אירוע ההתרמה השנתי שערך הארגון Neighborhood House Association גייס לקופתו 170 אלף דולר מבלי שהושכר אולם או הוזמן כיבוד ומבלי ששום אורח יצטרך לצאת מביתו או לקום מכיסאו ולשאת מילות ברכה. למרבה ההפתעה הכרטיסים לאירוע הזה נמכרו מהר מאי פעם, ותהליך מציאת החסויות היה קצר מתמיד.
"בחנו את הדרכים המסורתיות לקיום אירוע גיוס שנתי," מספר רודולף ג'ונסון, נשיא ומנכ"ל הארגון, "וכשמחשבים את כל ההוצאות לערב הזה נשאר לנו נטו הרבה פחות ממה שגייסנו. כמו כן הזמן הדרוש לתכנון ולהכנת אירוע כזה יכול להתפרס על פני חודשים."
לבסוף הוחלט בארגון לערוך גאלה וירטואלית, אירוע מקוון שיתרחש באתר הארגון במשך חודש שלם. במהלך האירוע התקיימו פעילויות שונות ובמרכזן סדרה של מכירות פומביות שנרכשו עבורן חבילות כרטיסים. בסוף אותו חודש ערך הארגון הרמת כוסית לתורמים החשובים כדי להודות להם על תמיכתם באופן אישי ולדווח על הצלחת האירוע. מכיוון שהיא הייתה אינטימית (הוזמנו אליה כ-150 איש) אפשר היה לערוך אותה במשרדי הארגון עצמו, ובכך סיפק NHA בונוס חשוב נוסף: השתתפות בסיור חווייתי קצר באחד הפרויקטים.
עוד כתבות בנושא
- רעיון לגיוס בקהילה: טורניר בחנות צעצועים
- מודל של אירוע גיוס שמוזיל עלויות ומגדיל הכנסות
- תורמים לא מגיעים לפרויקט? הביאו אותו אליהם בתלת ממד
הרמת הכוסית, מסביר ג'ונסון, היא דרך לשמר את הקשר האישי ולאפשר לנותני החסויות נגישות גדולה עוד יותר לקהל סלקטיבי שהוא מעוניין בו מעבר לקהל הרב שנחשף לנותן החסות לאורך החודש השלם של הגאלה הווירטואלית. דווקא באירוע וירטואלי היה לארגון מגוון רב יותר של אפשרויות פרסום וחשיפה מאשר באירוע חד-פעמי לקהל יחסית מצומצם של קוני כרטיסים. לגאלה הווירטואלית "הגיעו" אלפי אנשים, ואילו לגאלה המסורתית האחרונה שערכו נמכרו כ-500 כרטיסים.
עלותה של גאלה מסורתית ב-NHA היא בסביבות 80 אלף דולר וכדי לתכנן אותה נדרשים כשישה חודשי עבודה, ואילו עלותה של הגאלה הווירטואלית הייתה כ-15 אלף דולר, ולשם תכנונה נדרשו רק כ-70 ימי עבודה.
יתרון גדול נוסף הוא שכל אלפי האנשים שהשתתפו באירוע הווירטואלי נכנסו לאתר הארגון, מה שאִפשר ל-NHA לנסות לעודד אותם לשוטט יותר באתר וללמוד על הארגון. רבים מהמשתתפים ביקשו להשתתף ביותר ממכירה פומבית אחת ובכך נכנסו לאתר כמה פעמים, פעולה שארגונים בדרך כלל עמלים קשות כדי להשיגה.
שוקלים להעתיק את האירוע השנתי שלכם מאולם למרחבי האינטרנט? ג'ונסון מציע שתוודאו שהתשתית האינטרנטית הקיימת מאפשרת לאתר שלכם לתמוך בקהל מבקרים גדול כזה ובפעילות בסדר גודל כזה הנמשכת חודש ימים.
"עבורנו," אומר ג'ונסון, "זה היה קצת ניסוי וטעייה, אבל הייתי מציע לכל ארגון להתחיל ב-IT שלו. האתר חייב להיות ידידותי מאוד לתורמים שלכם. הם אמורים להיות מסוגלים להיכנס אליו בקלות ובמהירות ולהשתתף בכל מכירה בקלות ובמהירות, אחרת ייאבדו את הסבלנות ויצאו לפני שתרמו."
יתרון גדול נוסף של הגאלה הווירטואלית הוא שהאירוע הווירטואלי לא מתרחש בעיר אחת בערב מסוים אלא פותח את דלתות הארגון לכל תומך בכל מקום, מאפשר לו להזמין את חבריו ושכניו ומעניק לכם הזדמנות לבנות מעין קהילה וירטואלית של תומכי הארגון, חוויה מיוחדת שיכולה לעשות רבות להידוק הקשר ביניכם.
חשוב לציין ש-NHA לא זנחה לחלוטין את קיום הגאלה המסורתית. מעתה והלאה היא תיערך רק פעם בשלוש שנים ולא מדי שנה.
למה לא כדאי לזנוח לגמרי את אירוע ההתרמה הקלאסי? מכיוון שעל אף חודשי העבודה והעלויות הלא קטנות, יש לו יתרון אחד חשוב מאוד שאפשר לסכם במילים "אינטראקציה אישית". אם כולנו מסכימים שאנשים נותנים לאנשים, הרי שמפגשים פנים אל פנים הם הכרחיים. התורמים זקוקים להם. עדיין לא נמצאה דרך להעביר באופן בלעדי לממד הווירטואלי מערכת יחסים קרובה המניבה פירות לאורך זמן.
נראה שהאיזון בין גאלה וירטואלית לגאלה מסורתית הוא שיאפשר ל-NHA לגייס יותר ובאופן יעיל יותר ולהרחיב את מאגר התורמים שלו מבלי לאבד את הקשר עם אף אחד מהם.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.