הרעיון של אירוע גיוס מעלה בדרך כלל אסוציאציה מידית של ערב גאלה שכרטיס הכניסה אליו יכול להאמיר ל-25,000 אלף דולר לשולחן ושצוות שלם עובד על הפקתו לפחות חצי שנה.
אפשרות נוספת היא חוג בית, אירוע אינטימי יותר אבל אקסקלוסיבי לא פחות, שבו זוכים כמה אנשים שנבחרו בקפידה לשמוע פרזנטציות על הארגון בתקווה שישקלו לתמוך בו.
אבל עם מעט דמיון ותעוזה יכול ארגון להפיק אירוע גיוס שכולו כיף ושקהל רחב מחכה בכיליון עיניים להשתתף בו, כזה שמגייס לו מדי שנה סכומים נאים שאינם צבועים.
אנחנו אוהבות להציג לפניכם מדי פעם חקרי מקרה של ארגונים שמצאו פתרונות זולים ויצירתיים לגיוס משמעותי. הפעם אנחנו מביאות לכם סיפור על חנות צעצועים שכונתית שפותחת את דלתותיה בכל שנה לערב אחד של בילוי וגיוס כספים. השנה, למשל, גייסה 91,000 דולר. ועלות הפקת האירוע? אפס דולרים. גם אתם יכולים.
לילה רוס היא עובדת סוציאלית בסיאטל בעלת תודעה חברתית מפותחת ולב רחב. בעלה וגיסה מנהלים שתי חנויות צעצועים בעיר, Card Kingdom ו-Mox Boarding House.
סביב שתי החנויות התפתחה במשך השנים קהילה של חובבי משחקי קלפים ולוח, ולילה הבינה שאת התחרותיות, המתח וההנאה המובנים במשחקים מסוג זה אפשר לרתום למטרה טובה.
היא הכריזה על טורניר בשם The Gauntlet: Moxtropolis (gauntlet היא כפפת שריון עשויה מתכת, משחק וידאו פופולרי וגם סוג של ענישה צבאית שבה הנענש עובר מסלול עינויים; Moxtropolisהוא שילוב של שם אחת החנויות והמילה מטרופולין) שכל הכנסותיו ייתרמו לארגון מקומי שהיא עצמה תבחר.
עוד כתבות בנושא
- ארבע עמותות יצאו לגייס עם סלפי
- על עמותה קטנה שהצליחה לשלש תרומות בעזרת אסטרטגיה אמיצה
- כך נחלצה עמותה מהתלות במענקי מדינה וגייסה תורמים שמעולם לא שמעו עליה קודם לכן
הטורניר מתקיים כבר שנתיים. משתתפות בו קבוצות שחקנים שבכל אחת מהן ארבעה משתתפים. בשנה הראשונה השתתפו בו עשר קבוצות ואילו השנה קפץ המספר ל-20.
הטורניר מספק לשחקנים תמריצים להתחיל לגייס כסף עוד לפני שהוא מתחיל, אף על פי שהתרומות ממשיכות לזרום גם תוך כדי משחק. הקבוצות מתחרות זו בזו בחמישה משחקים שארבעה מהם ידועים להם מראש. המשחק החמישי פּוּתח במיוחד עבור הטורניר, אבל רק קבוצות שגייסו 2,500 דולר לפני האירוע מורשות להתחרות בו. לטורניר הוכנסו גם תמריצים שהעניקו יתרונות לקבוצות על בסיס הסכומים שגייסו עד ליום האירוע.
רוב הכסף אכן גויס לפני הטורניר. למשל קבוצה שקראה לעצמה Team Bungie גייסה כמעט 50,000 דולר עוד לפני שהתיישבה לשחק את המשחק הראשון שלה.
את הסכומים האלה גייסו הקבוצות בבלוגים וברשתות החברתיות. הן סיפרו שם על המשחקים השונים, על אירועים סביב הטורניר ועל הארגון שנבחר לזכות בתרומה.
ככלי גיוס עבור השחקנים יצרה רוס שותפות עם פלטפורמה לגיוס מהמונים שתרמה את שירותיה והעלתה אתר ייעודי לטורניר המאפשר תרומה מקוונת.
באתר קיבלה כל קבוצה דף משלה, ולכל משתתף הוקצה בלוג. את הכסף גייסו השחקנים באמצעות שיתוף החברים לא רק בסיפורים על המשחקים השונים ועל הארגון שיזכה בתרומה אלא גם בסיפורים של חבריהם לקבוצה וכך האיצו בכולם לתמוך בארגון שנבחר.
רוס השתמשה באתר גם כדי לשתף את כולם בסרטונים של הארגון ובחומרים שהארגון סיפק לה:
https://www.youtube.com/watch?v=oZqhRK3quEo
כל פוסט שהועלה כחלק מהטורניר הניב בממוצע 109 דולר.
בשנה שעברה המטרה הייתה לגייס 5,000 דולר עבור ארגון בשם Child's Play שמחלק צעצועים ומשחקים לילדים בבתי חולים ובתי אומנה. בסוף הטורניר גויסו 26,000 דולר, יותר מפי חמישה מהיעד המקורי. השנה המטרה הייתה לגייס 30,000 אלף דולר עבור Hopelink שתומך במשפחות חסרות בית ובאנשים עם מוגבלויות. כאמור גויסו 91,000 דולר, שהם פי שלושה מהיעד.
לרוס, לבעלה, לגיסה ולכל המשתתפים אין כל ספק שהטורניר יתקיים גם בשנה הבאה.
רוס בנתה וארגנה אירוע גיוס סוחף ומלהיב שאנשים רוצים להיות חלק ממנו. הוא מספק להם דרכים קלות ונגישות לתרום, וכל המשתתפים מבינים מהי המטרה העליונה ויודעים לאן ילך הכסף. רוס גם יצרה שותפויות עם ישויות אחרות, כמו הפלטפורמה לגיוס מהמונים שתרמה לה אתר ייעודי לתרומה מקוונת, אבל מה שהפך את הטורניר למסורת שנתית מוצלחת הוא העובדה שרוס יצרה אירוע סביב קהילה קיימת, מוכרת, מובנת ונגישה שקל לזהות מה יניע אותה לפעולה.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.