להאזנה בכתבה:
מתלבטים איך לשמר את התורמים המשמעותיים שלכם? מחפשים דרכים חדשות להמיר פוטנציאלים לתורמים ולהפוך תורמים קטנים לגדולים יותר? אם הדילמות האלה עומדות על סדר היום שלכם, כדאי לכם לבחון את הפתרון שמצא להן ארגון צעיר ונמרץ בשם Year UP.
בזכות גישת גיוס לא שגרתית וקמפיין גיוס בלתי צפוי הכפיל השנה הארגון הזה את התקציב שלו. הוא לא השקיע סכומים גדולים יותר בפיתוח משאבים אלא פשוט חשב מחוץ לקופסה והוציא אל הפועל רעיון אמיץ במיוחד.
Year Up הוא ארגון אמריקאי שמציע לצעירים בעלי הכנסה נמוכה גישה לחינוך, להתנסויות ולהכוונה הדרושים להם כדי לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם. התוכנית, שאורכה שנה, כוללת שישה חודשים של הכשרה אינטנסיבית ואחריהם שישה חודשים נוספים של התנסות מקצועית במערכות טכנולוגיות, בתפעול פיננסי, בניהול פרויקטים, בשירות לקוחות או בהבטחת איכות. לא זו בלבד שהתוכנית מוצעת להם חינם אלא שכל אחד מהמשתתפים גם מקבל מלגת מחיה וקרדיט אקדמי.
הארגון נוסד בשנת 2000 על ידי ג'רלד צ'רטאביאן שלמד מנהל עסקים בהרווארד, עבד בוול סטריט וייסד בית תוכנה. לאחר שמכר את בית התוכנה החליט להתמקד ביצירת הזדמנויות עבור אחרים ובחר להתרכז בצעירים בני 16 עד 24 שאינם לומדים או עובדים. ברחבי ארצות הברית יש כיום 6.7 מיליון צעירים כאלה.
עוד כתבות בנושא
- רעיון לגיוס בקהילה: טורניר בחנות צעצועים
- כל הפרטים על הנפקת עמותה בבורסה החברתית
- ארבע עמותות יצאו לגייס עם סלפי
הארגון הולך וצומח מדי שנה וכבר מפעיל 23 מרכזי לימוד והדרכה בעשר מדינות. בכל מדינה שבה הוא פועל הוקם ועד מנהל מקומי של אנשי עסקים שתפקידו ללוות את התפתחות העשייה ואת גיוס הכספים הנחוצים לה, ובמטה הארגון בבוסטון מפתחים את משאבי הארגון גם בכל הערוצים המוכרים, כמו קרנות, גיוס מקוון ותורמים קטנים וגדולים.
כיוון שהסביבה החברתית הטבעית של צ'רטאביאן היא העולם הפיננסי, היה אך הגיוני מבחינתו ומבחינת צוות פיתוח המשאבים שלו לפנות לאנשי המגזר הזה, ולכן כשהגיעה העת לגייס סכום גדול במיוחד לבניית מרכז למידה, החליט צ'רטאביאן לטרגט משקיעים בוול סטריט ובמרכזים פיננסיים דומים לו.
בארגון הפיקו בקשת תרומה שאורכה 54 עמודים. הפונט הקטן והשורות הצפופות מקשות את הקריאה, ואמנם יש בו כמה תמונות צבעוניות, ופה ושם שזורים בו גם סיפורי הצלחה של בוגרי התוכנית, אבל במהותו המסמך חסר כל ברק ומשעמם.
אז מה בעצם עומד מאחורי הגימיק השיווקי הלא שגרתי הזה? הרי סביר להניח שרוב האנשים שיקבלו את הבקשה לא יטרחו להתעמק בה. התשובה היא שהבקשה הזאת משקפת את גישת הגיוס של הארגון: תורמים הם משקיעים, וראוי להתייחס אליהם ככאלה. למוצר הזה שהפיק הארגון במיוחד עבורם הם קראו "פרוספקטוס להשקעה פילנתרופית", בדומה לזה שמפיקה חברת סטארט-אפ קטנה שרוצה להציג את עצמה ואת פעילותה בפני משקיעים פוטנציאליים.
לפרוספקטוס עשרה פרקים:
- תקציר מנהלים
- אתגרים עתידיים
- הפתרון של Year Up
- האימפקט שלנו
- תוכנית הצמיחה וההצלחות שלנו עד כה
- הרציונל לגישה חדשה
- שלב ג': התכנית האסטרטגית לחמש השנים הבאות
- קמפיין ההזדמנות: השקעה ביכולת שלנו להעניק שירות
- סיכונים עיקריים
- סיכום
ויש גם שבעה נספחים:
- עיתונות, פרסים והוקרה
- הצוות הבכיר
- הוועד המנהל המרכזי והוועדים המקומיים
- פיננסים
- מבנה העלות של Year Up
- ציר הזמן של Year Up
- פרטי קשר
הארגון לא מבקש ממקבל הפרוספקטוס לתרום תרומה אלא מציע לו לקנות "יחידת השתתפות" בשווי מיליון דולר בדומה לתכנית עסקית של סטארט-אפ. הוא מסביר למשקיעים הפוטנציאלים שלא מדובר ברווחים של ממש אלא במה שהארגון מכנה "הכנסה רוחנית".
ומה אפשר להשיג בזכות מיליון דולר? הכפלת מספר הנערים והנערות בתוכנית, תכנון שירותים חדשים והרחבת הקיימים. המטרה: להגיע למיליון סטודנטים.
"אין כאן תשואה על ההשקעה," אומרת סוזן מארי, מנהלת פיתוח המשאבים של הארגון, "אנחנו מציעים למשקיעים פוטנציאלים לעזור לממן ארגון מדהים. גילינו שעם קהילת המשקיעים שלנו זה עובד."
בזכות בקשת התרומה הייחודית הזאת והגישה האמיצה גייס השנה Year Up 67 מיליון דולר, מהם שלוש תרומות של 10 מיליון דולר כל אחת ממשקיעים חדשים.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.