להאזנה בכתבה:
כמעט כל התקשורת שלנו עם תורמים ופוטנציאלים סובבת סביב השאלה מה יגרום לאנשים להכניס את היד לכיס ולתרום לנו.
כדי לגייס בהצלחה צריך להציג לתורם מטרה אמינה וראויה שהיא גם מרתקת ומרגשת. תורם דורש לקבל מידע מדויק על הפרויקט ועל נחיצותו, דחיפותו והאימפקט שלו. הוא גם רוצה להיווכח שיש קשר ישיר בין התרומה המבוקשת לתוצאות המקוות.
נשמע כמו הרבה מלל שצריך לדחוס לבקשה אחת, לא?
מתברר שיש עמותות שמצליחות לבקש תרומה בלי להשתמש אפילו במילה אחת, והן עושות את זה בווירטואוזיות מופלאה ומצליחות לגייס סכומים מרשימים.
כזו היא הבקשה הבאה, דוגמה מבריקה לגיוס תרומות ולהעברת מסר חזק במיוחד מבלי להזדקק ולו למילה אחת. הנה תבנית בקשה לתרומה לשימושכם, במיוחד עבור אלה מכם שיש להם תורמים מעבר לים.
עמותת רופאים ללא גבולות הדנית חייבת לגייס תמיכה שוטפת מהקהל הביתי שלה כדי לממן את המשלחות שהיא משגרת למדינות כמו סנגל, קונגו ועיראק.
הדני הממוצע שומע על הקשיים בארצות מתפתחות ובאזורים מוכי מלחמה ומודע לצרכים הרפואיים וההומניטריים האקוטיים שרופאים ממדינה מפותחת כמו דנמרק יכולים לתת להם מענה. אבל איך מגיעים לליבו של הדני ברחוב ומשכנעים אותו לממן את הפעילות הזו שמתרחשת כולה בצד השני של העולם?
עוד כתבות בנושא
ב-2009 פנתה העמותה לחברת הפרסום יאלטלין סטאל בבקשה להפיק לה מוצר אחד מרגש ומשכנע שיחבר כל דני לעשייה של הארגון.
יאלטלין סטאל בחרה להשתמש במדיום ויזואלי והפיקה לארגון בקשה מצולמת בסרטון קצרצר:
https://www.youtube.com/watch?v=Tm9D3MatgKw
אורכו של הסרטון דקה אחת, ומטרתו אחת: להציג את הקשר הישיר בין תורם והתרומה שלו לאימפקט של הארגון באפריקה. כשאתה תורם לנו, אומר הארגון הזה לצופה, אתה מציל חיים, ואנחנו נראה לך בדיוק איך זה קורה.
התורם הפוטנציאלי של רופאים ללא גבולות נלקח למסע רגשי המתאר את הבהילות שבמצבי חירום רפואי ואת תנאי השטח הקשים שבהם הארגון נאלץ לתפקד.
הסרטון לא מותיר מקום לספק: חייו של הילד יינצלו בזכות תרומה אחת של תורם אחד. למעשה נעשה כאן שימוש פשוט ובהיר במשוואה המנצחת של גיוס תרומות: תורם + פעולה מיידית = אימפקט.
לארגונים ישראליים שהתורמים והפוטנציאלים שלהם נמצאים מעבר לים יש מה ללמוד מהבקשה הזו כי היא ממחישה לדני הממוצע איך בדיוק הוא יכול להפוך לחלק מעשייה שמתרחשת הרחק מדנמרק. אם רק ייכנס לסניף בנק ויתרום לארגון, יוכל להצטרף לעשייה שלו גם מבלי להיות נוכח במקום בעצמו.
הבקשה המוצגת הזאת אמנם אילמת, אבל פס הקול שלה מנוצל היטב, והאפקטים השונים שנבחרו מעצימים את רגעי השיא. צליל האורות הנדלקים מחדש וקול לחיצת חותמת הקופאי על המחאת התרומה נשמעים אולי מיושנים ומוגזמים, אבל השימוש בהם אפקטיבי מאוד ומייתר מילות הסבר.
כמה מילים על קהל היעד שאליו מופנית הבקשה: התורמת המוצגת כאן לא נראית כמו אשת עסקים או מיליונרית אלא כמו האדם הממוצע ברחוב. מכך אמור הצופה להסיק שכל אחד – כן, גם הוא – יכול להציל חיים באמצעות העמותה הזאת. כל מה שנדרש הוא לגשת לסניף הבנק הקרוב, לתרום לארגון, ובמחיר של כמה נורות חשמל להציל חיי ילד.
הבקשה המצולמת הזו בנויה על האקסיומה שכולנו מאמינים בה ופועלים על פיה: אנשים נותנים לאנשים.
ארגון רופאים ללא גבולות הדני משתמש בבקשה המצולמת הזאת כבר כמה שנים בהצלחה רבה. למה אנחנו חושבים שכדאי לכל אחד מכם לצפות בה? כי היא מספקת תבנית שיכולה לשמש אתכם ליצירת בקשה קצרה ויעילה המייתרת הסברים, כיתוב, תרגום או קריינות.
ואלה הם המרכיבים של התבנית:
- סיפור דרמטי אחד על מקרה פרטני
- הצגה דרמטית של העשייה של הארגון והאימפקט הפוטנציאלי שלו
- דגש על הדחיפות שבעבודת הארגון ועל נחיצותו
- הצגת נחיצות התרומה הכספית והאימפקט שלה, גם אם היא קטנה
- הדגמת הקשר הישיר בין התרומה לשינוי החברתי
עכשיו נסו אתם.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.