ היא היום מנהלת בכירה בחברת אמריקה אונליין (AOL) ומתמחה בקשרי תאגידים. לתפקיד הזה הגיעה לאחר שנים שבהן עבדה בתוכנית לסיוע בתשתיות טלקומוניקציה ומידע של משרד המסחר האמריקאי. אלו העצות שלה להרכבת בקשה לתמיכה בטכנולוגיה:
הוסיפו מרכיבים טכנולוגיים מעניינים לשיטות העבודה המוכחות שלכם
לכאורה מימון טכנולוגיה אינו אטרקטיבי במיוחד עבור רוב הקרנות. אם הן יבחרו לתמוך בתשתית טכנולוגית, הן ירצו להשתכנע בכך שהעמותה תשתמש בטכנולוגיה כדי לקדם את הייעוד שלה באופן חדשני.
דרך אחת לעשות את זה, אומרת קאוואטאיוֹ, היא להציג את השיטות הישנות, המוכחות והטובות שאתם נוקטים בעבודה שלכם ולהראות כיצד תיטיב איתן הטכנולוגיה.
קל לחבר שיר הלל לטכנולוגיה מודרנית בבקשת תמיכה מקרן ולהבטיח שהיא תהפוך את הארגון ליעיל יותר, אבל קרנות לא רוצות לשמוע על הטכנולוגיה. הן רוצות לשמוע מה אתם מתכננים לעשות איתה.
בדקו את מקומכם ביחס לפרויקטים טכנולוגיים אחרים של הקרן בעבר ובהווה
תחקיר יסודי יכול לעזור לכם מאוד להבין איפה אתם עומדים ביחס לארגונים אחרים. חשוב, אומרת קאוואטאיוֹ, להוכיח לקרן שאתם מודעים לדרך שבה עמותות אחרות עושות את מה שאתם מציעים. כמו כן חשוב שתבהירו לקרן שאתם מודעים למורכבות הפרויקט המוצע ולדרך שבה הוא ישתלב בעבודה שאתם עושים.
גופי מימון עשויים להימנע מלתמוך בכם אם יחשבו שאתם פשוט נגררים אחרי הצעקה האחרונה בתחום ועושים מה שכל האחרים עושים, אומרת קאוואטאיוֹ. היכולת להציג את הייחודיות של הצורך שלכם תלויה רבות במחקר. ייחודיות וחדשנות יכולות להיות משהו פשוט כמו להוסיף מרכיב טכנולוגי למשהו שעד כה היה לגמרי ידני, או מורכב כמו פיתוח תוכנית ארגונית חדשה שנשענת כולה על יכולות טכנולוגיות.
עוד כתבות בנושא
- צפיות וציפיות: המספרים מאחורי הסרטון שלכם ביוטיוב
- כך מצלמים תמונות שתורמים ירצו לראות ולהעביר הלאה
- כך נחלצה עמותה קטנה מתלות במענקי מדינה וגייסה תורמים שמעולם לא שמעו עליה קודם לכן
נסו לשלב בפרויקט מומחים מסביבתכם הקרובה
סביר להניח שיש מישהו בקהילה שלכם שמכיר טוב יותר מכם את הטכנולוגיה הנדרשת לכם. האדם הזה אולי יצליח להסביר את חשיבותה טוב יותר מכם וגם יבין איך כדאי ליישם אותה אצלכם ואפילו איפה אפשר להשיג מימון עבורה.
מצאו את אותו אדם או אותו ארגון, מייעצת קאוואטאיו, ובקשו ממנו עזרה. לא רק שתזכו במומחיות ובפרספקטיבה חדשות, אלא שיהיה לכם יתרון מובנה אצל גופי המימון. קרנות אוהבות להיווכח שגם אחרים בקהילה חושבים שהפרויקט ראוי לביצוע.
שלבו את המוּטבים העתידיים
קרנות מעריכות את נכונותה של עמותה לשלב בעשייה שלה את מקבלי השירות. הדגישו איך תיטיב הטכנולוגיה עם אותו קהל על ידי שילובו בפרויקט המוצע, אומרת קאוואטאיו. אם מתאפשר לכם, שתפו אותו בשלבי תכנון הפרויקט הטכנולוגי ובחשיבה על אופן היישום שלו ואפילו שלבו אותו בהדרכה של השימוש באותה טכנולוגיה.
הציגו תוכנית הערכה אמינה
כמו בכל בקשה לתמיכה, בין אם עבור טכנולוגיה ובין אם לאו, גורמי מימון אוהבים לראות שהכנתם תוכנית הערכה אמינה. הם רוצים שהכסף שלהם יקנה תוצאות.
קאוואטאיו מאמינה שהערכה היא חשובה כל כך עד שהיא מציעה שתקצו לה עשרה אחוז מהסכום הכולל שאתם עומדים לבקש. ארגונים שיכולים לתכנן הערכה מתמשכת מציגים יכולת חשיבה לטווח הארוך, והיכולת הזאת היא בונוס חשוב מבחינתה של קרן ששוקלת את הבקשה.
הביאו בחשבון מרכיבים כמו הכשרה, תקלות והתיישנות
כשעמותות כותבות בקשות, הן חייבות לחשוב מעבר לתוכנות ולחומרה ולהתייחס לצרכים כמו הכשרה, תחזוקה וזמן.
טכנולוגיה חדשה תחייב כמעט תמיד את הכשרת הצוות כדי שהארגון יוכל לנצל את הפוטנציאל הגלום בה. ציוד דורש תחזוקה ולכן חלק מהתקציב המוצע חייב להיות עבורה וגם עבור תוכנית מגירה למקרה של תקלות.
עמותות שמבקשות מימון עבור טכנולוגיות חייבות לשאול את עצמן איך ייראה הפרויקט בעוד שלוש שנים וכמה כסף דרוש להן כדי להגיע לשם.
היו ברורים מאוד ונהגו על פי הקווים המנחים של הקרן
קאוואטאיו מדגישה שכל בקשה חייבת להיות כתובה באופן פשוט וברור עד כמה שאפשר כדי שהקורא יוכל להתרכז בחשיבה על הרעיונות שלכם ולא בניסיון להבין למה אתם מתכוונים.
אם יש לקרן קווים מנחים, הקפידו לפעול על פיהם. הם נוצרו להקל גם עליכם ולא רק על הקרן, ולעזור לכם לתקשר בצורה בהירה יותר.
כשמדובר בפרויקטים טכניים אל תחששו להיכנס לפרטים. קאוואטאוי אף ממליצה לפרט כמה שיותר כדי להוכיח לקרנות שאתם באמת מבינים את מהות הפרויקט שאתם מציעים.
ודאו שהבקשה קשורה לייעוד שלכם או לפחות למטרה פרויקטלית ברורה. אם תבקשו מימון רק עבור מחשבים חדשים כנראה לא תקבלו אותו אבל אם תבקשו מחשבים חדשים כדי שתוכלו לספק שירות, הקרן עשויה להשתכנע בקלות רבה יותר.
ואלו שני הדברים שקאוואטאיו מציעה להימנע מהם בכל בקשה לתמיכה בטכנולוגיה:
אל תתמקדו במאפיינים העדכניים של הטכנולוגיה. התמקדו בתוצאות המקוות
הסיכויים שלכם להרשים נציג קרן בשיחה על טכנולוגיה הם קלושים. סביר להניח שהוא כבר ניהל שיחות רבות כאלה בעבר. לכן התמקדו בתוצאות, אומרת קאוואטאיו. לא מספיק להשתמש במונחים הכי "חמים". קרנות יממנו לכם את הטכנולוגיה הדרושה רק אם יבינו מה אתם מנסים להשיג.
במילים אחרות, כדאי שהמשפט "עםX נוכל לעשות Y" יישמע הגיוני.
אל תבקשו מימון עבור פעילות תפעולית שוטפת אלא אם אין לכם ברירה
קאוואטאיו טוענת שההוצאה עבור טכנולוגיה לא שונה מכל הוצאה תפעולית אחרת, אלא שלעיתים קרובות לא תצליחו להשיג אותה מגורמים פילנתרופיים. בכל זאת עדיין קל הרבה יותר לקשר מחשב חדש לקידום הייעוד שלכם מאשר שולחנות או כיסאות. קאוואטאיו מציעה לכם שתי אפשרויות: למצוא להוצאות תפעוליות פשוטות מקום בתוך בקשת התמיכה הפרויקטלית או להתייחס אליהן כאל פרויקט בפני עצמו.
אפשר בהחלט לייחד לטכנולוגיה נתח מהבקשה הפרויקטלית ולמצוא לה מקום מתאים בפרויקט עצמו. הרי גם למכשירי טלפון חדשים המיועדים לפרויקט ספציפי יכולים להיות שימושים אחרים בפעילות השוטפת שלכם. הדרך הנכונה היא למצוא לטכנולוגיה שימוש לגיטימי בפרויקט ולהשתמש באותה טכנולוגיה גם בתפעול היומיומי.
כמובן לא לכל האלמנטים אפשר למצוא מקום בתוך פרויקט. אם יש קרן שכבר מוכנה לתמוך בכם בתקורות או אפילו לשוחח על צרכים תפעוליים, זו יכולה להיות הזדמנות טובה עבורה לייעל עבודה של ארגון שלם בבקשת מימון אחת.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.