להאזנה לכתבה:
טלמרקטינג הוא מקור הכנסה שוטף ויעיל לעמותות,ולא בכדי. הטלפון הוא כלי אינטימי,וניצול נכון שלו יכול לספק לאדם שאיתו משוחחים מידע מטורגט לצרכיו, להעביר לו מסר בהיר וצלול ולהותיר עליו רושם עז. יותר מכך – בטלפון אפשר להניע אותו לפעולה.
אבל אליה וקוץ בה – כשקבוצת אנשים מתבקשת לשבת במשך כמה שעות ולשוחח עם כמה שיותר אנשים מתוך רשימה שהוכנה עבורם מראש,לא פשוט לשלוט בכל מה שנאמר ומובטח בשמכם. איך תדעו שהמוקדנים משווקים מותג איכותי ומוכרים מטרה חברתית ראויה?
לאחר שהגיעו אלינו דיווחים על כמה תקלות כאלה שתוצאותיהן מביכות, רצינו לספק לכם כמה רעיונות פשוטים לבדיקת איכותה של כל שיחת טלפון שנעשית בשמכם.
את רשימת העצות האלה הרכיבה עבור לקוחותיה ג'יין קנינגהאם, מומחית לניתוח מידע אלכ"רי, בעיקר טלפוני, בעלת 25 שנות ניסיון בבריטניה ובארצות הברית. כך היא מציעה שתעשו:
- הוסיפו לרשימת הטלפונים של המוקדנים את מספר הטלפון שלכם ושל כמה מהקולגות שלכם. ככל שישתתפו במבצע יותר אנשים, כך תוכלו מהר יותר לעלות על בעיות נפוצות
- הוסיפו את עצמכם ואת האחרים לרשימה באופן אנונימי,ואל תשתמשו באותו שם בדוי יותר מפעם אחת
- כשאתם מקבלים שיחה כזו, נסו להיכנס לנעליהם של התורמים שלכם (אם למשל אתם עמותה שמקדמת זכויות חיות, המציאו לעצמכם כלב או חתול והעניקו לו שם למשך השיחה)
עוד כתבות בנושא
- מה לומר ומה לא בשיחת טלמרקטינג
- מיליון וחצי ש"חבשנה מעיגול לטובה: המדריך המלא
- אפשר לבקש תרומה בשיחת טלפון?
- כשמתקשר אליכם מוקדן, אל תשאלו יותר מדי שאלות טכניות על הארגון ועל הדרכים השונות שבהן הוא מקדם את הייעוד שלו (אין משהו שיסגיר מהר יותר את העובדה שהסתננתם לרשימה. תורמים ופוטנציאלים לא נוטים לתחקר מוקדנים. זה בדיוק מה שנציג ארגון היה עושה!)
- הכינו מראש רשימת שאלות ושאלו את כולן. חשבו על כל האספקטים שחשוב לכם לברר (אופן השיווק, הניסוחים, יכולת השכנוע) ורשמו נקודות חשובות תוך כדי שיחה. תופתעו לגלות עד כמה קשה אחר כך לזכור איזו בעיה צצה באיזו שיחה
- התמקדו בדרך שבה המוקדן מגיב אליכם. האם הוא מקשיב למה שאתם אומרים ומגיב בהתאם? אם למשל סיפרתם לו שהחתול שלכם מת השבוע, האם הוא מביע צער כן על האובדן שלכם? מוקדן טוב יבדוק מיד אם אתם מעוניינים להמשיך בשיחה או מעדיפים לדבר בפעם אחרת ולא מיד ינצל את המידע כדי לבקש מכם לתרום לארגון
- העלו בעיה שמטרידה אתכם בקשר להתנהלות הארגון, כזאת שאין לה כל קשר לשיחת הגיוס, ובדקו אם המוקדן מקבל עליה אחריות ומעביר לארגון את המידע כדי שיהיה אפשר לעקוב אחריה ולפתור אותה
- הביעו היסוס לפני שאתם מחליטים לתרום וודאו שהמגייס מאפשר לכם לקבל את ההחלטה בעצמכם ולא מנסה ללחוץ עליכם בדרכים שונות
- הסכימו וסרבו לתת תרומה לסירוגין. שיחת גיוס טובה צריכה להשאיר אחריה טעם טוב גם אם לא אפשרתם למוקדן לקבל את מה שרצה
- עצבו טופס פשוט שכל אחד מהמשתתפים בבדיקות האלה יתחייב למלא בכל שיחה. כך תוכלו לנתח את המידע בקלות ובמהירות (ואל תשכחו לשאול אותם על ההרגשה שלהם אחרי כל שיחה)
- אם מערכת הגיוס בטלמרקטינג היא באחריותכם, הקשיבו לשיחות שאנשים אחרים בארגון מקבלים כדי לוודא שהערכים והסטנדרטים של הארגון מיושמים באופן עקבי
קנינגהאם לא מציעה ליישם כל אחת מההצעות האלה בכל שיחת טלפון שנעשית בשמכם. זכרו שהכוונה היא לא לנסות לתפוס את המוקדנים בקלקלתם, אלא לוודא שהתומכים שלכם זוכים ליחס מכבד ושאתם שומרים על שמכם הטוב. בעיות של בקרת איכות צצות בכל מערך טלמרקטינג אלכ"רי, אבל שורת הצעדים הפשוטה שמציעה קנינגהאם תעזור לכם לקבל שליטה רבה יותר על מערך הגיוס הזה.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.