תאגידים ישראליים אינם מצטיינים בתמיכה חברתית. הם אמנם מבינים שקשרי קהילה יכולים להיטיב איתם, אבל ההחלטות לגבי מטרת התמיכה והסכום המוקצה לה הן פעמים רבות תולדה של חשיבה שמרנית והססנית.
כתוצאה מכך מאות עמותות בארץ מתקשות ליצור שיתופי פעולה פוריים וארוכי טווח עם העולם העסקי הישראלי.
עבור כל אלה אנחנו מביאות סיפור מופלא מסינגפור על שתי עמותות קטנות שהצליחו לשכנע את ענקית הריהוט איקאה שתמיכה בהן תיטיב גם עם מכירת הריהוט בסניפיה. עכשיו כבר חמישה תאגידים נוספים בסינגפור אימצו את הרעיון, ואיקאה עצמה ייבאה אותו לחנות הדגל שלה באריזונה.
מוסר ההשכל? אם אתם יצירתיים, אפילו תאגיד ענק ירצה לשתף אתכם פעולה. כך עושים את זה.
מתברר שהסינגפורים אוהבים חיות – בעיר-מדינה הקטנה יש כמה וכמה עמותות שמטפלות בכלבים ובחתולים משוטטים. הבעיה היא כמובן שקשה לכל אחת מהן לייצר אימפקט משלה וקשה להן לא פחות למצוא את כל המימון הדרוש להן.
כלי השיווק העיקרי שעומד לרשות הארגונים הקטנים האלה הוא הרשתות החברתיות. הקהילה התומכת שם מורכבת מאוהבי חיות מחמד, אך לכולם מן הסתם כבר יש כלבים או חתולים, כך שקשה למצוא בקרבם כאלה שיסכימו לשמש בית חם לחיות החוסות אצלם. לארגון Save Our Street Dogs יש למשל 30 אלף חברים בפייסבוק אבל רובם אינם לקוחות פוטנציאליים של הארגון כיוון שהם כבר מטופלים בחיות.
ומכיוון שאת בסיס התמיכה ברשתות החברתיות כבר אי אפשר להרחיב במידה משמעותית, גם אי אפשר למצוא שם תורמים גדולים חדשים. הסכומים הנתרמים קטנים ולא מספקים.
עוד כתבות בנושא
- ארבע ארגונים שהזניקו את הגיוס שלהם במאות אחוזים
- כך מינפה הליגה נגד השמצה את דרמת שרלוטסוויל
- כולם מדברים על אתגר דלי הקרח
כדי להתגבר על המכשולים האלה החליטו שתיים מהעמותות, Save Our Street Dogs ו-Animal Lovers League לאחד כוחות ולמצוא יחד גורם עסקי שיממן עבורם מסע פרסום להעלאת המודעות לבעיית החיות העזובות בסינגפור ובכך לעודד אנשים לאמץ אותן ולהגדיל את בסיס התמיכה הפוטנציאלי שלהן.
את הרעיון החכם שחשבו עליו הציעו לאיקאה, ענקית הריהוט הביתי, שסניף אחד מ-375 הסניפים שלה פועל בסינגפור. ואיקאה, למרבה הפלא, החליטה ללכת על זה, ובגדול.
למסע הפרסום המאוחד קראו Home for Hope.
המסע נועד לשכנע קהלים חדשים לאמץ כלב מאחת העמותות. כדי להתחבר לאותם קהלים מצלמת איקאה תמונות מתוקות ומושכות במיוחד של כלבים עזובים מבתי המחסה בעיר ומדפיסה אותן על קרטון בגודל טבעי. הדמויות האלה מפוזרות ברחבי החנות במקומות שבהם הייתם מצפים למצוא חיית מחמד: יושבת על השטיח בסלון, רובצת על הספה בפינת החדר וכמובן מתחננת לאוכל ליד השולחן במטבח. כך זה נראה:
מְאמצים פוטנציאליים יכולים לסרוק את קוד ה-QR שתלוי על צווארו של כל כלב, להגיע לאתר Home for Hope ולקרוא את הביוגרפיה של אותו כלב.
יחד גם הפיקו סרטון שיווקי:
מאז החל הפרויקט הצטרפו אליו עוד חמישה תאגידים בסינגפור, וחנות איקאה בטמפה אריזונה היא עכשיו החנות הראשונה בארצות הברית שמקיימת שותפות דומה עם עמותה מקומית.
לסיכום זהו מסע פרסום מתוחכם שמיועד לשכנע קונים שכלב חסר בית הוא בדיוק מה שהם צריכים כדי להשלים את מראה הבית ואת האווירה שבו.
זוהי גם דוגמה מושלמת לשיתוף פעולה חברתי-עסקי המעניק יתרונות לשני הצדדים: עבור העמותות הקטנות וחסרות התקציב השותפות הזו היא דרך נהדרת להגיע לקהלים חדשים וגדולים שלא היו מגיעים אליהן כדי לאמץ כלב, ולטפח אותם כתורמים חדשים; ועבור איקאה זו כמובן דרך יצירתית במיוחד להוכיח לקהל הקונים שלה שיש לה לב רחב, ושערכים חברתיים חשובים לה לא פחות מרווחיותו של העסק.
ולחשוב שהכול התחיל מחשיבה יצירתית של ארגונים קטנים וחסרי תקציב שהגיעו לתאגיד הגדול לא כדי לבקש תרומה אלא להעלות רעיון מבריק וסוחף.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.