להאזנה בלבד:
הצענו לכם בעבר לחשוב על שיטת גיוס כמעט לא מוכרת בארץ אבל פופולרית באירופה: גיוס תרומות ברחוב או Face-to-Face,
(F2F) כפי שהיא מכונה על ידי המשתמשים בה.
בארץ רק ארגונים ספורים אימצו את השיטה, והם מגייסים בהצלחה רבה, אבל היא לא מתאימה לכל ארגון וגם לא לכל מגייס. עם זאת כל מגייס יכול ללמוד ממנה לא מעט, כי מי שיודע לגייס ב-F2F מבין היטב מה עובר בראשו של תורם פוטנציאלי ויודע איך הופכים בכמה דקות אזרח אדיש לתורם קבוע.
בריאיון עם מגייס בריטי שעוסק ב-F2F באופן מקצועי ומגייס בין 12 ל-15 תורמים חדשים ביום עבור ארגונים שונים שמעסיקים אותו הוא התבקש לחלוק עם הקוראים כמה מתובנותיו ועצותיו.
אתם לא חייבים להיות מגייסי F2F כדי לקרוא את הכתבה הזאת. את העצות המצוינות שלהלן תוכלו ליישם מיד בכל שיטת גיוס, בין אם זה בפגישות פנים-אל-פנים, בכתיבת בקשות ואפילו בדוחות:
דברו על העמותה שלכם בהתרגשות אמיתית.
אני מרגיש חיבור עמוק למטרה שאני מגייס עבורה, ואני עושה את העבודה הזו מפני שאני אוהב את הארגון. למעשה, למרות שקיימות המון מטרות אחרות בעולם, אני לא חושב שהייתי יכול לגייס באופן יעיל באותה המידה עבור כולן, פשוט כי אין לי את החיבור האישי הזה איתן או את אותה התלהבות.
כמגייסי F2F, המשימה שלנו היא לעורר השראה, לגרום לאנשים להתרגש. אם המגייס לא מרגיש בעצמו את אותה התרגשות בנוגע לחזון ולייעוד, אנשים יבחינו בכך, והוא לא יצליח להשיג את התוצאות הרצויות.
התייחסו לכל אדם שאתם פוגשים כאל אינדיבידואל.
אני חושב שזה הדבר החשוב ביותר. אתה הרי לא מכיר את האדם מולך ולא יודע דבר על טיב האישיות שלו, על המצב האישי שלו או על רמת התמיכה שהוא מסוגל לתת לעמותה. מגייסי כספים הם לא רק שם על תג אלא בני אדם, וכך גם האנשים שאיתם אנחנו מדברים. מגייס חייב להבין מה מניע כל פוטנציאל כזה ולכבד אותו כאינדיבידואל.
עוד כתבות בנושא
- גיוס תרומות ברחוב: קונספט פשוט שמכניס כסף גדול ולא צבוע
- קשה יותר לקבוע פגישה עם תורם מאשר לבקש ממנו תרומה
- איך לצלוח פגישה ראשונה עם תורם פוטנציאלי
הימנעו מהטעות הגדולה ביותר שעושים מגייסים בהתמודדות שלהם עם היסוס והסתייגות
הייתי עד למצבים שבהם מגייס כספים ברחוב דיבר עם מישהו שנראה משוכנע בכך שהמטרה המדוברת ראויה, אבל הוא לא בטוח אם הוא רוצה או יכול לתמוך בה כספית. במצב כזה מגייס עלול להגיד לו, "נו, מה אכפת לך, מדובר רק בשני פאונד בשבוע, אתה בכלל לא תרגיש את זה." אני חושב שזה חצוף להחריד; אין לכם מושג מה מצבו הכלכלי של האדם שעומד מולכם, זה לא מקומכם להעיר הערות בנוגע להכנסות שלו, ולא הוגן להניח ששני פאונד בשבוע לא יקשו עליו.
נסו לגייס את האנשים שמולכם, ולא את הארנקים שלהם.
אני חושב שחשוב להסיט את תשומת הלב מהכסף, מהתרומה, במיוחד אם אתם מעוניינים בתמיכה ארוכת טווח מהאדם שאליו פניתם. מה שצריך לעשות הוא לגרום לאנשים לרצות למגר את העוני, לעצור את כל מקרי ההתעללות בילדים או להגן על הסביבה, ולא לשכנע אותם לתרום עשרה פאונד בחודש מבלי שירגישו. במובן הזה אני חושב שכדאי לשכנע יותר אנשים לתת פחות כסף, במקום לגייס פחות אנשים שייתנו יותר.
הניעו אנשים לתרום במקום להפעיל עליהם מניפולציה
אני אמנם תמיד מנסה להסביר באופן השקוף והברור ביותר איך אנחנו משתמשים בתרומות של אנשים, אבל אף פעם לא אדחף תורם פוטנציאלי לעשות משהו שהוא לא לגמרי מבין או מתחבר אליו מפני שזה פשוט אקט של חוסר כבוד כלפיו.
תמיד יש אנשים שלא ירגישו בנוח לתת את פרטי חשבון הבנק שלהם לאדם זר. במקרה כזה אפשר להסביר לאנשים איך מתבצע תהליך החיוב החודשי כדי להקל את החשש שלהם, אבל אסור אף פעם לנסות לאלץ אותם, ללחוץ עליהם או לנסות לתמרן אותם כך שייתנו לכם את הפרטים שלהם. זה תמיד ייגמר באי נוחות ובתחושה של חוסר אמון בארגון במקום בתחושת שותפות והשראה.
אל תאפשרו לתגובות שליליות לייאש אתכם.
אם הקדשתי זמן כדי לספק לאנשים שאני פוגש הסבר ארוך, ובכל זאת הם לא בוטחים בי, אני לא נעלב ולא מתייאש. אני יודע שעצם השיחה איתם עזרה להעלות את המודעות לייעוד ולחזון של הארגון. הם אולי לא נתנו לי את פרטי הבנק שלהם, אבל הם עשויים להיכנס לאתר מאוחר יותר ולתרום באופן מקוון.
אני ממקד את המחשבות שלי באנשים המדהימים שאני פוגש, אלו שבאמת נדלקים על הארגון ורוצים לתמוך בו. האדם הזה שקודם קילל אותי? בעוד רבע שעה הוא כבר לא יזכור אותי ולכן אין טעם לבזבז עליו זמן או אנרגיה.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.