להאזנה לכתבה:
רק למגייסים מעטים יש הפריווילגיה לגייס תרומות שיגיעו לחשבון הבנק רק בעוד כמה שנים, אולי אפילו בעוד עשור או שניים. לרוב חשוב לנו יותר כמגייסים להיות חתומים על הצלחות בהווה ולא על כאלה שינכס לעצמו מגייס שיחליף אותנו שנים אחרי שנעבור לארגון אחר.
תרבות הגיוס המיידי הזה היא לא רק תולדה של קשיי גיוס אובייקטיביים אלא גם של גישה רווחת בקרב מנכ"לים וועדי מנהלים שלא מאפשרת גיוס לטווח ארוך לצד הגיוס המיידי. התוצאה היא שלארגון לא יהיה אף פעם מימון לטווח ארוך וגם לא רשת ביטחון לשעת מצוקה.
אחת מדרכי המימון לטווח ארוך היעילות ביותר היא גיוס עיזבונות, וצריך ללמוד לדבר עליה. לרוב בני האדם יש צוואה שבה הם מחליטים מה להשאיר למי, אז למה שלא ישאירו משהו גם לכם?
יש דרכים שונות לנהל עם תורם שיחה על עיזבונות, ואפשר אפילו לעשות את זה בדיוור ישיר. הנה ארגון צעיר שפונה בישירות, בפשטות ובאלגנטיות מופלאה לרשימת התפוצה המלאה שלו ולא רק לקשישים שבבסיס התמיכה שלו. כך עושים את זה:
אוואז הוא ארגון שנולד בעידן האלקטרוני. מטרתו לייצר תנועה אינטרנטית גלובלית ולהניע אקטיביזם פוליטי שישפיע על קבלת החלטות בכל מקום שבו נדרשת פעולה. התוכן באתר מופיע ב-16 שפות, בהן סינית, יפנית, הולנדית, טורקית, רומנית, ערבית וגם עברית.
עוד כתבות בנושא:
- מה שואלים תורם בסקר משוב אפקטיבי
- כמה רעיונות לשיחה על עיזבונות
- איך לשכנע תורם לכסות לכם גירעון או חוב
לפני כחודש יצאה הבקשה שלהלן במייל לרשימת התפוצה של תומכי הארגון. קראו אותה ואחר כך את הניתוח שלנו:
Dear friends,
We just got some touching news: an Avaazer in the U.S. has chosen to leave our community 34% of her life’s earnings!
With her death, Lucia* will leave life for our campaigning — from climate change, to women’s rights, to protecting our most endangered species.
And if her gesture inspires even just a few hundred more of us to leave a gift to Avaaz in our wills, it would secure our movement financially for decades to come.
It's a commitment that's only right for some of us. But, it's easy to do and anyone can leave any amount or even a percentage to make sure loved ones also get the support they need.
Click for all the information you'll need:
Yes! I'm interested in leaving a gift for our community in my will
If you don’t have a will, there are some big reasons to make one — whether or not you leave a gift to Avaaz.
- It allows for peace of mind, knowing that your wishes will be carried out in the future.
- If you have children, it clarifies who will be their guardian.
- It allows you to a way to live out your values and support people and causes who mean the most to you.
And if you already have a will, you can easily update your plans to leave a gift that helps build a better world.
Most Avaazers who become "legacy donors" do so because of the impact they know it will continue to have for generations. Avaaz is nearly 10 years old now, and with every year that passes we are growing stronger and more ambitious in our campaigning.
We've won incredible victories – from a historic climate agreement to protect our planet, to protecting huge swathes of rainforest, to keeping the Internet free and fair… and much, much more. But with the rise of Trumpism and the extreme right in Europe and elsewhere, our progress is threatened everywhere — and our movement has never been more important.
Many legacy donors can't afford to give large donations to power Avaaz's work right now. But they see their wills as a way to make sure they make at least one major gift with their life's earnings — and the best part: they're not just powering Avaaz, but helping to make us secure for decades.
If it's right for you, click get started:
Yes! I'm interested in leaving Avaaz a gift
With so much gratitude for every member of this hopeful community,
Mia, Heather, Emma, Dan, Chelsea, Ricken, Sobaika, Dalia and the whole Avaaz team
*Personal information changed to protect the generous donor's privacy
הנה כמה דברים מעניינים במכתב הזה ששלח צוות אוואז למאות אלפי תומכי הארגון:
- הוא מתחיל ב"חברים יקרים", פנייה המונית המעידה על מוצר גנרי. בקשה לדון בצוואה של מישהו היא בדרך כלל בקשה אישית ופרטית ביותר, ואילו כאן שולח הארגון אל תומכיו מייל כללי מבלי לנקוב בשם הנמען. המסר שעובר הוא שמדובר בנושא מקובל, הגיוני ומוכר שלא מצריך טיפול אינדיווידואלי ומיוחד
- המכתב נפתח בדוגמה אישית. הארגון חולק עם בסיס התמיכה שלו את החדשות על תורמת אמריקאית בשם לוצ'ייה (שם בדוי, המלמד את הקורא שהארגון רגיש לפרטיות תומכיו) שהחליטה להשאיר לו בצוואתה 34 אחוזים מעיזבונה. אוואז מסביר איך תשפיע התרומה העתידית על יכולתו של הארגון לפעול. המסר שעובר הוא שאחרים כבר השתכנעו שכדאי לתמוך בארגון בטווח הארוך ומאמינים שהוא ימשיך להיות פעיל עוד שנים רבות, כשכבר לא יהיו בחיים
- מיד אחר כך דואג אוואז להבהיר שהמחויבות הזאת לא מתאימה לכל אחד ושאין זה ניסיון מצדו ללחוץ על תומכיו. גם אם ישפיע סיפורה של לוצ'ייה על כמה מאות מתומכיו, מכריז הארגון לנמען, דיינו. כך, בחוכמה רבה, מנטרל אוואז את הסכנה שהמכתב, שנשלח לתפוצה רחבה ביותר, יכעיס חלק מהנמענים ויגרום להם לראות בו ניסיון ללחוץ עליהם לשנות את צוואתם
- מכאן מחולק המכתב לשני נושאים:
- עצות מעשיות וכלליות ביותר לגבי צוואות וחשיבותן: למה כדאי לכתוב אחת, תזכורת שאפשר לשנות אותה בכל עת וכו'
- הסבר על האימפקט של אוואז עד היום ועל האתגרים שלו בעתיד: ההתחממות הגלובלית, עידן דונלד טראמפ, הימין הקיצוני באירופה וכו' – כולם נושאים שיכולים להשפיע על כל אחד מאיתנו ושלא ייעלמו במהרה
- הארגון מוסיף למכתב קישור לדף ייעודי באתר שמספק מידע מפורט על צוואות, כולל סדרה של שאלות נפוצות והזדמנות ליצור קשר עם אנשי הארגון שמתמחים בעיזבונות (הקישור, אגב, מופיע פעמיים, בשתי גרסאות, פעם באמצע המכתב ושוב בסופו)
כמה פשוט, חכם וישיר. בלי התפתלויות, בלי מבוכה ובלי להתנצל.
בתחילת הדברים ציינו שהמכתב לא פונה לקשישים בלבד. את זה אפשר להבין גם מגוף הטקסט (מצוין בו שאחת הסיבות לכתיבת צוואה היא להבטיח אפוטרופוס לילדים על פי בחירת כותב הצוואה ולא על פי בחירת בית המשפט) וגם מהתוספת הצבעונית הזו (שכוללת גם היא קישור לדף הייעודי):
לסיכום, שיח על צוואות הוא חלק טבעי ואינטגרלי מארגז הכלים של ארגון ללא כוונות רווח. אי אפשר לצפות להגיע לרווחה תקציבית אם לא מתכננים את העתיד, ושיח פתוח, ישיר ואלגנטי על עיזבונות התומכים שלכם הוא אחת הדרכים הבדוקות להגיע לרווחה כזו. גם אתם יכולים.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.