הפוקימון גו משגע את העולם, והעמותה שלכם יכולה לנצל את הטירוף הזה למטרותיה.
מה זה פוקימון גו?
משחק המיועד לטלפונים חכמים. מדובר באפליקציה חינמית של מציאות רבודה המולבשת על מפות גוגל, ומטרתה היא לרדוף אחרי פוקימונים שפזורים על פני המפה האמיתית באמצעות מצלמת הטלפון. אפשר לנסות ללכוד אותם באמצעות זריקת כדור פוקימון מיוחד, לטפח אותם ולאמנם כך שיוכלו להילחם בפוקימונים אחרים. אפשר גם לשחק מול משתתפים אחרים ולהחליף איתם פוקימונים.
הזוי? מאוד.
המצדדים במשחק טוענים שהוא מצליח להוציא מהבית את המכורים למסכי המחשב שלהם וגורם להם להיות פעילים פיזית וליצור אינטראקציות עם אנשים אחרים. אנשים בעלי קשיים חברתיים או בעיות נפשיות מעידים שיש למשחק השפעות תרפויטיות.
המשחק גם מושך לקוחות לעסקים שונים, דבר שעד כה הצליחו לעשות אפליקציות משחקים מעטות.
איך הוא עושה את זה?
אמנם אפשר לשחק את המשחק בכל מקום, אבל מקומות מסוימים יכולים להפוך למכון (Gym), שם אפשר להילחם בפוקימונים אחרים, או לתחנת עצירה – פוקסטופ (Pokestop), נקודה שבה אפשר להאכיל את הפוקימונים ולאסוף פרסים שונים כמו ביצים וכדורי פוקימון. האספקה בנקודות האלה מתחדשת כל הזמן ולכן כדאי לבקר בהם שוב ושוב.
וכאן נכנס גם היתרון של המשחק לארגונים החברתיים.
הפוטנציאל העסקי הגלום במשחק הפוקימון גו מובהק כל כך עד שמגזין "פורבס" פרסם כתבה שמדריכה עסקים איך למשוך אליהם לקוחות בעזרת הפיתיונות. זוהי רק כתבה אחת מבין כתבות רבות בנושא שמתפרסמות לאחרונה במגזינים כלכליים שונים ברחבי העולם, והיא כמובן רלוונטית גם לארגונים ללא כוונות רווח.
אם אתם ארגון שנשען על מבקרים, המיקום הפיזי שלכם יכול לשמש מוקד משיכה לשחקני פוקימון גו ולמעשה תמריץ לבקר אצלכם שוב ושוב. כך תוכלו להציג את הפעילות שלכם לקהל חדש לגמרי שבמקרה מסתובב באזורכם בחיפוש אחר פוקימונים.
דוגמה לארגון שכבר מנצל את השיגעון?
המוזיאון הלאומי של מדינת אינדיאנה שלח מייל לתפוצה רחבה ביותר של אנשים כדי לעודד אותם להגיע למוזיאון, שם נמצא פוקסטופ:
המוזיאון לא רק מזמין את השחקנים באזורו להגיע אליו ומראה לו את הפוקימונים שכבר נמצאים בשטחו אלא מעורר סקרנות לגבי התצוגות שלו ושאר הפעילויות המוצעות למי שרוצה להגיע לפוקסטופ.
הזמנה כזו, כמובן, לא מתאימה לכל מוזיאון. מוזיאון השואה בוושינגטון, למשל, המהווה מוקד משיכה לשחקני פוקימון גו, הוציא הודעה ובה הוא מבקש ממבקריו להימנע ממשחק בשטחי המוזיאון.
אנחנו עכשיו בעיצומה של חופשת הקיץ, ואם יש לכם מה להציע לילדים ולבני נוער, כפי שיש למוזיאון לתגליות באוהיו, תוכלו להשתמש בדף הפייסבוק שלכם כדי להזמין אליכם קהל צעיר וחדש:
השחקנים שיבקרו אצלכם יעלו אחר כך לחשבונות הפייסבוק שלהם את צילומי המשחק ובכך יעזרו לכם להגביר את המודעות לארגון שלכם. יש אפילו מוזיאונים שהודיעו שהצוות שלהם נכון ומזומן לצאת לקרבות פוקימון עם מבקרים.
גם תיאטרון קטן שמבקש לעשות לעצמו יחסי ציבור ללא עלות יכול לנצל את שיגעון הפוקימון גו:
עוד כתבות בנושא
- הכנסה עצמית שוטפת שמקורה בלקוחות הפאב והבר הקרובים
- מדריך להפקת אירוע טיפוח תורמים: חלק א' – תכנון והכנה
- גם עמותה קטנה יכולה להטביע את חותמה בציבור
דוגמה נוספת לניצול השיגעון היא הגנים הבוטניים בסידני שהפיקו אירוע פוקימון בשטחיהם ומשכו אליו אלף איש תחת ההשטאג #PokeGoWalk.
כדי להגדיל את מספר הפיתויים אצלכם תוכלו לרכוש פוקימונים באפליקציה ולהכריז שבחצי השעה הקרובה יימצא בשטחכם מספר פוקימונים גדול במיוחד. כך תוכלו לפתות קהל צעיר להגיע לארגון שלכם:
ומה עושים עם הקהל החדש שהגיע אליכם? הכינו מראש פיתויים לביקור נוסף, כמו כרטיסים מוזלים, כיתות ושיעורים חינם לניסיון וכו'.
למי שעדיין לא שיחק ותוהה איך נראים פוקסטופס (בצבע כחול) ופיתיונות (בצבע סגול), הנה הם בטיימס סקוור בניו יורק:
כאמור מוזיאונים וגנים בוטניים הם האלכ"רים האולטימטיביים לניצול טירוף הפוקימון גו הזה, אבל יש גם עמותות בתחומי עשייה אחרים, כמו ספריות, מתנ"סים וארגוני חינוך ואיכות סביבה, שמוצאות דרכים להביא אליהן את המְשחקים בו, כמו למשל בית המחסה לחיות הזה באוסטרליה
שיגעון הפוקימון גו לא ישרוד לעד. זו ההזדמנות שלכם לנצל אותו ולחשוף את העשייה שלכם לקהל חדש.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.