מן הסתם תתחילו בקרוב לתכנן ברכה לראש השנה. כמי שמקבלת רבות כאלה ואוהבת לראות מה בחרתם לאחל הפעם ולהשוות איך החלטתם להציג את עצמכם השנה לעומת השנה הקודמת, מפליא אותי תמיד לקבל מספר גדול כל כך של ברכות גנריות, כאלה שנוצרו מלכתחילה כדי לומר לכולם את אותו הדבר, מעין וואן סייז לכל רשימת התפוצה הארגונית.
זו לא הדרך להפוך פוטנציאלים לתורמים או לטפח תומכים קיימים. כששולחים ברכה גנרית לכל רשימת התפוצה מפספסים הזדמנות להעמיק את החיבור של כל נמען לעשייה שלכם ולהניע אותו לתמוך בכם.
ובכלל, מי אמר שכולם צריכים לקבל מכם ברכה? אולי דווקא אפקטיבי הרבה יותר להסיר מרשימת התפוצה קטגוריות מסוימות של נמענים?
השנה, לפני שאתם מנסחים, מעצבים ושולחים ברכה לראש השנה, חשבו על הנקודות הבאות ושמרו במגירה שלכם את הטיפים האלה:
ברכה לראש השנה היא כלי תקשורת וגיוס שמצטרף לארגז הכלים הארגוני. העובדה שמדובר במסורת עתיקת יומין הנהוגה גם בין אנשים פרטיים אינה מקטינה מערכה ככלי טיפוח מקצועי שכדאי להשתמש בו במיומנות הראויה.
חשבו על התגובה שלכם כשאתם מקבלים שנה טובה. התוכן והעיצוב שלה תמיד מספרים לכם משהו על השולח. המשימה שלכם, אם כן, היא לוודא שהרושם שיתקבל יהיה לא רק טוב אלא גם יעיל.
למיתוג יש כאן תפקיד קריטי. הברכה חייבת להכיל את מסרי המיתוג שלכם, בין אם הם ויזואליים ובין אם הם מילוליים. אמנם צריך להשתמש בהם בעקיבות, אבל אל תשכחו להביא בחשבון את הקהלים השונים שלכם. האם באמת ראוי לפנות באותו אופן לאדם אחד שתורם לכם מדי שנה ולאחר שתרם לכם משהו פעם ונעלם כלא היה? השיח לא יכול להיות זהה כי מערכת היחסים שונה. התחילו בפילוח והתאימו את המסר למאפייניו של כל פלח.
עוד כתבות בנושא
- שולחים שנה טובה? כך תמנעו מלהיכנס לרשימות השחורות
- איך שולחים לתורם ברכת שונה טובה בעידן הדיגיטלי
- זוכי השנה בפרסי "העשייה המיטיבה"
אתם כמובן לא נדרשים לייצר סדרה שלמה של ברכות שונות זו מזו. זאת בהחלט לא הכוונה. חשבתם על מסר מרכזי? כווננו אותו מגרסה לגרסה כמו שמכוונים עדשה כשמצלמים אובייקט ממרחקים שונים. הנה כמה פוקוסים אפשריים:
- כל מי שתרם לכם בשנה האחרונה
- כל מי שתרם לכם בעבר הלא רחוק, אבל לא בשנה האחרונה
- התורמים המשמעותיים ביותר
- עובדי הארגון ומתנדביו
- חברי הוועד המנהל
- כל האחרים (הגדירו מי הם)
בכותרת הכרזנו שלא חייבים לשלוח לכולם שנה טובה. מדובר בהכרזה מרעישה למדי, והיא מחייבת הבהרה.
אם חושבים על שנה טובה ככלי תקשורת ועל הנמענים כתורמים, אולי אפקטיבי יותר לתת להם להרגיש שקיבלו משהו מיוחד, שהם חלק מחוג אקסקלוסיבי של אנשים שמשתייכים למשפחת הארגון, למעגל הפנימי. ברכה שנשלחת ל-5,000 איש היא הרבה פחות אישית ומשמעותית מזו שנשלחת ל-500 אנשים. כך גם התרומות הנובעות ממנה.
רוצים בכל זאת להפיק ברכה שתישלח לכל העולם? אין בעיה. גם העלאת מודעות היא משימה חשובה. אבל כשאתם שולחים ברכה כזאת לפילוחים החשובים יותר שלכם, דאגו שהם יקבלו את הכוונון הנכון להם ולא יצטרכו להסתפק בנוסח שנועד לעניין אנשים שלא יודעים מי אתם.
ובין אם תפלחו כך או אחרת, הנה כמה טיפים שרלוונטיים לקונספט ולעיצוב של כולם:
- כל ברכה צריכה להיות נטועה ויזואלית וטקסטואלית בקווי המיתוג ובעולם התוכן שלכם. טביעת האצבע שלכם צריכה להיות מובהקת, כזו שתבהיר שהברכה הייתה יכולה להישלח רק מכם ולא מכל ארגון אחר
- לסיפורים ולדמויות יש כוח עצום, אבל אל תשכחו שאתם מבקשים לחבר אנשים לתקווה, לעשייה עתידית ולצורך שעדיין זקוק להם
- אתם מפיקים ברכה ולא איגרת. בעידן הטוויטר והמסרונים לא מומלץ להעיק על הנמענים בטקסט ארוך או במסר בומבסטי. שני אלה לא יניעו לפעולה
- אנשים לא שומרים שנות טובות. אם הברכה שלכם כוללת בקשת תרומה, כדאי שתזכרו שההחלטה אם להיענות לה או לא היא לפעמים מידית. לכן ודאו שהבקשה מובנת ושכל הפרטים הנחוצים לאופן העברת הסכום ברורים ונגישים
- אם ביקשתם תרומה וקיבלתם אותה, אמרו מיד תודה – אם אפשר עוד לפני החג. אם תדאגו להודות באופן אישי, אולי אפילו בשיחת טלפון, התודה לא תישכח והתרומה הבאה תואץ.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.