האם ידעתם שארוחת בוקר היא אחת הדרכים היעילות ביותר לגייס תרומות? היא זולה יותר מרוב אירועי הגיוס האחרים וקצרה יותר, ובמקרים רבים יהיה לכם קל הרבה יותר למכור כרטיסים לארוחת בוקר מאשר לערב גאלה. ממש כך.
בחשבון פשוט של עלות מול תועלת אין לארוחת הבוקר מתחרים רבים, בתנאי שמתכננים אותה בחוכמה.
כבר זמן רב אנחנו רוצות להגיש לכם את הנוסחה המנצחת לגיוס בארוחת בוקר, והנה מגייס בשם אריק האנברג עשה זאת בשבילנו. אנחנו מביאות לכם את עיקרי דבריו בהתאמה למציאות הישראלית.
האנברג פרסם ספר נחמד בשם The Little Book of Gold ובו טיפים למגייסים אמריקאים. לא כולם מתאימים למציאות שלנו, אבל ארוחת בוקר היא הרי דבר אוניברסלי:
עוד כתבות בנושא
- 10 דברים שעושה מגייס שיודע לבנות מערכות יחסים עם תורמים
- מי מזמין את מי כשמגיע החשבון?
- מודל של אירוע גיוס שמקטין עלויות ומגדיל הכנסות
בואו נתחיל בשני יתרונות מובהקים של גיוס בארוחת בוקר:
היתרון הגדול ביותר הוא העלות. אם קיימתם פעם ערב גאלה, אתם ודאי יודעים שיש מרכיב אחד שמייקר את האירוע באופן משמעותי: היין. צריך להחליט אם לקנות את היין הזול ביותר או להשקיע ביין טוב. אנחנו הרי יודעים שקהל היעד רגיל לשתות יין ושרבים מהנוכחים יֵדעו להבדיל בין יין זול ליין יקר. כדי להגיש יין טוב, אין ברירה אלא לטרוח ולהשיג חסות של חברת משקאות או יקב או לחלופין להעלות את מחיר הכרטיס כדי להבטיח שתצליחו לגייס את הסכום המבוקש.
אבל בארוחת בוקר אין יין. צריך רק קפה ואולי גם מיץ תפוזים. לא יותר. ובכלל, כל התפריט פשוט ומצומצם הרבה יותר. וכמובן אפשר בנקל לוותר על מנה חמה. בשורה התחתונה ארוחת בוקר עולה רבע מארוחת ערב.
היתרון השני הוא אורך האירוע. ארוחת בוקר היא אירוע קצר. אנשים צריכים להמשיך ממנה לעבודה ואין להם זמן להתמהמה. אותם אירועי גיוס שמתחילים בשש או בשבע בערב ונמשכים עד עשר או אחת-עשרה בלילה מחייבים אותנו למלא את הזמן בתוכנית טובה ולוודא שאנשים עייפים אחרי יום עבודה יישארו עד הסוף.
כשמדובר בארוחת בוקר, מתכנסים בשבע בבוקר, מגישים את ארוחת הבוקר בשבע וחצי, מתחילים את התוכנית ב-7:45 וגומרים אותה ב-8:45. בתשע כולם כבר בדרכם לעבודה. מה יכול להיות טוב מזה?
אלה שני יתרונות משמעותיים עבורנו, אלה שמתכננים את האירוע, מביאים אליו את האנשים, מעוררים בקרבם סקרנות ומשיגים מהם תרומות. אלא שמתברר שגם תורמים רבים מעדיפים ארוחות בוקר על פני ערבי גאלה או אירועי גיוס נוצצים אחרים.
האנברג מחליף את כובע המגייס בכובע התורם ומספר על חוויה אישית:
"הגעתי בשבע וחצי, ממש ברגע האחרון, לאירוע ארוחת בוקר של הצופים. היו לפחות 70 שולחנות שבכל אחד מהם ישבו שמונה אנשים. הייתי בעצמי בצופים בצעירותי אבל אף פעם לא חשבתי לתרום להם. הגעתי כי חבר קנה שולחן ורצה מאוד למלא אותו. הוא הבטיח לי ארוחת בוקר בחינם אבל גם אמר שיהיה נחמד אם אתרום משהו.
"המנחה היה גם הוא צופה לשעבר ומנכ"ל חברה גדולה שיצא לגמלאות. הוא דיבר על הצופים ואז הציג שלושה צופים צעירים שכל אחד מהם דיבר עשר דקות. הסתכלתי סביבי וראיתי שכל השולחנות מלאים. אחר כך הוקרן סרטון קצר ואחריו נתבקשו ראשי השולחנות לחלק את טופסי התרומה.
"התרומה שביקשו הייתה גדולה בהרבה ממה שאני יכול לתרום, אבל בכל זאת תרמתי 50 דולר, סכום שהיה מהנמוכים שנתרמו. ארוחות בוקר מקצועיות יותר עם תוכנית טובה באמת יגייסו בממוצע 100 דולר מכל אורח, ואם יש לכם בחדר 550 איש, תוכלו לגייס כ-55,000 דולר בשעתיים ובעלות נמוכה. בתשע כבר הייתי בדרך הביתה."
האנברג מתאר סוג אחד של אירוע גיוס בארוחת בוקר. יש כמובן גם סוגים אחרים. בדיוק כמו בתבנית של ערב גיוס, ההחלטה הנכונה עבור הקהל שלכם תשפיע רבות על הצלחת האירוע. אפשר למכור כרטיסים בצורה שונה מזו שהוחלט עליה באירוע של הצופים בהתאם לסוג הקהל שמוזמן. אפילו החלטה על גודל השולחנות יכולה להיות קריטית להצלחה: אם האירוע יהיה גדול מדי, אנשים עלולים להרגיש חלק מההמון. אם הוא יהיה קטן מדי, הנוכחים עלולים לפתח שיחות אישיות ולהיות מנותקים מהמתרחש.
האנברג מודה שהחוויה שבחר לתאר לא הייתה מעוררת השראה, אבל אפילו במקרה הזה לא חזרו הצופים הביתה בידיים ריקות.
אנחנו כמובן לא יודעים מה הייתה עלות האירוע ואיך התכוון הארגון למנף אותו, אבל אין ספק שאנשים שבין כה וכה יוצאים בבוקר לעבודה לא יתנגדו לרעיון להתעכב מעט או אפילו לצאת מעט מוקדם מהרגיל ולהשתתף באירוע קצר שבו מוגשת להם ארוחת בוקר חגיגית יותר מהטוסט והקפה שהם רגילים להם בבית. ואם האירוע מעורר השראה ומניע לפעולה, הערך המוסף יהיה שידברו עליו בעבודה במשך היום עם אנשים רבים אחרים.
אנחנו חושבות שארוחת בוקר מתאימה במיוחד לאקלים הישראלי שבו השמש זורחת רוב ימות השנה וקל הרבה יותר לשכנע אנשים לצאת מעט מוקדם יותר מהבית (שלא כמו באירופה או בארצות הברית, שם הבקרים החורפיים יכולים להיות חשוכים וקרים). לכן כדאי לארגונים לאמץ ארוחת בוקר ככלי גיוס יעיל. מדובר ברעיון חדש בארץ ולכן סביר להניח שהוא יסקרן במיוחד את קהל התורמים שלכם.
איך בונים תוכנית בוקר לקהלים שונים? איך מתכננים את לוחות הזמנים בחלק ב' נחלוק איתכם את התשובות המפורטות של האנברג לשאלות האלה.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.