להאזנה בכתבה:
דוח שנתי טוב תלוי לא מעט ביכולתו של ארגון להציג למממנים שלו את הישגיו באופן ויזואלי. למה הפן הוויזואלי חשוב כל כך? כי מטבענו אנחנו מעבדים תמונות הרבה יותר מהר מטקסט, והן שנצרבות בתודעתנו.
תמונות טובות בדוח השנתי מדרבנות את קהלי היעד שלכם להמשיך לתמוך בכם, ולכן דוח שמשלב תמונות מרשימות וטקסט מדויק הופך לכלי עוצמתי.
הבעיה היא שלארגונים רבים אין תקציב לצילום מקצועי, והם נאלצים לצלם בעצמם את התמונות שישובצו בדוח. הטעות הגדולה ביותר שאפשר לעשות בכלי השיווקי הזה שאמור לשדר הצלחה ומקצועיות היא שימוש בתמונות חובבניות.
גם אם אין לכם תקציב לצלם מקצועי, עדיין אפשר להפיק תמונות טובות שיהפכו את הדוח לכלי שיווק רב-עוצמה. כדי לעזור לכם במשימה הזאת הרכבנו עבורכם רשימה של 11 טיפים לצד דוגמאות נפלאות מארגונים שונים:
- חשבו על המידע שאתם רוצים להציג:
המידע שהתמונות שלכם צריכות להציג הוא האימפקט של העבודה שלכם. הסתכלו על התמונות שאתם רוצים לשבץ בדוח ושאלו את עצמכם אם משתקפים מהן בבירור מהות העבודה שלכם והאימפקט שלה. אם למשל אתם עמותה התומכת בקשישים, צלמו את הקשישים שאתם עוזרים להם, ואם אתם עמותה שעוזרת למצוא בתים חמים לחיות נטושות, הציגו תמונות של החיות בבית המחסה לצד תמונות שלהן אחרי שאומצו.
- צלמו אנשים, אנשים ועוד אנשים:
בתמונות שלכם אתם חייבים להציג אנשים. נכון, אם חנכתם בניין חדש, אפשר (ואולי אפילו צריך) להציג תמונה ארכיטקטונית יפה שכוללת את השלט המתנוסס על הבניין, אבל תמונות של עצמים מרגשות בדרך כלל הרבה פחות מתמונות של אנשים. צלמו את כל קהלי היעד שלכם, את מקבלי השירות, את התומכים, את המתנדבים ואת הצוות. זכרו שאנשים נותנים לאנשים.
עוד כתבות בנושא
- כך מצלמים תמונות שתורמים רוצים לראות ולהעביר הלאה
- לקראת הדוח השנתי: איך להציג שנה מרתקת
- מהפכת הדוח השנתי בשלביה המתקדמים
- התקרבו לנושא כמה שיותר:
אמנם מביך לפלוש למרחב אישי של אדם ולדחוף עדשת מצלמה לפרצופו, אבל ככל שתתקרבו למושא הצילום כך תקלו על הקהל שלכם ליצור קשר אישי וחזק יותר איתו. זאת הדרך לקרב את התורם שלכם לסיפור שאותו אתם רוצים לספר בתמונה.
- תעדו פעולה ולא מצב סטטי:
צילום פעולה הוא לרוב מעניין ומעשיר יותר מאשר צילום של סצנה סטטית. נסו לתפוס רגעי עשייה שאותה אתם רוצים להציג לקהל שלכם. אם למשל אתם מצלמים קבוצת נשים אופה לחם, הראו אותן אופות ולא עומדות בשורה לצד התנור. כמה פעמים ראיתם תמונות של תחרויות ריצה למען מטרה טובה שבה רואים תמיד את הרצים עומדים בקבוצה אבל אין אפילו תמונה אחת של מישהו רץ? התורמים שלכם רוצים לראות אתכם או את מקבלי השירות שלכם בפעולה. זוהי הדרך הטובה ביותר לתאר להם את החוויה המיוחדת שאתם מסוגלים להעניק בזכותם.
- הפכו לבמאים לרגע:
אל תמהרו לצלם. חשבו היטב על הסיפור שאתם רוצים לספר ועל התמונה שתיטיב לספר אותו. מה יהפוך את התמונה למעניינת יותר? לפעמים תצטרכו לחכות לרגע הנכון, האופטימאלי, אבל אם הוא לא יגיע מאליו, אל תתביישו לביים אותו. לפעמים צריך ליצור את הסיטואציה שתהפוך תמונה למעניינת. למשל אם הגעתם לפרויקט בבית ספר כדי לתעד אותו לדוח השנתי אבל כל התלמידים יושבים בשקט בכיתה חשוכה, הוציאו אותם החוצה אל השמש ובקשו מהם לבצע איזו פעולה שקשורה לפרויקט. המצלמה תנציח את פניהם המחייכות של התלמידים הנהנים משבירת השגרה, ואתם תיהנו מתמונות אפקטיביות שאפשר להציג בגאון לקהל היעד.
- צלמו תמונות נוספות:
אל תצלמו רק תמונה אחת מכל פריים. זכרו שגם הצלמים הטובים ביותר בעולם עושים סדרה של צילומים מכל פריים שהרכיבו ובוחרים מהם את התצלום הטוב ביותר. כך יהיה לכם די חומר לבחור מתוכו, ואולי אפילו תופתעו לגלות שהתמונה שבחרתם בה היא זו שנראתה לכם לא טובה מספיק בזמן הצילומים.
- השאירו שטח מת מסביב למושא התמונה:
לא חייבים למלא את הפריים בכל תמונה. שטחים ריקים סביב מושא התמונה שלכם הם לא שטחים מבוזבזים. שטח מת הוא מרכיב חשוב בקומפוזיציה, כי הוא מגדיר ומדגיש את הנושא המרכזי שלה. כשהתמונה עמוסה מדי, קשה למשוך את העין ישירות למקום שאליו התכוונתם.
- הוסיפו את המותג אם מתאפשר לכם:
אל תשכחו לנצל כל אפשרות למתג את הארגון (בדרך כלל באמצעות לוגו). מצאו דרך לשלב את המותג בתמונה באופן טבעי ואורגני ולא מאולץ. למשל צלמו את מושא התמונה לצד שלט או פוסטר של הארגון או צלמו קבוצת חניכים או בוגרים בחולצות טי שעליהן מודפס לוגו הארגון.
- אל תחששו לחתוך:
אתם לא תמיד חייבים להציג את התמונה בשלמותה. בחנו את התצלום שבחרתם וחשבו אם הוא יכול להיות אפקטיבי יותר כשהוא חתוך. לפעמים דווקא תמונה סימטרית פחות היא דינמית יותר ומעצימה את האפקט הוויזואלי ולכן מציגה טוב הרבה יותר את הסיפור שאתם רוצים לספר .
- אל תשכחו את שלל השימושים האחרים בתמונה:
הדוח השנתי הוא אמנם אחד מכלי השיווק החשובים ביותר שיש לכם, אבל הוא לא הכלי היחיד. בתמונה טובה אפשר לעשות שימושים נוספים פרט לדוח השנתי. כדי שתוכלו לנצל אותה היטב ודאו שהיא באיכות טובה וברזולוציה גבוהה. לפני שאתם מצלמים חשבו על הדרישות הטכניות של כל הפלטפורמות שלכם והקפידו עליהן, אחרת אתם עלולים לגלות שיש לכם תמונה נפלאה שהשימוש בה מוגבל.
- כמה מילים על כיתובים:
הכיתוב מוסיף מידע מעניין או חשוב שמעשיר את הסיפור שאתם מספרים, אבל אתם בהחלט לא חייבים להוסיף כיתובים לכל תמונה. אם בחרתם להוסיף כיתוב, הקפידו לתמצת אותו עד כמה שאפשר. הסתכלו על התמונה ושאלו את עצמכם למה היא חשובה. הכיתוב אמור במידה רבה לענות על השאלה הזאת. זכרו גם שהמילים בכיתוב יסייעו בתהליך האופטימיזציה של התמונה במנועי החיפוש, אבל החשוב מכול: אל תאריכו בהן. הכיתוב מלווה את התמונה ולא להפך.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.