העולם לא כמנהגו נוהג. נדמה שסדר היום הבינלאומי עובר טלטלה, וקשה לחזות לאן בסופו של דבר תישוב הרוח. לזמנים לא שגרתיים כאלה יש נטייה להשפיע מיד על החלטות פילנתרופיות הן של תורמים פרטיים והן של גופים וקרנות. כל אלה, בין אם הם קטנים או גדולים, חשים צורך לעשות חושבים, ותוצאות החשיבה הזאת ישפיעו עלינו.
לפני שבועיים עסקנו במציאות החדשה כפי שכבר משתקפת בשינויים שעושות יותר ממחצית הקרנות האמריקאיות. היום אנחנו רוצים לשאול מה כדאי לעשות בזמנים כאלה ואילו כלים יכולים לשרת אותנו, וכמובן להביא דוגמה עכשווית של ארגון שכבר קפץ למים העמוקים והסוערים.
רוג'ר קרוור, פעיל חברתי ומגייס-על (הן מתורמים גדולים והן בדיוור ישיר) כבר יותר מ-40 שנה, כתב את רב המכר גיוס משמר, ורבים מתדפקים היום על דלתו לבקש עצה. כמי שכבר היה פעיל במחאות החברתיות של שנות ה-60 וה-70 בארצות הברית, הוא ראה הרבה, זוכר הכול וכבר יודע היטב איך כדאי לארגון חברתי לנהוג בעידן האלקטרוני כדי לנצל את התמורות לטובתו:
האם קשה יותר לחולל שינוי חברתי כשקוראים תיגר על הסטטוס קוו?
תמיד קשה יותר לעשות שינוי מאשר לשמור על הסטטוס קוו. זה בדי-אן-איי שלנו, ורואים את זה בגיוס. רוב הארגונים לא מבינים שבמציאות העכשווית הסיכון הכי גדול הוא לשמר את הסטטוס קוו. הם פשוט טומנים את ראשם בחול ומקווים שהכול יחלוף, אבל זה לא יחלוף, ואלה שמוכנים לעשות שינוי יהיו בסדר גמור.
למזלנו, כשהתנאים הופכים בלתי נסבלים, אנשים יוצאים לרחובות ותורמים כסף. האנרגיה הזאת זורמת עכשיו בקרב הפרוגרסיביים בארצות הברית כי אנשים מרגישים שאין ברירה. וזה מספק את האנרגיה ואת הכסף לעשות את הצעד הבא.
האם לדעתך טכנולוגיה שיחקה ותמשיך לשחק תפקיד מכריע בתהליך הזה?
כן. טכנולוגיה שיחקה תפקיד גדול ביצירת הבעיה וטכנולוגיה שיחקה תפקיד היסטורי וחסר תקדים בהעלאת רמת התקשורת בין אנשים למען שינוי, בין אם מדובר באביב הערבי, בתופעת טראמפ והאנטי-טראמפ או בתופעת הברקזיט והאנטי ברקזיט. הישרדותה של הטכנולוגיה תלויה בשאלה אם היא יכולה להשתלב במה שבני אנוש זקוקים לו בסופו של דבר, וזה קשר אנושי.
יש גבול למה שאנשים יכולים לעשות בצורה דיגיטלית. בסופו של דבר צריך לעשות מעשה, וזה קורה ברמה המקומית. אי אפשר לשנות את העולם באמצעות מספר הלייקים שיש לך בדף הפייסבוק שלך. המפתח הוא להבין שהטכנולוגיות האלה מצוינות כדי לגלות את האנשים במחנה שלך, אבל אתה חייב לדעת מה לעשות איתם ברגע שגילית אותם.
עוד כתבות בנושא
- דברים חדשים שצריך לדעת על פדרציות אמריקאיות ועל תורמי דור ה-X שלהן
- מה הסיכוי לקבל תרומה מתורם אמריקאי? מחקר שכדאי להפנים
- 6 טיפים למניעת טעויות בבניית מערכת יחסים עם קרן
איך נוצר הקמפיין של האיגוד האמריקאי לחירויות אזרחיות (ACLU), שעליו ניצחת?
אנשים פשוט היו בהלם כשטראמפ ניצח ושאלו אל עצמם, מה אני יכול לעשות? ב-ACLU פעלו בחוכמה רבה. קודם כול הם התכוננו היטב ווידאו שהמערכות לא יקרסו כך שיהיו מסוגלים לקבל את כל התרומות. כבר למחרת הם פרסמו תמונה של טראמפ שהכותרת שלה היא "נתראה בבית המשפט". הם הבהירו מיד שהם מוכנים לצאת לקרב ברגע שיינקט ולו צעד אחד נגד חירות אזרחית כלשהי. ואז שבועות לאחר מכן הוכרז צו ההגירה, והעיתונות סיקרה את הגעת עורכי הדין של הארגון לבית המשפט. התרומות פשוט נסקו: 24 מיליון דולר מ-150 אלף תורמים. כל זה לא היה אפשרי לפני דור. וזה עובד בדיוק כמו שעובד הגיוס של ארגון הצלה מיד לאחר אסון טבע.
זה לא היה רק ה-ACLU. יש עוד ארגונים שפעלו כך. אבל כולם חייבים להיות ערים לעובדה שהם יאבדו חלק גדול מהתורמים האלה די מהר. זה לא מחויב המציאות, ואנחנו נצטרך לראות איך הארגונים האלה מטפחים את הקשרים האלה ולא מאבדים אותם.
ה-ACLU קיבל הרבה תשבחות על כך שהאתר שלו ידידותי במיוחד למשתמש. האם ממשק פשוט מסייע לתהליך ההנעה לתרומה?
לכל ארגון חייב להיות אתר ידידותי למשתמש שמספק מידע שימושי. אנחנו בעולם האלכ"רים די נאיביים אם אנחנו חושבים שאנשים סלחניים כלפי הליך תשלום מסורבל באינטרנט. שופטים אותנו לפי מה שאני קורא "סטנדרט אמזון". אם האתר שלכם לא פשוט וידידותי כמו אמזון – וברוב האתרים של הארגונים הטכנולוגיה מיושנת – אתם מאכזבים או מתסכלים את התורם שלכם. התוצאה היא שתגייסו פחות כסף ותשמרו פחות תורמים.
מה אנחנו יכולים ללמוד על ההיענות למשברים מהאקלים העכשווי בארצות הברית?
אבי היה מוכר פרחים, והבעיה הגדולה ביותר בעסקי הפרחים הייתה אספקת זרי פרחים ללוויות. מדובר בשנות ה-40 המאוחרות ושנות ה-50, טרום עידן כרטיסי האשראי, ואחד החששות הגדולים של מוכרי פרחים היה שאנשים לא ישלמו את החשבונות שלהם. ראיתי את המזכירה של אבא שלי מוציאה חשבוניות עבור פרחים ללוויה עוד ביום הלוויה. אמרתי לה שזה נראה לי קצת אכזרי בהתחשב בעובדה שהאנשים האלה רק עכשיו קברו את יקירם, אבל אבא שלי אמר לי, "אתה חייב לתפוס אותם כשהעצבות עדיין בשיאה, כי אם תחכה שבוע, היא תרד ב-20 אחוזים, ואם תחכה שבועיים היא תרד עוד ב-20 אחוזים.
איך זה קשור לגיוס? אתה חייב לצאת לפעולה ברגע שמשהו קורה, אחרת תגייס פחות. אם תגייס עבור משהו שקרה לפני שנתיים, גם אם מדובר באסון, לא תזכה להצלחה רבה. באותה מידה, ברגע שיצאת לשטח, אתה חייב לטפל בכל התורמים החדשים האלה: לחבר אותם אליך, לטפח אותם, להודות להם, לשמור איתם על קשר.
האם התקופה הנוכחית טובה עבור מגייסים חברתיים?
בהחלט! לא היה זמן טוב מזה. אם אתה כבאי, הזמן הטוב ביותר עבורך הוא כשפורצת שריפת יער. אם אתה מגייס משאבים, זה הזמן להיות במקצוע הזה, כי תופעות כאלה קורות במחזוריות של כל 25 שנה בערך. אני חושב שאנחנו בתחילת מחזור כזה, כשקמפיינים הופכים חשובים מאוד והיכולת לעשות את זה היטב ובאופן עקבי תייצר דיווידנדים עצומים עבור ארגונים שיודעים מה הם עושים.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.