להאזנה לכתבה:
אם דונאלד טראמפ הצליח להגיע עד הבית הלבן באמצעות הטוויטר, אין ספק שמדובר בכלי אפקטיבי שגם אתם יכולים לעשות בו שימוש יעיל.
לכולם כבר ברור שאנחנו חיים היום בעידן הטוויטר, אבל משום מה עמותות רבות חוששות מהכלי הזה ולא מנצלות את הייחוד שלו.
מדובר באמצעי נפלא לשימור תורמים – אחת המשימות המורכבות ביותר של מגייס הכספים – אבל הוא אינו כלי תקשורת. הוא פלטפורמה להפצת דעות והודעות, הוא מקור מידע והוא גם כלי לבניית קהילה – וכל אלה יכולים לשרת כל מגייס בכל עת.
בטוויטר יש לכם 140 תווים להעברת מסר או בקשה, ואם תבחרו להשתמש בו לצורכי הגיוס שלכם תגלו שאתם יכולים להפיץ מסרים מעניינים לקהילה שאכפת לה מכם.
עם זאת כדאי לזכור שכמה ציוצים ביום לא יעשו את העבודה. אי אפשר לשגר מסר או שניים ביום ולצפות לתרומות. כמו לכל כלי, בין אם הוא טכנולוגי ובין אם לא, גם לטוויטר חוקים משלו. הנה 8 טיפים בסיסיים שיעזרו לכם לצאת לדרך:
עוד כתבות בנושא
- ארבע עמותות יצאו לגייס עם סלפי
- דף פייסבוק ארגוני: מאמץ כדאי או בזבוז זמן?
- צפיות וציפיות: המספרים שמאחורי הסרטון שלכם ביוטיוב
- התחילו קודם כול בבניית קהילה
זכרו תמיד שכוחו של טוויטר טמון בקהילת המשתמשים בו. מכיוון שכולנו יודעים כמה קשה לבקש מאנשים כסף, חשוב קודם כול לבנות קהילה של אנשים שמעוניינים בקידום הייעוד שלכם ולכן ירצו לקרוא ציוצים שלכם.
- החליטו מה אתם רוצים לגייס בכלי הזה
חשבו אם אתם מתמקדים באירוע או בקמפיין מסוימים או אולי ביעד ארוך טווח יותר של גיוס תרומות כללי. יכול להיות שתגלו שקל יותר להניע לפעולה את הקהילה שלכם בטוויטר כשמדובר בקמפיין תרומות קצר-מועד כמו גיוס מהמונים. בכל מקרה מומלץ להחליט על מטרה אחת ולגייס עבורה לפני שעוברים למטרה הבאה.
- חברו מראש את הבקשה לתמיכה
חשוב שהמסר של הבקשה יהיה ברור ומובן ושכל קישור שאתם משתמשים בו בציוצים שלכם יוביל את התורם הפוטנציאלי לתוכן מדויק ולמקום המתאים לו. אפשר להיות פחות רשמיים בטוויטר מאשר בבקשה כתובה, אבל לא פשוט לנסח הנעה לפעולה ב-140 תווים.
עשו כמה ניסיונות כדי לגלות אילו נוסחים הם יעילים יותר בקרב הקהל שלכם. רוצים לראות לאילו צרות אתם יכולים להיקלע אם לא תקפידו על הניסוחים שלכם? עקבו אחר הציוצים של דונלד טראמפ.
המילים הראשונות של כל מסר חשובות מאוד. לפעמים מספיקות שלוש או ארבע מילים כדי לגרום למישהו לנטוש את הציוץ שלכם. לכן כדאי לבדוק מראש איך מגיב קהל העוקבים שלכם למילים כמו "תרומה", "עזרה" או "נתינה" בתחילת המסר.
דרך אחת לבקש תרומה במסר קצר כל כך היא באמצעות הבעת תודה לאנשים אחרים (תודה לכל מי שהתגייס בחודש שעבר כדי לממן את הפרויקט המרגש שלנו. עכשיו גם לכם יש הזדמנות להתרגש יחד איתנו). גם נתונים יכולים להניע לפעולה (במחיר של שני כרטיסי קולנוע אתם יכולים לממן מזון ומחסה לכלב נטוש למשך חודש שלם.) או דיווח על הצלחה (300 אנשים כבר תרמו לקמפיין שלנו. אנחנו צריכים גם אתכם כדי להעלות חיוך על פני הילדים האלה) או כמובן צורך (רק 2,000 ש"ח ואנחנו שם! עזרו לנו להגיע ליעד).
ואם התרחשו בעולם אירועים משמעותיים שקשורים למטרת הגיוס, נצלו את הדיון הער שמתפתח סביבם ברשתות החברתיות.
- השתמשו בקהל שלכם
חשוב ליצור באזז והתרגשות סביב המטרה שאתם מגייסים כדי להבליט אותה ולבדל אותה ממטרות האחרות. אחת הדרכים היא לשלב האשטאגים קליטים בנושאים שאנשים מתעניינים בהם.
התחילו בתורמים הנאמנים ביותר שפעילים בטוויטר ויש להם עוקבים רבים, ובקשו מהם להיות התומכים הדיגיטליים שלכם. הם יסייעו לכם להניע את הקהילה לפעולה. ואם תצליחו לגייס סלבריטי שיש לו בסיס עוקבים גדול במיוחד, תוכלו להגביר את החשיפה לפעילות שלכם ולהגדיל את בסיס התמיכה של הארגון בצורה משמעותית.
- חשבו על העיתוי
נסו להעריך במדויק ככל האפשר מהו העיתוי הטוב ביותר ביום לשליחת הציוץ. אספו נתונים על השעות ביום שבהן העוקבים שלכם מגיבים יותר, משתפים יותר, מזכירים אתכם יותר או נכנסים לקישורים מהציוצים שלכם.
- חשבו על התדירות
שאלו את עצמכם באיזו תדירות כדאי לצייץ בקשה לתרומה. ציוצים מעטים מדי לא יניבו לכם הכנסה רבה, ואילו ציוצים רבים מדי פשוט ירגיזו את העוקבים שלכם. נסו להגיע לאיזון הנכון. מדובר במשימה מורכבת – להזכיר לעוקבים שלכם את המטרה ולהניע אותם לתרום, אבל בו בזמן לא להעמיס עליהם יותר מדי. הכול תלוי באיכות הציוצים ולא במספרם.
- האתר שלכם
חשבו על הקישור שאתם מצרפים לציוצים שלכם. האם אתם מכוונים אנשים לעמוד הבית שלכם ומצפים מהם להמשיך משם לבד לעמוד שבו אפשר לתרום, או שאתם מכוונים אותם ישירות לדף התרומה? התאימו את הקישור לציוץ שלכם. חשוב גם שישאירו לכם את פרטי הקשר שלהם כדי שתוכלו לפנות אליהם בפעם הבאה שתנהלו קמפיין טוויטר.
ככל שתציעו להם מבחר רב יותר של אפשרויות תרומה, כך יגדל הסיכוי שימצאו ביניהן את הדרך הנוחה והמועדפת עליהם ביותר. למשל לא כולם ירצו לתת באופן מקוון.
- ובמקרה שאתם מתכננים אירוע גיוס
- בחרו האשטאג מיוחד לאירוע
אם שם האירוע שלכם ארוך, קצרו אותו. אתם מנסים להיות ייחודים, לכן ודאו שאף אחד לא משתמש בהאשטאג שלכם. הוסיפו את המילים "בבקשה שתפו", וכך תוכלו להגדיל את החשיפה, והגבילו את הציוצים ל-120 תווים כדי להשאיר מקום לשיתופים.
- עודדו את קהל הלקוחות שלכם להוסיף את האירוע לשורת התיאור בפרופיל שלהם. כך תעניקו לאירוע חשיפה גדולה אף יותר, ויהיה אפשר למצוא אותו בקלות בתיבת החיפוש של טוויטר.
- הציעו רקע ממותג בנושא האירוע/קמפיין שלכם. אם יש לכם מעצב גרפי, בקשו ממנו ליצור רקע טוויטר ייחודי עבור האירוע, שבו יוכלו גם התומכים שלכם והמשתתפים באירוע להשתמש בעמוד הטוויטר שלהם. רקע ממותג מושך תשומת לב.
- קדמו את ההאשטאג שלכם. קדמו את ההאשטאג באתר ובכל אמצעי התקשורת שלכם זמן רב לפני האירוע. עודדו את קהל הלקוחות והצוות לכלול אותו בציוצים שלהם והשתמשו בו כערוץ תקשורת רשמי לאירוע.
וביום האירוע:
- מנו אחראי טוויטר. הטילו על אחד מאנשי הצוות את האחריות לפרסום ציוצים לפני האירוע ובמהלכו. אדם כזה יכול לסייע לכוון את השיחה ולהגביר את ההתלהבות.
- צייצו על האירוע בזמן אמת. השתמשו בהאשטאג שלכם כדי לדווח על ההתרחשויות במהלך האירוע. כך תעודדו פעילות טוויטר בקרב הנוכחים באירוע ובקרב אלה שעוקבים אחריו מרחוק.
- בתום האירוע העבירו את כל הציוצים לארכיון. הם עשויים להוות מידע חשוב שיסייע לכם לעקוב אחר ההצלחה ולהסיק מסקנות לגבי אירועים בעתיד.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.