אקסנטור היא חברת ייעוץ בין-לאומית המספקת בין השאר שירותי ייעוץ אסטרטגי וטכנולוגי לחברות ולארגונים. במהלך השנה האחרונה סקרה החברה 6,000 תורמים מקוונים בשש מדינות – ארצות הברית, בריטניה, אוסטרליה, גרמניה, סינגפור וצרפת – בניסיון להבין מהם המאפיינים של הנעה מוצלחת לתרומה דיגיטלית. המסקנות הן חד משמעיות: עמותות רבות משאירות את הסכומים הגדולים בכיסי התורמים שלהן בגלל תהליכי גיוס לקויים במרחבים המקוונים.
למה זה קורה?
- 55% מהאמריקאים שהשתתפו בסקר טענו שאילוּ התקשורת המקוונת איתם הייתה אישית יותר, הם היו מוכנים לתרום לפחות 50% יותר.
- קצת יותר מ-8 מתוך כל 10 תורמים מקוונים שנסקרו העידו שחשוב להם לדעת מה נעשה עם התרומות שהם נותנים באופן מקוון (מידע שפעמים רבות לא מסופק בטפסים המקוונים). אם הם לא יודעים איזה אימפקט יש להם באופן אישי על הארגון, הם לא יתרמו לו בכלל.
- 2 מתוך 3 תורמים העידו שטיב המידע שקיבלו במהלך שלבי ההנעה לתרומה עוד בטרם התבקשו להוציא את כרטיס האשראי השפיע משמעותית על יצירת חוויה אישית יותר ועל הרצון לתרום. במילים אחרות, חשוב לספק מידע מפורט על הארגון, על הצורך ועל המענה הספציפי שבגינו מתבקש התורם המקוון לתמוך.
להאזנה לכתבה:
עוד כתבות בנושא
- איך משפיע פער הדורות על הרצון איך משפיע פער הדורות על הרצון של נשים לתרום נשים לתרום
- איך להימנע משימוש מוטעה ברגש בשימור תורמים – חלק ב': מתיאוריה למעשה
- רגשי תודה ולבביות: עקרונות פעולה לגיוס מיטבי
- 52% מהתורמים הצהירו כי הם דווקא רוצים להמשיך לתקשר עם הארגון שהם תורמים לו באמצעים מקוונים וגם לתת את התרומה עצמה באופן מקוון אבל מרגישים שהארגונים החברתיים עצמם לא משתמשים בכלים באופן יעיל מספיק, בעיקר במדיה החברתית. במילים אחרות, ההתנהלות המקוונת של הארגונים לא נראית לתורמים הפוטנציאלים מקצועית מספיק, דבר שפוגם במוטיבציה שלהם לתמוך בהם.
- בכל המדינות שנסקרו מייל הוא הדרך המועדפת לתקשורת דיגיטלית עם ארגון שמבקש תמיכה. עם זאת בני דור המילניום (בני 35-18) לא הראו העדפה לדרך תקשורת מסוימת. עבורם כל דרך (אתר, מייל ומדיה חברתית) היא נוחה הן לבניית הקשר עם הארגון שמבקש תמיכה והן למתן התרומה עצמה. כך או כך מה שיקבע אם תתקבל תרומה ומה יהיה גובהה הוא החוויה שיצליח הארגון להעניק לפוטנציאל באמצעות אותו כלי.
- תורמים מצפים מהארגונים שבהם הם תומכים לברר באילו כלים נוח להם יותר לתקשר, לקבל מידע ולתרום, אבל משום מה ארגונים לא מתחשבים בהעדפותיו של התורם כשהם קובעים באיזה כלי גיוס להשתמש. רוב משתתפי הסקר (60%) בכל המדינות היו רוצים שארגון שמבקש מהם תרומה ידבר אליהם כאילו הוא מכיר אותם, וזה לא קורה. התוצאה היא שהם מרגישים שהאינטראקציה הדיגיטלית עם הארגון לא אישית מספיק.
- חשוב לציין שהסקר מוכיח באופן חד משמעי שתורמים מקוונים רגילים להשתמש ברוב הכלים הטכנולוגיים שארגון יכול להציע להם, אבל כאמור הם מרגישים שדווקא הארגונים לא בקיאים בהם כמותם.
- תוצאות התרומה הן קריטיות עבור תורם מקוון: ל-8 מכל 10 תורמים חשוב להתעדכן לגבי תוצאות התמיכה שלהם, בין אם מדובר בתרומה ובין אם בהתנדבות. תורמים מקוונים מרגישים שהתהליך הדיגיטלי של התרומה מותיר את הארגונים מרוחקים ולא נגישים, והתחושה הזאת בולטת בעיקר בקרב התורמים האמריקאים – 25% מהם העידו שהיו תורמים לפחות 50% יותר אם חוויית ההנעה לתרומה הייתה אישית יותר.
קבלו עדכונים למייל שלכם
כשאנחנו מעלים תכנים חדשים למאגר המידע ללא עלות