יש תרומות גדולות ויש תרומות בסכומי עתק. קל לחשוב שרק ארגונים גדולים, ותיקים ובעלי נראות ומותג מוכר מצליחים למשוך אליהם את הסכומים הגדולים באמת, אבל מתברר שהמציאות מורכבת יותר.
Upstream USA, למשל, הוא ארגון צעיר ולא מוכר שמבקש לאפשר לכל אישה גישה מלאה לאמצעי מניעה שונים ובכך למנוע הריונות לא רצויים. לפני כמה חודשים החליטה במפתיע קבוצת פילנתרופים לתרום ל""Upstream USA לא פחות מ-60 מיליון דולר!
תרומה גדולה כל כך משנה ארגון בסדר גודל כזה מהיסוד. היא מאפשרת לו להגשים את יעדיו, להרחיב את פעילותו, להטביע חותם על החברה ולאפשר לו לגדול ולצמוח. אז מה עשה "Upstream USA" הקטן, הצעיר והלא מוכר שגרם לקבוצת פילנתרופים להשקיע בו סכום כזה?
להאזנה לכתבה:
ויליאם פוסטר הוא חוקר ויועץ לאלכ"רים. לפני שנה פרסם עם כמה קולגות מחקר בשם להמר בגדול למען שינוי חברתי שבו ביקש להבין למה קיים פער גדול כל כך בין מה שפילנתרופים מצהירים שהיו רוצים לשנות באמצעות הפילנתרופיה שלהם לבין הגופים שבהם הם לבסוף תורמים את הסכומים הגדולים ביותר. בתחילת החודש, כחלק מעבודת ההמשך של המחקר, העניק פוסטר ריאיון למגזין פורבס ובו מנה חמישה דברים שכל עמותה יכולה לעשות, גם הקטנה והצעירה ביותר, כדי למשוך אליה תורמים גדולים במיוחד:
- התמקדו בבעיה חשובה.
בארצות הברית כחצי מכל ההריונות הם לא מתוכננים, והנתון הזה אפילו גבוה יותר בקרב נשים בעלות הכנסה נמוכה ונשים חסרות אמצעים. אחוז ניכר מההריונות האלה הוא בקרב נשים שדווקא כן השתמשו באמצעי מניעה, אלא שהשיטות שנקטו היו לא אפקטיביות. רוב המרכזים הרפואיים שבהם מטופלות נשים עניות ובעלות הכנסה נמוכה אינם מציעים התקנים תוך רחמיים ושתלים תת-עוריים, שהם הדרכים היעילות ביותר למנוע היריון. התוצאה: בארצות הברית יש מיליון וחצי לידות מהיריון לא מתוכנן מדי שנה, ושני שליש מהתינוקות האלה נולדים למציאות של עוני. מדובר בבעיה חמורה מאוד, ו"Upstream" קיבלו על עצמם לנסות ולצמצם את מימדיה.
אבל הבעיה שבה עוסק ""Upstream אינה פחות בוערת מבעיות אחרות שאלפי ארגונים אחרים מנסים לתת להן מענה. אז מה עוד עשתה Upstreamשגם אתם יכולים לעשות?
- זהו מטרה שהיא גדולה מספיק כדי להיות חשובה וקטנה מספיק כדי להיתפס כבת השגה
"Upstream" זיהתה הזדמנות: מכשולים מערכתיים ועומסי יתר במרכזי רפואה, במיוחד כאלה שמשרתים נשים עניות ובעלות הכנסה נמוכה, מונעים מנשים לבחור את שיטת המניעה המועדפת עליהן. הפתרון שמציע הארגון הוא להעניק הכשרות ועזרה טכנית למרכזי בריאות כדי לעזור להם לשפר את מערכות החיוב והקטלוג, להפחית עומס יתר ולהעלות את רמת הייעוץ שהם מציעים לנשים. בפגישה אחת במרכז יוכלו נשים לקבל גישה לכל אמצעי המניעה ולבחור את השיטה המתאימה להן ביותר, ובכך ומספר ההריונות הלא מתוכננים יצנח באופן דרמטי.
עוד כתבות בנושא
- מה צריך לעשות כדי למכור לתורמים מטרה חברתית לא אטרקטיבית
- חמש דרכים לשכנע אנשים עשירים מאוד לתרום לכם
- יעדים ותוצאות: מיפוי האימפקט הארגוני
- זהו ראיות ממשיות ליעילות השיטה שלכם והוכיחו שיש בכוחה לחולל את השינוי הרצוי
בעקבות ההתערבות של "Upstream" דיווחו מטופלות על שביעות רצון רבה יותר מהטיפול בהן, ומרכזי רפואה יכלו להמשיך להציע את כל שיטות אמצעי המניעה לאורך זמן. בנוסף לכך ""Upstream הציגה יכולת ניהול וביצוע ביישום ההתערבות המוצעת. ללא היסודות האלה תורם עשוי להתעניין בהשקעה במחקר ובפיילוטים, אבל סביר פחות שירצה לתרום סכום גדול כמו הסכום שנתרם ל-Upstream.
- בנו תוכנית מפורטת בשלבים
Upstream"" הצליחה להגיע למרכזי רפואה שמשרתים 1,600,000 נשים בחמש מדינות בארצות הברית. במהלך הטמעת המהלכים עלולות לצוץ נסיבות חדשות שייאלצו את הארגון לשנות כיוון, לפעמים במידה ניכרת, אבל בלי תוכנית פעולה ברורה ארגון לא יהיה מועמד אידיאלי למגה-תרומה. העבודה המדוקדקת שהשקיע הארגון בפיתוח הגישה החדשנית שלו להתמודדות עם האתגר העצום של היריון לא מתוכנן עזר לו לשכנע תורמים שהמטרה היא בת השגה.
- בנו קשרים אישיים עם הפוטנציאלים
כמעט כל הפילנתרופים הגדולים באמת מעידים על החשיבות האדירה של האמון בהנהלת הארגון. מומחים להתפתחות ארגונית ומנכ"לים מקצועיים של ארגונים יודעים איך לטפח את מערכות היחסים האלה עד לקבלת תרומה גדולה במיוחד. הם מבינים איך לדבר בשפת התורמים הגדולים שלהם. יכול מאוד להיות שהתורם כבר התחבר לעולם התוכן של הארגון, אבל את החיבור לארגון עצמו עדיין צריך ליצור ולטפח.