לארגון חברתי יש לרוב שני קהלי יעד – מקבלי השירות, אלה שמקבלים מענה לבעיה שבגינה נוסד הארגון; וקהל התומכים הפוטנציאלים. את שניהם צריך הארגון לשכנע שהוא הכתובת והמענה לבעיה ולכן בו צריך לתמוך.
קמפיין להעלאת מודעות לפעילות הארגון הוא אחד הכלים הטובים ביותר למשימה כזו, אבל האתגר אדיר: איך מעבירים מסרים נוקבים, מרגשים ובלתי נשכחים לכל אחד מקהלי היעד ובה בעת נשארים נאמנים לייעוד ולחזון?
עמותה בספרד עמדה באתגר הזה בהצלחה מרובה. היא עשתה שימוש יצירתי במוצר מוכר הפונה הן למקבלי השירות והן לקהל תומכים פוטנציאלי – כל אחד והמסר הייחודי לו – והצליחה לבנות בסיס תמיכה פוטנציאלי חדש ולהעביר לאומה שלמה מסר חברתי עוצמתי.
ארגון אנאר הספרדי המטפל בילדים ובבני נוער בסיכון ביקש להעלות מודעות לקו הסיוע שלו לילדים הסובלים מהתעללות ובאותה הזדמנות לספק לילדים עצמם את מספר הטלפון ולהעביר להם את המסר שכל פנייה היא חסויה. הבעיה היא שלעתים קרובות המבוגר האחראי להם, הורה או אפוטרופוס, הוא עצמו מקור ההתעללות. איך יוכל הארגון להעביר מסר לילדים שעדיין אינם עומדים ברשות עצמם מבלי שאותו מבוגר מתעלל יהיה מודע לכך?
עוד כתבות בנושא
- על הקשר בין פרסומת דיגיטלית לשמפו לגיוס כספים
- פוסטר חברתי ש"מגהץ" כרטיסי אשראי
- סרטון מגייס: טיפים למציאת קונספט שפותח ארנקים ודוגמאות מוצלחות במיוחד
אומרים ששני אנשים יכולים להסתכל על אותו הדבר בדיוק ולראות שני דברים שונים בתכלית. אנאר בחר להשתמש בעיקרון הזה באמצעות המדיום הישן והטוב – הפוסטר, זה שניצב בתחנות אוטובוס ובחוצות העיר ברחבי העולם.
בעידן הדיגיטלי שבו כולנו רצים מיד לפייסבוק ולאתר, הפוסטר אולי נראה מעט מיושן, אבל הוא עדיין אפקטיבי מאוד (חשבו על כל חברות האופנה הגדולות שמנצלות אותו עונה אחר עונה ביעילות רבה).
באנאר בחרו להדפיס את הפוסטר בטכנולוגיה המוכרת לנו מגלויות (lenticular printing) ומאפשרת להציג אימג'ים שונים בהתאם לזווית הצפייה במוצר המודפס. במקרה הזה זווית הצפייה הנמוכה בהרבה של ילד בן עשר מספקת לו מידע ומסר אחד, ואילו המבוגר, שהוא גבוה יותר, מקבל מידע אחר המיועד לו.
כשאדם מבוגר מסתכל בפוסטר הוא רואה פנים עצובות של ילד ולצידן הכיתוב "לפעמים התעללות בילדים נראית לעין רק לילד שסובל ממנה."
אולם כשילד בן עשר (שגובהו הממוצע הוא לא יותר מ-1.35 מטר) מסתכל בפוסטר הוא רואה ילד בפנים חבולות ולצידן הכיתוב: "אם מישהו מכאיב לך, התקשר אלינו ואנחנו נעזור לך" ומספר הטלפון של קו הסיוע.
לקהל המבוגרים שידר אנאר מסר להעלאת מודעות לפעילות הארגון ואילו לילדים הוא הושיט יד לעזרה
כשבאנאר הבינו שיש בידם מוצר שיווקי מוצלח במיוחד, הם רצו שהמסר החברתי החשוב שלהם יגיע לקהל רחב הרבה יותר. בעבר היה מסע העלאת מודעות מסוג זה מוגבל לערים שבהן נתלה הפוסטר, אבל בעידן הדיגיטלי קל הרבה יותר להפיץ את המסר. אנאר הפיק סרטון על הקמפיין והעלה אותו ליוטיוב. בשבוע ההשקה בלבד רשם הסרטון 7.7 מיליון צפיות ו-37,000 שיתופים בפייסבוק, וכך נוצר בסיס תמיכה פוטנציאלי חדש ומרשים.
https://www.youtube.com/watch?v=6zoCDyQSH0o
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.