להאזנה לכתבה:
אתר אינטרנט הוא ערוץ תקשורת מודרני בעידן דיגיטלי שמשתנה ללא הרף, ובכל זאת ארגונים רבים לא ממהרים לעדכן את האתר שלהם. אם בכל זאת נשקלת אפשרות לערוך בו שינוי כלשהו, השינוי מסתכם לרוב ברענון החומרים שהועלו אליו ולא בעיצוב מחדש של הממשק ובשיפור חוויית המשתמש. במילים אחרות, רוב הארגונים חשים צורך לעדכן את האתר שלהם רק אם חלים שינויים בארגון ולא כי הם חושבים שהאתר עצמו מיושן וכבר לא ממלא את ייעודו כראוי.
אבל אתרי אינטרנט קיימים כבר יותר מ-20 שנה, וחוויית השימוש של הגולש בהם – תורמים ופוטנציאלים במקרה שלנו – התפתחה והשתנתה. זאת ועוד, כיוון שכמעט לכל ארגון יש היום נוכחות אינטרנטית בדמות אתר, קל מאוד להבחין איזה ארגון חי בכאן ועכשיו ואיזה נשאר מאחור (ותהיו בטוחים שהתורמים שלכם עורכים את ההשוואה).
אי אפשר לפרט בכתבה אחת את כל המרכיבים שהופכים אתר של ארגון ב-2017 לאתר מוצלח ולכן חשבנו שעדיף להציג לפניכם דוגמה אחת מצוינת לחשיבה אינטרנטית-חברתית-גיוסית שהיא עכשווית ואפקטיבית, ולבדוק יחד מה הופך אותה לכזו, ממה היא מורכבת ולמה היא מצליחה לגייס תמיכה רבה לשינוי החברתי שלשמו קם הארגון.
פירוש הביטוי all out באנגלית הוא במלוא הקיטור. ב-2012 הקימה קבוצת פעילים למען זכויות להט"בים ארגון בשם זה כדי לייצר תנועה עולמית שתשנה את המציאות עבור חברי הקהילה במקומות שבהם הם עדיין נרדפים (ב-71 מדינות הומוסקסואליות היא אפילו היום עבירה על החוק!) או במילים שלהם: "הייעוד שלנו הוא לבנות עולם שבו איש לא יצטרך להקריב משפחה או חירות, ביטחון או כבוד עצמי בגלל מי שהוא או מי שהוא אוהב."
העמותה אמנם רשומה בארצות הברית אך היא בפירוש מבקשת להניע לפעולה אנשים בכל העולם – בגילים שונים, מתרבויות שונות ודוברי שפות שונות. משום כך אתר הארגון הוא פלטפורמה שהיא הרבה מעבר לכרטיס ביקור אינטרנטי. גם אם יש צוותים שפועלים במדינות שונות, רבים מהתומכים הפוטנציאלים ששמעו עליו ירצו לבדוק את מהותו ויגיעו אליו דרך האתר.
תפקידו של האתר הזה הוא להבהיר לכל סוגי הקהלים שלו במה מדובר (הבעיה והפתרון המוצע לה), במי מדובר (מי עומד מאחורי העשייה) ומה הם עצמם מתבקשים לעשות. וכדי שייווצר המומנטום הדרוש, כולם צריכים להרגיש שהם מצטרפים לתנועה גלובלית שהולכת וגדלה ולא להתארגנות מקומית או לארגון אמריקאי שמנסה לחולל שינוי אי שם בארצות הברית. זה הפתרון שמצאו:
אז מה יש לנו כאן?
- רוצים להעביר מסר של תנועה בהקמה? מלאו את המסך בתנועתיות ואפשרו למבקר לחוות אותה כבר מהרגע הראשון: המסך כולו מלא בקטעי וידאו מתחלפים שמציגים קָלֵידוֹסְקוֹפּ של אינטראקציות אנושיות וקהלים שונים. אין חלוקה לשטחים. יש מסר אחד, והוא ממלא את כל המסך בתנועה ובצבעוניות. וכדי לגרום למבקר להבין שקהל רב כבר הצטרף לעשייה אבל ממשיך לצמוח כל הזמן, מופיע מספר המצטרפים על המסך מיד מתחת ללוגו, וגם הוא בתנועה.
- המשימה שלכם היא להבהיר לקהל רב גוני שמדובר בתנועה עולמית? הסירו את סרגל הניווט העליון המוכר שמכיל הפניה לחלקים שונים של האתר (כמו אודותינו, פעילות, צור קשר, גרסה אנגלית וכו') והחליפו אותו במסר אחד ממוקד וחשוב הרבה יותר: אנחנו מדברים בשפות שונות (הולנדית, אנגלית, ספרדית, צרפתית, איטלקית ופורטוגזית), ולכן גם אם אינך דובר אנגלית תוכל לקרוא עלינו וללמוד להכיר אותנו.
- מהו הדבר שאתם זקוקים לו יותר מכול אם אתם רוצים להקים תנועה בינלאומית? אנשים שיצטרפו ויעזרו לחולל את השינוי ואנשים שיתמכו כספית בעשייה הזו. לכן על המסך הראשון הזה מופיעים רק שני כפתורים בעיצוב זהה שהם גם שתי נקודות הצבע הבודדות פרט ללוגו: הצטרפו
- אז איך בכל זאת מספקים יותר מידע? מעצבים אתר נגלל. הסיפור של הארגון נחשף למשתמש בהדרגתיות: הצגת הייעוד, הבעיה, הפתרון, ההישגים עד כה, האימפקט של הארגון והמשימות שעוד נותרו לו. לבסוף מגיעה ההנעה להצטרפות ולתמיכה.
- כמעט כל המידע שיאפשר למבקר להכיר ולהבין את הארגון נמצא בסיפור הנגלל, בעצם בדף הבית. אבל כדי להציג שקיפות מרבית ומידע מעמיק יותר לכל המעוניין, מופיע בצד שמאל כפתור אחד בשם "תפריט", ובו אפשר למצוא את המידע הזה: דגשים, הצוות, פיננסים, שאלות נפוצות, משרות פנויות וצרו קשר. היכנסו למשל לפיננסים ולשאלות נפוצות וראו איך שניהם משרתים את הארגון ואת המסרים שלו: בפיננסים לא מופיעים מספרים או תקציבים ואין שום פירוט על הוצאות מול הכנסות. כל מה שמופיע בלשונית הזאת הוא הצהרה כללית על השימוש בתרומות ורשימה של התורמים המשמעותיים של אול אאוט, כאילו כדי לומר: תראו מי מאמין בנו וחושב שאנחנו ראויים לתמיכה. שאלות נפוצות הוא המקום שמאפשר לארגון לספק מידע מפורט ומעודכן על הפעילות, על התמיכה ועל ההצלחות.
עוד כתבות בנושא
- האתר החדש והיפה שלכם לא מגייס תרומות? אפשר לשפר מיד את המצב
- לאן היה סטיב ג'ובס מנווט את העמותה שלכם
- ארבע עמותות יצאו לגייס עם סלפי
לסיכום, כדאי לכם להתחיל לחשוב על יצירת חוויה חדשה עבור המבקרים באתר שלכם. במקום לקחת תבנית מוכרת ולשפוך לתוכה את התכנים, שבו רגע וחשבו היטב איזו חוויה אתם מבקשים לספק לקהלים השונים שלכם ואילו מסרים חשוב לכם להעביר להם יותר מכול (מה הייתם רוצים שירגישו, יראו, יבינו ולבסוף יעשו) והשתמשו בהם כנקודת מוצא לתכנון חוויית הגלישה של התורמים הפוטנציאלים שלכם.
השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.