לא פשוט לגרום לגורם עסקי לשתף פעולה עם מטרה חברתית, במיוחד כשמדובר בבעיה מורכבת שקשה מאוד למצוא לה פתרון.
ארגון שרוצה ליצור שיתוף פעולה כזה חייב ללמוד את השוק שאליו פונה אותה חברה, להבין את מוצריה ויעדיה ולהציעה לה קונספט שיש בו ערך מוסף עבור שני הצדדים.
קונספט שכזה הגה צוות פיתוח המשאבים של ארגון בריטי בשם ילד מלחמה. בדרך כלל קשה מאוד לעשות "גזור והדבק" מארגון אחד לאחר, אבל הרעיון המקורי של צוות הגיוס הזה הוא שיעור בגיוס יצירתי עבור כל ארגון.
להאזנה לכתבה:
"ילד מלחמה" הוא ארגון שיודע לשווק היטב את עצמו ואת ייעודו. היכנסו לאתר שלו וראו איך מעוררים מוטיבציה בקרב המבקרים ומניעים אותם לתרום בעזרת מלל מדויק, תמונות שנבחרו בקפידה וחוויה אינטרנטית מרתקת.
ארגון "ילד מלחמה" מגן על זכויותיהם של ילדים באזורי סכסוך ומטרתו להגיע אליהם מוקדם ככל האפשר, לשמור על ביטחונם, לאפשר להם להמשיך לרכוש השכלה ולצייד אותם במיומנויות שיידרשו להם בהמשך חייהם, לאחר שוך הקרבות. "ילד מלחמה" מגן היום על ילדים בסוריה, מטפל בילדים חיילים ברפובליקת מרכז אפריקה ומנסה לשחרר צעירים הכלואים באפגניסטן. הוא פועל ב-15 מדינות ברחבי אפריקה, אסיה, המזרח התיכון ואמריקה הלטינית.
הקמפיינים שלו מתמקדים בדרך כלל במתן הסברים על מקורות הסכסוכים השונים ועל הפתרונות ההומניטריים המוצעים עבור הילדים בכל אחד מהם. הפעם החליט הארגון לחפש דרך להגיע לקהלים חדשים לגמרי ולהרחיב באמצעותם את בסיס התמיכה שלו.
עוד כתבות בנושא:
- על הקשר בין פרסומת דיגיטלית לשמפו לגיוס כספים
- בואו ננפץ שלושה מיתוסים על גיוס דיגיטלי
- פתרונות להוקרת תורמים בעידן הדיגיטלי
אנחנו חיים היום בעידן שבו אנשים רבים מבלים מול משחקי מחשב זמן רב יותר מאשר מול כל צורת בידור אחרת, לרבות מוזיקה וקולנוע. היתרון הגדול של המשחקים האלה הוא שהם מספקים למידה חווייתית אפקטיבית ולכן ארגון חברתי יכול להפיק מהם תועלת רבה: הגיימר יכול ללמוד על מטרת הארגון ועל עבודתו ואפילו לגלות איך אפשר לעזור לו, והכול תוך כדי משחק.
בכל יום משחקים מאות אלפי שחקנים משחקי מלחמה במחשב שלהם. מה אם ליום אחד לא יילחמו זה בזה אלא יאחדו כוחות, יניחו את נשקם ויכריזו על שביתת נשק? ב-2016 ניתנה לכולם ההזדמנות לשחק ב"שביתת נשק" – משחק הגיוס הראשון בעולם שקרא לכל שחקני משחקי המלחמה לשחק משחק אחר לגמרי למען שלום עולמי.
"ילד מלחמה" פנה אל ארבע חברות גיימינג פורצות דרך – Positech Games, Wargaming.net, iNK Stories וBlackMill Games & M2H- – ושכנע אותן להשקיע ב"שביתת נשק" ולשווק אותו לכל הלקוחות שלהן.
הרעיון הצית לא רק את דמיונן של החברות אלא גם את זה של מאות אלפי הגיימרים שקיבלו לידיהם מוצר בטכנולוגיה החדישה ביותר שהתגלה כמהנה לא פחות מכל משחק מלחמה אחר, אלא שבמקרה הזה הוא גם מעלה מודעות למשימה חברתית חשובה.
תוך שהם צוברים אלפי שעות משחק תרמו השחקנים גם אלפי דולרים באמצעות נקודות שצברו, תוכן שאפשר היה להוריד ופשוט תרומות שהונעו לתת.
האירוע גם סיפק הזדמנות לנהל דיון על האימפקט האמיתי של המלחמות והסכסוכים ברחבי העולם. התקשורת התעניינה בשיתוף הפעולה הזה וסיקרה אותו ובכך הגדילה את החשיפה הרבה מעבר לקהל הגיימרים.
בשמונת השבועות של הקמפיין השתתפו בו יותר ממיליון איש. אבל חשוב מכך – בזכות הקמפיין התחילו חברות המשחקים להבין את הפוטנציאל האדיר שטמון בשיתופי פעולה מהסוג הזה ואת הכוח שלהן להשפיע על קהל הגיימרים באמצעות מסרים חברתיים שמסתתרים במוצרים שלהן.
משחקי מלחמה הם לרוב רוויים באלימות וירטואלית, והנה בא ארגון "ילד מלחמה" ומדגיש באמצעות התסריטים של "שביתת נשק" את חשיבות הפתרונות הלא אלימים לסכסוכים.
מאט הרגרדן, אחד ממייסדי M2H, סיפר: "אנחנו נרגשים מהתגובות שהיו ל'שביתת נשק', וכבוד הוא לנו להיות חלק מהקמפיין הזה של 'ילד מלחמה'. יותר מ-60 אלף שחקנים עשו פסק זמן מהקרבות שלהם במשחקי המלחמה כדי לשחק כדורגל, לזרוק כדורי שלג ולשלוח 10,465 גלויות שמשחקים ב'שביתת נשק' שלחו מקו החזית הווירטואלית. ובנוסף לכל אלה ניתנו 5,541 תרומות מחברי הקהילה שלנו – זה מדהים!".
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.