ארגון שלא מקבל מענקים ממשלתיים ונשען כולו על תמיכה פילנתרופית השיק ב-1997 מסע גיוס מיוחד במינו שקהל היעד שלו הוא תורמים מבוגרים.
מאז עברו כמעט 20 שנה, אך מסע הגיוס הזה עדיין אטרקטיבי וממשיך לגייס מקהל היעד הזה מיליוני דולרים מדי שנה.
איך זה ייתכן? מדובר ברעיון מבריק שמשלב את המיטב שבגיוס מתורמים מבוגרים ואמידים עם שיווק קולע המתאים לקהל היעד.
עמותת דארוסאפאקה היא הארגון הראשון שקם בטורקיה בתחום החינוך. היא נוסדה ב-1863 במטרה לספק הזדמנויות והשכלה לילדים מוכשרים ובעלי פוטנציאל שהתייתמו מאב. 153 שנים מאוחר יותר העמותה היא אחת האלכ"רים הידועים והמוערכים ביותר בטורקיה, והחל מאפריל 2012 שערי בתי הספר שלה פתוחים גם לילדים שאיבדו אם. ייעוד הגיוס שלהם נשאר דומה מאוד לייעוד המקורי: לגייס די כסף כדי לממן את כל בתי הספר של העמותה ולתמוך אישית בכל אחד מכמעט 1,000 התלמידים שלומדים בהם.
בתי הספר של דארוסאפאקה מקבלים תלמידים מגיל עשר, והעמותה מספקת להם מלגה מלאה ותנאי פנימייה עד גמר התיכון. כל ילד זוכה לחינוך ברמה הגבוהה ביותר ולכל התמיכה הדרושה לו כדי לצאת אל העולם כבוגר בעל ביטחון עצמי, אדם חושב ובעל מחויבות חברתית לקהילה שבה הוא חי. בנוסף לכיסוי מלא של מלגת הלימודים מממנת העמותה לכל ילד את הצרכים האישיים היומיומיים שלו כמו ביגוד, מזון ושירותי בריאות.
אגב החינוך למחויבות חברתית, לדארוסאפאקה יש ארגון בוגרים פעיל שהוקם כבר ב-1905 על ידי עשרה בוגרים שביקשו לתמוך בעמותה שהעניקה להם רבות כל כך. דורות של בוגרים מצטרפים אליו עם סיום לימודי התיכון.
מכיוון שדארוסאפאקה לא מקבלת תמיכה ממשלתית והמימון כולו מגויס ממקורות פילנתרופיים, צוות הגיוס שלה מחפש ללא הרף כלים ורעיונות גיוס חדשים. בטורקיה יש מודעות לגיוס מצוואות, וכארגון הוותיק ביותר במדינה כבר השאירו טורקים רבים תרומה לארגון בצוואתם. מסיבה זו קהל התורמים המבוגר הוא פלח שוק חשוב עבורו.
עוד כתבות בנושא
- חקר מקרה: עסק חברתי כמקור הכנסות לא צבועות
- מודל של אירועי גיוס שמוזיל הוצאות ומגדיל הכנסות
- סיפור אמיתי על עמותה שהטמיעה את המגייס שלה במשרדו של ארגון מתחרה
המגייסים של הארגון הבחינו שבעוד בתי הספר מטפלים בכל מחסורם של ילדים חסרי אב או אם ברחבי טורקיה, מתמודדים התורמים המבוגרים שלהם עם אתגרים משלהם. ככל שהם מזדקנים, הם צורכים יותר ויותר שירותי בריאות, מתקשים למצוא פתרונות לשורה של מצבים בחיי היום יום ומשתוקקים לחברה ולתחושה שהם חלק מקהילה חיה.
כדי לעזור לתורמים הבוגרים שלהם ובאותו זמן לממן את כל צורכי העמותה, פיתחו בדארוסאפאקה קונספט בשם מעונות תורמים. בתוך שטחי בתי הספר תוכננו ונבנו מעונות מיוחדים שהוצעו לתורמים בתמורה לתרומה. וכדי לשווק את הפרויקט הצמידו לו סלוגן כדי לקשר בין צורכי התורמים לצורכי העמותה: "בית חדש עבורך, עתיד חדש עבור הילדים שלנו".
איך כל זה עובד בפועל? כל תורם של דרוסאפאקה בן 65 ומעלה יכול לחיות במעונות. כל שעליו לעשות הוא לתרום תרומה אחת של חצי מיליון דולר. בתמורה מספקת להם העמותה בית לחיים.
במעונות מקבל כל תורם חדר משלו ושירותי רפואה סביב השעון כולל יחידה לטיפול נמרץ. בנוסף לכך מציעים המעונות חדר אוכל, חדר כושר, בריכה, מבחר פעילויות ספורט ופעילויות חברתיות, שירותי בריאות וכמובן כל הביטוחים הנחוצים.
אבל החשוב מכול הוא שהתורמים מצטרפים למשפחת דארוסאפאקה. הם מרגישים בטוחים ומוערכים כזקני השבט, ועבור הילדים חסרי ההורים הם הופכים לסבים ולסבתות שעוקבים אחר הצלחותיהם לאורך השנים.
כמו כל רעיון חדש ומעט שונה, היה השיווק ההתחלתי אגרסיבי וכלל פגישות אישיות, דיוור ישיר מאסיבי וכתבות בדוחות השנתיים. והתוצאה? הצלחה מסחררת. כיום יש ארבעה מעונות שבהם חיים 481 תורמים. העובדה ש-21 מהם הצטרפו ב-2015 מוכיחה שאף על פי שמסע השיווק התחיל ב-1997, המומנטום עדיין קיים.
לאחר כניסתם למעונות החליטו 30 אחוז מהדיירים להשאיר לעמותה תרומה בצוואתם. כלומר, הם לא רק תרמו חצי מיליון דולר אלא ביקשו לתרום סכום נכבד נוסף.
הפופולריות של המעונות רבה כל כך עד שיש רשימת המתנה של תורמים המבקשים להצטרף. גם תורמים שעדיין לא מלאו להם 65 שנה מבקשים לתת את תרומתם כבר עכשיו כדי להבטיח חדר בבוא העת.
ההצלחה המסחררת היא כמובן תולדה של הטיפול והטיפוח המסורים והמוצלחים שמקבלים התורמים של דארוסאפאקה בתמורה לנדיבות שלהם. במילים אחרות, הנוסחה המנצחת כאן היא זו שבה כל הצדדים מרוויחים: התלמידים מקבלים את החינוך הטוב ביותר, התורמים מקבלים בית לחיים, והעמותה יכולה להמשיך לגייס את כל המימון הדרוש לה.
השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.