להאזנה לכתבה:
פרסמנו כאן בפילנתרום עשרות כתבות שבהן ניתחנו הברקות גיוסיות של ארגונים ברחבי העולם, כולל כמובן בארץ.
פתרונות מהשטח, אותן דרכים יצירתיות של ארגונים לגייס לעצמם הכנסות, הן דרך נפלאה לספק לכם רעיונות שתוכלו להתאים לייעוד ולקהלים שלכם. זו גם דרך להזכיר לכם עד כמה העשייה החברתית היא אוניברסלית ועד כמה יש לעמותה ישראלית במשותף עם עמותות באירופה, באסיה ובאפריקה.
הפעם בחרנו להביא לכם קונספט גיוס א-טכנולוגי בעלות מינימלית, כזה שלא מצריך מחשב, אתר או אפליקציה. הוא לא תלוי שפה או תרבות ובכל זאת הצליח להפוך ויראלי ולהניב הכנסות יומיומיות ברחבי מדינה שלמה, וימשיך לעשות כך במשך שנים.
אחד מכל ארבעה ילדים בפולין סובל מתת-תזונה. במשך שנים השיק ארגון הצלב האדום בפולין קמפיינים כדי לממן את הארוחות החמות שהוא מחלק מדי שנה ליותר מ-700,000 ילדים, אלא שהקמפיינים היו בדרך כלל חד פעמיים, ולכן ההכנסות מהם היו לתקופות קצובות בלבד.
הצלב האדום הפולני חבר למשרד הפרסום צ'ייל פולין ולאיש הקריאייטיב שלו ווֹיְטֶק קוֹואליק וביקש מהם לעזור לארגון להשיג הכנסות שוטפות.
צ'ייל הגיעו למסקנה שכדי להגיע לקהל הרחב ביותר עליהם לפשט את פעולת הנתינה עד כמה שאפשר ולכן בחרו לא לבקש מתורם להירשם לארגון, להיכנס לאתר שלו או להשתמש באפליקציה כדי לתרום לו.
"רוב הפולנים תומכים בארגונים חברתיים רק פעם או פעמיים בשנה," מספר קוואליק, "אנחנו לא רגילים לחשוב על תרומות חוזרות. תת-תזונה בקרב ילדים היא בעיה חברתית ולכן חיפשנו פתרון שטמון בהתנהגות חברתית. כדי להניע אנשים לתרום, הפכנו את התרומה לאקט יומיומי, לעניין של נימוס בסיסי. ומפני שהמטרה קשורה למזון, נראה לנו טבעי לחלוטין להתמקד במסעדות, היכן שנימוסים טובים ואכילה משתלבים היטב."
עוד כתבות בנושא
- הצלחה מסחררת בגיוס מהמונים שנתקלה בבעיית אמינות
- הטכנולוגיה המודרנית מקימה מגייסים טובים לתחייה
- כך מינפה הליגה נגד השמצה את דרמת שרלוטסוויל
בשיתוף פעולה עם מספר הולך וגדל של מסעדות השיק בתחילת השנה הצלב האדום הפולני קמפיין שמבקש "להפוך את נימוסיו של ציבור הסועדים הפולני לנימוסים טובים מאוד" על ידי הצגה של דרך חדשה להניח את הסכו"ם. בתום ארוחה במסעדה מתבקש סועד להצליב את הסכין והמזלג במרכז הצלחת. בכך הוא מאותת למלצר שלו שהוא מעוניין לתרום לצלב האדום אירו וחצי, שהם עלות ארוחה חמה אחת לילד הסובל מתת-תזונה.
את ההנעה לתרומה הדפיס הארגון על פלייסמט שמונח לפני כל סועד. בזמן שהוא מחכה לארוחה שהזמין הוא יכול לקרוא את ההסבר המודפס עליו.
"חיפשנו דרך פשוטה לגרום לאנשים להפוך למעורבים יותר, לכן היה הכרחי להתחבר למשהו שלקוחות עושים בכל מקרה – משתמשים בסכו"ם כדי לאותת למלצרים מתי אפשר לפנות להם את הצלחת. והלוגו של הצלב האדום התאים כאן בצורה מושלמת".
הקמפיין הושק ברחבי פולין ומיד צד את עינה של התקשורת, וזו סיקרה אותו בכל מהדורות החדשות ובכך הגדילה משמעותית את החשיפה שלו.
כבר בשנה הראשונה הגדיל קמפיין "נימוסים טובים מאוד" את הכנסות הצלב האדום בפולין ב-65 אחוזים. הוא הגיע ל-15 מיליון סועדים והכניס לקופת הארגון 800,000 אירו (לאחר ניכוי ההוצאות על הדפסת הפלייסמטים).
והצלחה גוררת הצלחה. בכל יום מבקשות מסעדות נוספות להצטרף לקמפיין, לעיתים ביוזמת הלקוחות הקבועים שלהן.
התחכום שבקמפיין המתגלגל הזה הוא לא רק בפשטות המסר אלא בעובדה שהוא מגיע לתורם הפוטנציאלי ברגע הרלוונטי ביותר ויוצר קשר ישיר בין משבר התת-תזונה לאקט האכילה. הנתון העגום שמודפס על הפלייסמט מזכיר לסועד כמה בר מזל הוא, ובסיטואציה כזאת קל יותר להניע אותו לפעולה
מכיוון שסועדים פוגשים בקמפיין בכל פעם שהם יוצאים למסעדה הוא עוזר לא רק להזרים כספים לקופת הארגון אלא גם מגביר את המודעות למותג הצלב האדום, מחדיר אותו לתודעתו של הציבור הפולני והופך אותו למרכיב קבוע בחוויית האכילה במסעדות.
עבור הצלב האדום בפולין "נימוסים טובים מאוד" הוא עכשיו שיטת גיוס שתמשיך לרוץ שנים רבות. כל שעל הארגון לעשות הוא להמשיך להדפיס פלייסמטים ועליהם המסר הפשוט והאנושי הזה. בצ'יין כבר מתכננים להרחיב את הקמפיין לכל רחבי האיחוד האירופי.
השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.