על השאלה למה זונחים אתכם תורמים באמצע הדרך כבר ניסינו לענות, וכיוון שאין ארגון שלא מתמודד עם התופעה הזו, אנחנו ממליצים לכם לחזור ולעיין בכתבה כדי לזהות מראש את הסימנים.
לפעמים תורמים טובים מפסיקים לתרום. לפעמים אתם פשוט עושים טעות ונותנים להם ללכת. אז מה אפשר לעשות כדי להשיב אליכם תורמים שנשרו בדרך, אפילו כאלה שכבר לא תרמו לכם כמה שנים?
החזרת תורמים שאבדו צריכה להיות מרכיב אסטרטגי בתוכנית העבודה השנתית שלכם, כי קל יותר למשוך תורמים שהפסיקו לתרום מאשר לזהות תורמים חדשים ולהניע אותם לפעולה.
להאזנה לכתבה:
כדי לגייס תורם חדש צריך לברר מה רמת העניין שלו בכם, לטפח אותו, לקרב אותו אליכם, לבקש את התרומה הראשונה ולקוות שייענה בחיוב. תורם שאבד, לעומת זאת, כבר מכיר אתכם ואת עולם התוכן שלכם. חשוב מכך – הוא כבר השקיע בכם וסביר להניח שהוא מעוניין שההשקעה שלו תמשיך להניב פירות. לנטישה יש כמה סיבות. כמה מהן – שינוי במצב הכלכלי של התורם, התנגדות עקרונית שלו לכיוון שאליו הולך הארגון – אינן בשליטתכם אבל על אחרות – איבוד עניין, חוסר פניוּת, פשוט שכחה – אפשר להתגבר בקלות עם קצת יצירתיות ותשומת לב.
אז איך מעניינים מחדש תורם שכבר תרם בעבר? הנה כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם במהלך תכנון שנת הגיוס הקרובה:
עוד כתבות בנושא
- מה צריך לעשות כדי למכור לתורמים מטרה חברתית לא אטרקטיבית
- למה זונחים אתכם תורמים באמצע הדרך
- איך להעביר לתורמים מודאגים את המושכות מבלי לאבד שליטה
- בררו אם הם באמת איבדו עניין או שפשוט עדיין לא תרמו שוב
מבחינת ארגונים רבים, תורם שאיבד עניין הוא תורם שלא תרם ב-12 החודשים האחרונים, אבל יכול להיות שלחלק מהתורמים שלכם, במיוחד התורמים הגדולים, מחזור הנתינה הוא יותר משנה, אפילו שנתיים. ברגע שתבינו מי באמת איבד עניין ולא מתכנן לתרום שוב בעוד כמה חודשים, תוכלו לפתח אסטרטגיות שיווק מדויקות יותר כדי לעודד אותו לחזור ולתמוך בכם.
- הבינו שלא כל התורמים שאיבדו בכם עניין הם זהים
כדי לחדש קשר עם תורמים נדרשים זמן ותקציב. קל הרבה יותר – ולכן גם מפתה – לתכנן קמפיין גיוס שפונה לכל מי שאבד איתו הקשר, אבל סיכויי ההצלחה שלכם יגדלו פי כמה אם תתמקדו בקבוצה נבחרת שלדעתכם תניב את התוצאות הטובות ביותר.
הרכיבו רשימה של תורמים שכדאי להשקיע בהם מאמץ כזה, ערכו מחקר על היסטוריית הנתינה שלהם שכוללת את דפוסי הנתינה לכם ולארגונים אחרים. שאלו את עצמכם מתי הם התחילו לתרום, איזה דבר מעניין אתם יכולים להציע להם, מתי בשנה הם נוהגים לתרום, מי היה איש הקשר הקרוב אליהם יותר בארגון, כמה נהגו לתרום ואיך. היסטוריית הנתינה שלהם אמורה לעזור לכם להחליט איך כדאי ליצור איתם קשר.
- הזכירו להם שהם חיוניים להגשמת החזון המשותף
תורמים רוצים לדעת שהתרומה שלהם עוזרת לחולל שינוי משמעותי. הודו להם על תרומות העבר שלהם והזכירו להם שהתמיכה שלהם עדיין חשובה. הסבירו מה עדיין צריך לעשות, איך תשתמשו בתרומה שלהם, ומה תהיינה ההשלכות של אי גיוס תרומות על השגת המטרה המשותפת.
ההנעה לתרומה נובעת לא רק מתחושת הסיפוק העצמי שבתמיכה חברתית אלא מהידיעה שהם סיפקו לארגון שלכם את המשאבים הנחוצים לו ושתדעו לנצל את תרומתם באופן מיטבי. דרך אחת לעשות את זה היא לשלוח מכתב שמותאם אישית לכל אחד מהם ובו הצגת פרויקט עתידי שיעניין אותם באופן מיוחד. הוכיחו לכל אחד מהם שאתם עדיין ארגון חשוב שפועל למען מטרה שכבר השקיעו בה בעבר. נסו להזכיר להם מה משך אותם אליכם בתחילת הקשר איתכם.
- לפעמים צריך לדעת מתי להרים ידיים
יש תורמים שפשוט לא יתרמו לכם שוב, ולפעמים צריך להבין שאין טעם להמשיך להשקיע בהם זמן ומשאבים. יש תורמים שהם חד פעמיים ונוטים לתמוך בכל פעם בארגון אחר. עדיף להתמקד בתורמים שאיבדו בכם עניין לאחרונה אבל תרמו בעבר כמה פעמים מאשר בתורמים שתרמו פעם אחת לפני כמה שנים ולא מראים יותר עניין. לפעמים צריך פשוט לעבור הלאה.
לסיכום זכרו שלתורמי עבר יש סיכוי גדול לחזור אליכם, אבל הסיכוי שיעשו זאת בלי שתבקשו שואף לאפס. ברוב המקרים שווה להשקיע בהם מאמץ. הם אהבו אתכם בעבר, והם יכולים לאהוב אתכם שנית!
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.