ייתכן שזו פשוט תולדה של הכשרתי כתסריטאית, אבל אני תולה אמון רב בכוחו של סיפור טוב להניע אנשים לפעולה. כל לקוח כבר שמע ממני את העצה: התחילו לאסוף סיפורים טובים. ואלה לא חייבים לבוא רק ממקבלי השירות שלכם. חוויה מרגשת של איש צוות, של מתנדב או של תורם שבע נחת היא עוצמתית לא פחות. מגירת חומר הגלם של כל מפתח משאבים צריכה להיות גדושה בסיפורים. השאלה היא, מה עושים איתם?
סרטון הוא הכלי האפקטיבי ביותר להעברת סיפור או מסר ולהצגת הצלחה ארגונית. להשפעה של דקה אחת עשויה היטב בסרטון אין מחיר. סרטון אחד יכול לשרת מטרות ארגוניות שונות (העלאת מודעות, פיתוח משאבים, דיווח שנתי וכו'). לא תמיד יש לו חיי מדף אינסופיים כפי שארגונים רבים היו רוצים, אבל על יכולותיו לקדם משימה ארגונית מעידים קמפיינים רבים ומוצלחים לגיוס כספים.
אחד הדברים הנפלאים שצריך לזכור לגבי סרטון תדמית הוא שכמוצר שיווקי הוא ורסטילי מאוד: אפשר להקרין אותו באירועים שונים בארצות שונות ולקהלים שונים, להעלות לאתר הארגון ולפייסבוק ולשלוח במייל אישי או רב-נמענים. הוא כמובן מייצר עבורכם נוכחות ביוטיוב ומשפר את מיקומכם בתוצאות החיפוש בגוגל (SEO). וזו רק רשימה חלקית.
נראה שאי אפשר להתעלם מהכלי החשוב הזה, ולכן החלטנו בפילנתרום להקדיש כמה פוסטים לנושא של הפקת סרטון חברתי, ולהביא לכם דוגמאות אלכ"ריות טובות במיוחד מן הארץ ומהעולם ופתרונות שונים לשיווק מסר חברתי באמצעות סרט וידיאו, גם כשהמסר מסובך.
בפוסטים הבאים נסביר בין השאר כיצד לתדרך את חברת ההפקות כדי לוודא שתקבלו את הסרטון הנכון עבורכם, כיצד להכריע איזה מהסיפורים הארגוניים שאספתם הוא המתאים ביותר למדיום הזה ומהם כללי הכתיבה של סיפור ויזואלי?
אבל בינתיים, כדי לצאת לדרך, הנה שתי דוגמאות שאנחנו אוהבות: האחת מתמקדת בחשיבות פעילות הארגון נטו, והאחרת משתמשת בסרט להתרים את הצופה. האחת מנסה לומר לצופים: ראו מה קרה לכם? איך יכולתם לשכוח עד כמה הפעילות שלנו חשובה וחיונית? (וזאת מבלי להתנשא). הסרטון מנסה להניע לפעולה על ידי גרימת אי נוחות לצופה. הסרטון השני, לעומת זאת, כולו חיוכים. הוא משתמש במקבלי ונותני השירות כדי להציג את הצורך הכספי המידי ולבקש מהצופה תמיכה באופן הישיר ביותר. אורכו של האחד ארבעים ושש שניות; של השני קצת יותר משתי דקות. בשניהם לא מופיעים שחקנים ואין דיאלוג. לשניהם יש פסקול אבל הם בעצם סרטים "אילמים". שניהם הופקו בתקציב מוגבל. המשאבים הבלתי מוגבלים כאן הם חשיבה ויצירתיות.
לחצו כאן לראות את הראשון, למי אכפת?, כאן לראות את השני, איפה הייתם ללא ספריה? – וראו שאפשר.
מילה נוספת לגבי "איפה הייתם ללא ספרייה?":
-
- כבר מהכותרת ברור שהסרטון פונה ישירות לקהל יעד מצומצם: מקבלי השירות (שהם התורמים הפוטנציאליים). לכן מוצג בו קהל מקבלי השירות על כל גווניו, מחולק לקבוצות שונות, כדי להראות לכולנו איך הספרייה יוצרת מעין קהילה בפני עצמה.
-
- כדי שלא נשכח שספרייה היא לא רק אכסניה לקריאה, הסרטון מתחיל בסצנה מוזיקלית שמציגה צדדים פחות מוכרים של ספרייה קהילתית ומחברת אותנו גם לפסקול.
-
- אין שום ניסיון לרכך את החספוס והחובבנות של המשתתפים בסרט. אדרבא, במקרה זה הם משרתים היטב את המטרה (אותנטיות והזדהות של רבים מהצופים עם המשתתפים שהם מזהים כשכנים וחברים).
-
- ייתכן שהסרט מעט ארוך, אבל האפקטיביות הרבה שלו טמונה בחוכמת התסריט והבימוי ולא במספר הדולרים שהושקעו בו או בפירוטכניקה הווירטואוזית שביקשו היוצרים להפגין.
זהו. ובפעם הבאה נביא לכם דוגמאות אחרות לחלוטין.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד, ואין בו בכדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.