להאזנה לכתבה:
אנחנו רוצות לחזור שוב לוועדה הבריטית לחוויית התורם ולדוחות המקצועיים הנפלאים שהוציאה תחת ידה במגוון תחומי גיוס רלוונטיים לעידן המודרני. יותר מ-25 דוחות בנושאים שונים פורסמו, מקצתם רלוונטיים למגייס הישראלי ולאקלים המקומי שלנו לא פחות מלמגייס הבריטי.
הפעם רצינו להציג לכם את הדוח העוסק בשני המרכיבים המכריעים בתהליך השימור והטיפוח של כל תורם: לבביות והכרת תודה. מטרתם היא לא גיוס תרומה אלא הענקת השירות הטוב ביותר לכל מי שאי פעם תמך בכם.
היכולת שלכם כמגייסים וכארגון להשיג את המטרה הזו תעזור לכם לבנות בסיס תמיכה נאמן שילווה אתכם כברת דרך ארוכה ויספק לכם בסופו של דבר גם תמיכה כספית נדיבה יותר.
הכרת תודה לא יכולה להיות שמורה רק לתגובה אוטומטית לאחר מתן תרומה. ארגון חייב למצוא דרכים אסטרטגיות ויצירתיות לספק שירות מטפח ומשמר לכל אורך השנה. אי אפשר להפריז בערכו של הצורך למצוא דרכים טובות יותר לקבל את התורם בזרועות פתוחות ולומר לו תודה.
שמונה ההמלצות שלפניכם הן עקרונות יסוד בטיפוח התורם בעידן שלנו:
עוד כתבות בנושא
- המגזר השלישי צריך להתייחס ברצינות רבה יותר להבעת תודה וללבביות במקום להמשיך לשלם מס שפתיים בשירות הלקוחות. לעיתים קרובות מדי תוכן מכתבי התודה משעמם, חסר מעוף ושבלוני. אמנם יש בו אמת, אבל הוא לעוס וצפוי כל כך עד שכבר אין לו השפעה אמיתית על התורם. התופעה הזו ברורה במיוחד לתורמים שתומכים בנדיבות בכמה מטרות ומקבלים שוב ושוב מכתבי תודה שבלוניים מארגונים שונים.
- תמיד הודו לתורמים חדשים, ללא כל קשר לסכום התרומה שלהם, אלא אם כן הם ביקשו מפורשות שלא לקבל הכרת תודה. אם הסכום קטן מאוד, שלחו מכתב תודה והסבירו שתרומות בגודל הזה בדרך כלל לא מקבלות הכרה בשל העלויות הכרוכות בכך.
- תורמים חדשים צריכים לקבל ערכת קבלת פנים. הערכה לא חייבת להיות יקרה או מרהיבה ביופייה. תפקידה להציג לתורם את מכלול העבודה של העמותה ולבסס את הציפיות שלו בנוגע לאופן שבו היא תתייחס אליו ותכיר בתרומתו. אם התורמים שלכם מעניקים תרומה בצורה מקוונת, שאלו אותם איך יעדיפו לקבל את ערכת קבלת הפנים – במייל או בדואר.
- אמירת התודה יכולה להיות הרבה יותר יצירתית. זו ההזדמנות להציע תוכן מעניין באמצעות שימוש טוב יותר במקרי בוחן, בציטוטים, בעדויות ובתמונות. כדאי לכתוב את מכתבי התודה בכתב יד לעתים קרובות ולגוון את עיצוב המכתב. כרטיסי תודה אישיים ויצירתיים, תוכן דיגיטלי מרתק יותר ושיחות טלפון לבביות יכולים להפוך את אמירת התודה שלכם לבולטת ולבלתי נשכחת.
- אפשר להשתמש בשיחות טלפון כדי להודות לתורמים בצורה טובה הרבה יותר – גם כדי לומר תודה במהירות רבה יותר וגם כדי להביע הכרה באותם תורמים שעשו משהו ייחודי ובלתי רגיל עבור הארגון שלכם.
- אל תגבילו את הכרת התודה הדיגיטלית למייל שנשלח באופן אוטומטי. מכתבי תודה הם הזדמנות לשלוח תוכן שיעניין ויערב את התורמים בקלות ובעלות לא גבוהה במיוחד.
- אל תגבילו את אמירת התודה לתרומות בלבד. אפשר להכיר בתורמים לכל אורך השנה. הקשר איתם צריך להיות רציף.
- התחום של הכרת התודה זקוק לקריטריונים ולמדדי ביצוע טובים יותר. במקום רק למדוד את המהירות שבה נשלחים מכתבי התודה, עמותה צריכה לחשב את כל העלויות שכרוכות בהכרת תודה ולמדוד את איכותם ואת השפעתם כחלק משורה רחבה יותר של מדדי שביעות רצון.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.