להאזנה בכתבה:
תרומות ענק הן התרומות הגדולות ביותר שארגון מגייס לעצמו. כל המחקרים שנעשו עד כה הוכיחו שתקבלו בממוצע כ-80 אחוזים מהתקציב שלכם מכ-20 אחוזים מהתורמים. אותם 20 אחוזים הם התורמים הגדולים באמת, ובהתחשב באימפקט שיכול להיות ל-20 אחוזים מהתורמים על הארגון, קל להבין למה גיוס תרומות ענק נמצא בראש סדר העדיפויות של כל ארגון כמעט.
אבל תרומות ענק לא נופלות מהשמים. הן מחייבות עבודת טיפוח, בקשה וניהול מקצועי של התהליך. מדובר בתורמים גדולים, בסכומים גדולים ובמטרות גדולות, ולכן אם אתם רוצים להתכונן לגיוס תרומות משמעותיות מדי שנה, הנה שלוש המלצות שכדאי להפנים וליישם:
- מצאו מגוון דרכים לטפח את התורמים שלכם:
התהליך שבסופו תיכנס לחשבון הבנק שלכם תרומה משמעותית לא יהיה קצר. המקרים שבהם עמותה פוגשת תורם, מבקשת ממנו תרומה משמעותית ומקבלת אותה בו במקום הם נדירים ביותר. ברוב המקרים עמותות בונות מערכת יחסים עם תורם בחכמה ולאורך זמן ומבקשות באופן רשמי את הסכום הגדול באמת כשכבר ברור לשני הצדדים כמה יכול התורם לתת לכם באותו רגע נתון. לאורך התהליך הזה חשוב לגוון את הדרכים שבהן אתם מפתחים הבנה, אהדה ואמון בקרב הפוטנציאל.
פגישות אישיות מסוגים שונים הן הדרך החשובה ביותר לבנות אמון ולקרב אליכם את התורם. בכל הקשור לתרומות משמעותיות אי אפשר להפריז בחשיבותן; אין תחליף לזמן שמבלה פוטנציאל פיזית עם נציג ארגון. המפגש לא תמיד חייב להיות אחד-על-אחד. אפשר להזמין קבוצת פוטנציאלים משמעותיים למפגש אקסקלוסיבי שיעמיק אצל כולם יחד את ההיכרות עם הארגון ובו בזמן יוכיח לנוכחים שגם משקיעים אחרים רואים בכם עמותה ראויה.
המשיכו כל הזמן לחפש הזדמנויות ליצור אינטראקציות שהן רלוונטיות לארגון, לתורם ולתהליך הספציפי שאתם עוברים יחד.
אחד הדברים החשובים ביותר בגיוס תרומות משמעותיות הוא לא לרוץ אחרי הכסף. מרדף אחר תרומות במקום בנייה סיסטמתית של מערכת יחסים עם פוטנציאל רק תכשיל אתכם. מגייסים שנדרשים להתמודד עם לחץ מתמיד של מנכ"לים ושל חברי ועד מנהל לגייס כמה שיותר מהר יגלו שהעמידה בלחץ משתלמת.
עוד כתבות בנושא
- הגיע הזמן לשחוט פרות קדושות בגיוס
- 4 ארגונים שהזניקו את הגיוס שלהם במאות אחוזים
- איך בונים מחלקה לגיוס משאבים
- מנו מנהל תרומות ענק:
בגיוס תרומות ענק תצטרכו להפגין אחדות מרשימה מול הפוטנציאל הנפגש עם אנשים שונים בארגון לאורך תהליך הטיפוח. אותה אחדות חייבת להיות מורגשת בכל אינטראקציה, בין אם מדובר בחבר ועד מנהל או ברכז פרויקט. משום כך לגיוס תרומות משמעותיות נדרש מנהיג שיוביל את התהליך וישמור על האחדות וההתנהלות המקצועית. בעולם הגיוס קוראים לאחראי על גיוס התרומות המשמעותיות Major Gifts Officer (MGO).
ה-MGO הוא האדם שמוביל את תהליכי גיוס התרומות המשמעותיות, החל בזיהוי הפוטנציאלים המתאימים וכלה בבקשת התרומה. אם מדובר בארגון צעיר או חדש שאין לו משאבים לשכור אדם כזה, בחרו עובד מתאים בצוות הקיים שיקבל על עצמו את האחריות לניווט התהליכים הארוכים והלא פשוטים האלה.
כל תוכנית מוצלחת לגיוס תרומות משמעותיות חייבת להיות מנוהלת במקצועיות. ה-MGO הוא שמטווה את הדרך המורכבת הזו.
- ספקו לתורם תמונה מלאה של השינויים שיתאפשרו בזכות התרומה שלו:
שום תורם לא יעביר לארגון סכום כסף משמעותי וילך לדרכו מבלי לשאול שאלות ומבלי לצפות לתוצאות. תורמים כאלה רוצים לדעת מה אתם מתכננים לעשות עם הכסף שלהם ואילו שינויים הכסף הזה יכול לחולל.
כדי להניח את דעתם של התורמים ולהבהיר להם שאתם אכן השקעה טובה, נהלו איתם שיחות כנות לפני בקשת התרומה והבהירו מה יוכל הארגון להשיג בסכום המדובר. שרטטו עבורם את התהליך כולו, מרגע כניסת הכסף לחשבון הבנק שלכם ועד לדיווח על ההישגים. תאמו ציפיות בכל פרמטר שנראה לכם רלוונטי. גם אם אתם לא יכולים לספק נתונים ספציפיים תנו לכל פוטנציאל תמונה מלאה ככל האפשר על העומד להתרחש.
את כל זה אפשר לעשות בפגישות הטיפוח, אבל חשוב לחזור שוב על כל הפרטים במעמד הבקשה עצמה. אם תצליחו לבנות אמון מלא ביניכם לבין הפוטנציאל עד לאותו מעמד תוכלו להבטיח את קבלת התרומה. כאמור, מדובר בסכומים לא מבוטלים, והצד התורם חייב להרגיש שהצד הנתרם יֵדע לנצל אותם היטב.
לסיכום, גיוס תרומות ענק הוא תהליך ארוך ומורכב שיכול להשפיע רבות על התקציב שלכם. כדאי מאוד להתייחס אליו ברצינות, להקצות לו את המשאבים המתאימים ולהתכונן אליו היטב.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.