כשאומרים רשת חברתית בהקשר של ארגון אלכ"רי חושבים מיד על פייסבוק. כמעט אין ארגון שלא מנהל שם דף ומתאמץ לחפש באמצעותו קהל תורמים ולטפח אותו.
אבל ישנה גם לינקדאין, הרשת שהיא אולי מעט פחות חברתית ויותר מקצועית אבל גם לה יתרונות חשובים עבור ארגון מגייס.
מלינקדאין אפשר לדלות נתונים רבים על המשתמשים בה. המידע שהם מספקים – מקצוע, מקום עבודה, האוניברסיטה שבה למדו ותחומי עניין – רלבנטי כולו לניתוח כדאיות הטיפוח של פוטנציאל.
בלינקדאין הדרך אל תורמים פוטנציאלים ממוקדת יותר, ישירה יותר ופחות אקראית: מעגל אחד פותח דלת למעגל שני, וחבר אחד מציג אתכם למישהו רלבנטי אחר.
כדי לדעת איך להשתמש בלינקדאין צריך להבין מה מייחד אותה ולדעת איך להשתמש בה בחוכמה כדי להרחיב את בסיס התמיכה ולהשיג מימון.
ללינקדאין יש יותר מ-300 מיליון חברים, והם בדרך כלל מבוגרים יותר, בעלי הכנסות גדולות יותר ומשכילים יותר מפעילים ברשתות אחרות. המשתמש הממוצע בלינקדאין הוא בן 44.2, ו-79 אחוז מהמשתמשים הם בני יותר מ-39. בארצות הברית חישבו ומצאו שכוח הקנייה שלהם הוא פי שניים מזה של הצרכן האמריקאי הממוצע.
הגרסה החינמית של לינקדאין מאפשרת לראות פרופילים אישיים, לזהות חברי ועד מנהל ולערוך חיפושים על בסיס תחומי עניין. תשלום חודשי עבור לינקדאין פרימיום מאפשר גם לערוך חיפושים מתקדמים יותר שכוללים קבוצות, שנות ניסיון, רמת בכירות מקצועית וגודל חברה.
בשלב הראשון אפשר להסתפק בגרסה החינמית. כדאי רק לאמת את המידע שדליתם על הפוטנציאל. משתמשי לינקדאין מספקים על עצמם מידע רב אבל עבורם המטרה היא פרסום עצמי ולכן עדיף לוודא שיש אכן אמת בפרסום. לפעמים המידע פשוט לא מעודכן.
אולי יעניין אתכם גם: האם יש לכם מדיניות שימוש במדיה חברתית? למה כדאי שתהיה?
המרחב הפרוע: איוש תפקידי גיוס בעידן הרשתות החברתיות
מחברים את הקצוות, מגדילים את ההכנסות
לפני שאתם קופצים למים העמוקים:
- ודאו שהציפיות שלכם מהפעילות – וכפועל יוצא גם מההשקעה שלכם – מציאותיות. כדי לרקום קשרים ולפתוח דלתות נדרשים זמן וסבלנות. ייתכן מצב שבו דלת אחת יחידה תיפתח אל תורם אחד שיצדיק את כל ההשקעה אבל סביר להניח שהיא לא תיפתח מיד. גם כאן בניית מערכת יחסים היא עניין של זמן
- הכינו תוכנית מפורטת ובנויה היטב לניצול מיטבי של המידע שתדלו. אין טעם לאסוף מידע ולחכות עד לשלב מאוחר יותר כדי להשתמש בו, אחרת פשוט תאריכו את תהליך הטיפוח ותסתכנו בכך שעד שתרצו להשתמש בו, המידע שדליתם כבר לא יהיה עדכני
- בדקו אם מערכת ניהול הנתונים שלכם ערוכה לקבל את המידע שתאספו (שמות, מקומות עבודה, תחומי עניין, קשרים מקצועיים וכו')
ולפעילות עצמה: איך פועלים ברשת חברתית מקצועית כדי להרחיב את בסיס התמיכה ולהשיג מימון? הנה כמה עקרונות בסיסיים להתנהלות שיווקית וגיוסית מוצלחת בלינקדאין:
בססו את נוכחותכם
בססו את נוכחותכם ברשת על ידי יצירת דף חברה ובו מידע עדכני. אין כמו דוגמה מופתית כדי להבין איך עושים זאת. ראו את הדף של הצלב האדום האמריקאי.
כדי שהפעילות שלכם תהיה אפקטיבית מנו מישהו מצוות השיווק או פיתוח המשאבים שינהל אותה וייצג אתכם.
צרו פרופיל שמושך תשומת לב
אין טעם לייצר נוכחות אם היא לא מעניינת, משתנה תכופות ומושכת את תשומת ליבם של האנשים שאותם אתם מבקשים לעניין. כמו באתר, אם לאנשים לא תהיה סיבה לחזור אליכם או להציע לאחרים להיכנס גם כן, תיזַנחו במהרה וכל המאמץ יהיה לשווא. גם כאן אפשר להשתמש בחומר ויזואלי מרגש כדי לשווק את הצורך, את הדחיפות ואת המענה.
רק חשוב לזכור שלינקדאין היא זירה מקצועית. קו דק עובר בין העלאת חומרים לזירה שממוקדת בחוויות ובהגיגים לזירה מקצועית מאופקת יותר. לא כדאי לחצות אותו.
בנו פרופילים מרשימים למנכ"ל ולמפתחי המשאבים
לא רק הארגון צריך להיות נוכח אלא גם האנשים הרלבנטיים למאמצי הגיוס. חלק מהמבקרים בפרופיל הארגוני יחפשו את אנשי הצוות כדי להתרשם מהם. תפקידכם לדאוג שכל מי שמגיע לפרופילים של כל אחד מאנשי הצוות ירצה לעבור מיד לפרופיל הארגוני.
בזירה מקצועית יש חשיבות רבה לתיאור התפקיד של בעל הפרופיל, אלא שמקצועות הגיוס עלולים להרתיע אנשים ולגרום להם לחשוב שאם ייצרו קשר עם מגייס, הוא עלול ללחוץ עליהם לתרום. לכן כדאי אולי להצמיד לפרופיל תואר מעט שונה, אבל כמובן מבלי להתחזות לבעל מקצוע אחר.
שווקו את הפרופיל הארגוני
כמו בפייסבוק יש יתרון גדול בהמרת מבקרי האתר או מקבלי הניוזלטר למבקרים בפרופיל שלכם בלינקדאין. בקשו מהם להתחבר אליכם שם ולחבר אחרים שאיתם יש להם שם קשר. נסו לעניין אנשים שעל פי המידע עליהם בלינקדאין אפשר להסיק שהם מתעניינים בייעוד שלכם. כך תרחיבו את מעגל המקושרים ומתוכם את בסיס התמיכה.
התחילו ליצור קשרים
בדומה לפייסבוק אחת המטרות היא ליצור קשרים רבים ככל האפשר. בקשו מכל מי שנמצא ברשימת התפוצה, מכל הצוות המקצועי, מחברי הוועד המנהל, מכל המתנדבים ומכל מי שתורם לכם להתחבר אליכם. בקשו מכל אלה לחבר אליכם את אלה שהם מחוברים אליהם.
הצטרפו לקבוצות שיש להם קשר לייעוד שלכם או שאתם מעריכים שבהם תוכלו למצוא תומכים חדשים. נסו להיות שם פעילים ולייצר נוכחות מבלי להגזים ולהסתכן בכך שתרגיזו אותם.
עקבו אחר השאלות שנשאלות וענו על אלה שאתם יכולים להשיב להן באופן מלא ומוסמך.
עדכנו את הסטטוס בתבונה
בלינקדאין אפשר להוסיף עדכונים קצרים לפרופיל שלכם. פוטנציאלית, עדכון כזה יכול להגיע למאות אנשים ולכן מהווה כלי שיווקי יעיל במיוחד. שוב, לינקדאין היא לא פייסבוק ולכן כדאי לספק רק מידע חדשותי חשוב ובתדירות לא גבוהה (לא יותר מפעם בשבוע).
התחילו קבוצה משלכם
אם יש לכם די קשרים ואתם מרגישים שקהל התומכים והמתעניינים רחב מספיק, התחילו קבוצה משלכם ודאגו שהיא תהיה פעילה. זה המקום לפוסטים מעניינים, ליצירת שיחה אקטיבית ולעדכונים מעט ארוכים יותר. אם תצליחו במשימה הלא קלה הזו תוכלו ליצור דיאלוג אמיתי עם קהל שכולו תורמים ופוטנציאלים.
לסיכום, מהם היתרונות הגדולים של לינקדאין עבור ארגון חברתי? היא תאפשר לכם לקרב אל העשייה והייעוד קבוצה ממוקדת שהיא בעלת יכולות נתינה. תוכלו לנצל את הקשרים של בסיס התמיכה הנוכחי כדי שגם אתם וגם התומכים שלכם יוכלו לפתוח דלתות ביתר קלות ותוכלו גם להעלות את המודעות לארגון בקרב חברות ותאגידים, ארגונים וקרנות שעובדיהם כבר נמצאים ברשת.
מילת אזהרה אחת: ברשת שמטרתה חיבור מקצועי לא כדאי לבקש תרומה לפני שהתפתחה והתבססה מערכת יחסים קרובה עם משתמש.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.