להאזנה לכתבה:
סיפור יציאת מצרים הוא סיפור על מסע אל עבר החופש, ובימינו חירות היא ערך מרכזי וזכות יסוד. אלא שמגייסי משאבים, במיוחד אלה העובדים בתנאים הקיימים בארגונים רבים בארץ, מרגישים לא פעם שהנדודים במדבר לעבר החופש המקצועי הם אינסופיים. זוהי אחת הסיבות לתחלופה הרבה כל כך של מגייסים בארגונים, וזו גם הסיבה לכך שמגייסים רבים מרימים ידיים ומוותרים על המקצוע.
מגייס בהגדרתו הוא משרתם של שני אדונים, כל אחד וצרכיו: האחד הוא הארגון, הנהלתו הבכירה וצורכי המימון שלו, והאחר הוא התורמים, שמבחינתם המגייס הוא הכתובת לכל דרישה.
בתנאים אופטימליים של גיוס מקצועי יש למגייס משאבים צוות מיומן, מנכ"ל וועד מנהל פעילים ותומכים, ייעוד וחזון סקסי לשיווק ולמכירה, תקציב הולם לפיתוח המשאבים ובסיס תמיכה רחב ומגוון. כל אלה מעניקים לו חופש רב לחשוב ולנסות, לתכנן ולבדוק. הסיכויים להצליח בתנאים כאלה גדולים, ועם ההצלחה מגיע אפילו חופש פעולה רחב יותר.
מגייס ייתקל לא פעם במהלך הקריירה שלו במצבים של חוסר שליטה, אבל יש כמה דברים חשובים הנתונים לשליטתו: רמת המקצועיות שלו, הסטנדרטים שהוא מקפיד עליהם ובקיאותו ברזי המקצוע. בלעדיהם לא יוכל לשכנע שום ועד מנהל או מנכ"ל לספק לו את החופש לפעול כראות עיניו ואת התנאים להצליח.
לכן חשבנו שפסח הוא הזדמנות טובה לחזור לארבע כתבות חשובות שמאירות כמה אספקטים חשובים בגיוס משאבים ושיעזרו לכם, המגייסים, להשיג את החופש המקצועי שאתם זקוקים לו: מהם תנאי הסף שמגייס צריך לעמוד בהם כדי להצליח; איך בונים מחלקה לפיתוח משאבים, אפילו קטנה במיוחד; איך תדעו אם בארגון שעבורו אתם מגייסים היום אפשר בכלל להצליח; ומהו תגמול ראוי למגייס. במילים אחרות, נצלו את חופשת הפסח להתקדם לקראת החופש המקצועי שלכם. חג שמח!
אלה הכתבות: .
בארגון שלך אפשר להצליח כמגייס?
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.