להאזנה לכתבה:
רבות כבר נאמר ונכתב על חשיבות המילה הכתובה בהנעה לתרומה ועל יכולתה של תמונה טובה אחת להפוך מבקר מזדמן באתר לתורם. אבל חשבתם פעם על כוחו של צליל?
כדי שהמסרים שלכם יגיעו לאוזניים הנכונות וייקלטו היטב צריך לערב בתהליך את חוש השמיעה. השפעת הקול על התת-מודע שלנו היא עצומה, בעיקר כשהקול הוא אנושי. כשאדם מדבר איתנו אנחנו מקשיבים לקול שלו ומנסים לזהות את הנימה שעולה ממנו. התהליך הזה קורה כמובן גם כשאדם פוגש לראשונה את הארגון שלכם, בין אם בשיחת טלפון ובין אם בסרטון. הקול או הצליל הראשונים שישמע ישפיעו על הרושם הראשוני שלו ויקבעו במידה רבה את מהות היחסים בינו לבין הארגון.
אבל דיבור הוא לא הקול היחיד בתפריט הצלילים שארגון יכול להשתמש בו למטרות גיוס. ג'ני רמאג', מגייסת שהפכה יועצת סאונד לארגונים ולחברות מסחריות, חולקת איתנו חמישה טיפים לשימוש אפקטיבי בסאונד בגיוס כספים.
- התאימו את אופי הקול למסר
קול של קריין מקצועי משדר מקצועיות, סמכותיות, ואמינות וכך גם קולו של ידוען (בין אם הוא קריין מקצועי או לא) שהצופה מזהה מיד. קול כזה יכול למשוך בקלות את הצופה, ליצור תחושת פמיליאריות ולגרום לו להזדהות עם המסר.
לפעמים אפשר לוותר על שירותיהם של המקצוענים ולהיעזר באנשים שעובדים בארגון. אולי אין להם הכשרה מקצועית, אבל האותנטיות וההתלהבות האמיתית שלהם יכולות לפצות על כך ולסחוף קהל יעד של תורמים קיימים ופוטנציאליים.
וכמובן לא כדאי לשכוח את מקבלי השירות שלכם. אם אתם מציבים את מקבלי השירות בלב העשייה שלכם, אין דרך טובה יותר להעביר את המסר מאשר לתת להם לדבר ישירות לתורמים, בין אם באופן אישי ובין אם באמצעות סרטון או אפילו הקלטת אודיו פשוטה שתנצלו לקמפיין או לאתר. אפילו ריאיון מוקלט עם מקבל שירות יכול לספק לקהל היעד חוויה חזקה, שכן אפשר לשמוע בו את ההיסוס שלו, את הדיבור הקטוע ואת ההתרגשות.
- למדו לבחור מוזיקה נכונה
רוצים לרגש את קהל היעד שלכם ולהרשים אותו עמוקות? שלבו קטעי מוזיקה מרגשים בוויזואליה שלכם. עומדים להפיק סרטון תדמית לארגון? כדאי שתשקיעו לפחות מחצית מהזמן בחשיבה על סוג המוזיקה שילווה אותו. זמן רב אחרי שהזיכרונות החזותיים כבר נמוגו, שיר או מנגינה יכולים להמשיך להדהד עמוק בתת המודע שלנו. כמה פעמים יצאתם מסרט וזמזמתם את המוזיקה ימים שלמים אחר כך? רוצים להבין את האימפקט העצום שיש למוזיקה? חשבו על סרטון ארגוני שריגש אתכם במיוחד ונסו לצפות בו ללא סאונד. עדיין מתרגשים ממנו באותה מידה?
עוד כתבות בנושא
- איך להימנע משימוש מוטעה ברגש בשימור תורמים – חלק ב': מתיאוריה למעשה
- 7 אסטרטגיות שיגרמו לכם לחשוב מחדש על השפה הגיוסית שלכם
- פסיכולוגיה התנהגותית ככלי גיוס
- למדו את אומנות השתיקה
היעדר סאונד יכול להיות עוצמתי לא פחות מסאונד אם משתמשים בו באופן זהיר ומושכל. היעדר סאונד מאותת למוח שמשהו חסר וממקד את תשומת הלב בנעשה על המסך. יש משהו בשקט שמקשה על הצופה לבהות או לחלום בהקיץ.
ב-2010 הופק באנגליה הסרטון הזה שמלווה קמפיין גיוס לארגון המנציח את זכרם של הנופלים בצבא הבריטי. אורכו של הסרטון שתי דקות ומופיעה בו שורה של ידוענים שמישירים מבט אל המצלמה בלי לומר מילה. הפסקול היחיד שמלווה את הסרטון הוא פסקול המחשבות של הצופה על ההקרבה והאומץ של החיילים שאותם מבקש הארגון להוקיר ולזכור.
דוגמה נוספת היא הסרטון האפקטיבי של אמנסטי פולין המפגיש בין זוגות של זרים מוחלטים – פולני ופליט. כאן אמנם יש פסקול אבל האנשים שמופיעים בו שותקים ורק מסתכלים זה בעיניו של זה. השתיקה הזו פורצת את מחסום השפה, מגשרת על פערי התרבות ומאפשרת לצופה להתחבר לכל אחד מהם.
- שקפו תמיד את המותג בסאונד שאתם יוצרים
כשאתם בוחרים מוזיקה לכלי שיווק שונים של הארגון שלכם – סרטון, אירוע וכדומה – ודאו שהמוזיקה או הצלילים משקפים את המותג שלכם ואת המסר שאתם רוצים להעביר. אם, למשל, אתם משתמשים במוזיקה במרכזיית הטלפון שלכם, זכרו שגם היא תשאיר רושם על המתקשרים אליכם, בהם גם תורמים. השומעים יקשרו אותה מיד עם הייעוד והחזון שלכם, ולכן עליכם לחפש סוג של מוזיקה שיתכתב עם הייעוד והחזון בצורה מובהקת.
- חשבו על סאונד כעל כלי לשיפור חוויית התורם במסעו איתכם
כל צליל בפסקול שאתם מספקים לתורמים שלכם ישפיע על הפוטנציאל ועל החלטתו אם לתרום לכם או לא. רוצים ללמוד איך להעצים את החוויה של התומכים שלכם באמצעות מוזיקה? פשוט הקשיבו לשיר שאתם אוהבים במיוחד ונסו להבין מה הוא גורם לכם להרגיש ואיך אתם חווים אותו. אפשר גם להקדיש כמה דקות לקולות ולצלילים של מערך הגיוס שלכם. הקשיבו להם ונסו להבין אילו מהצלילים גורמים לכם אושר, אילו מהצלילים מעניקים לכם תחושת העצמה ואילו צלילים פשוט מטריפים את דעתכם.
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.