להאזנה לכתבה:
כל מידע ששופך אור על הרגלי התמיכה של יהדות אמריקה בעמותות חברתיות אמור לעניין כל ארגון ישראלי שרואה בקהילה הזו, על כל גווניה, קהל יעד.
בארצות הברית נערכים מחקרים שמנסים למדוד פרמטרים שונים של פילנתרופיה מקומית, אבל לרוב קשה לדלות מהם מידע שהוא לא רק אמין אלא גם באמת רלוונטי למאמצי הגיוס של עמותה בארץ. והנה לאחרונה פרסם Giving USA מחקר מאיר עיניים שיכול לעזור גם למגייסים ישראלים.
Giving USA הוקם כדי לקדם מחקר, חינוך והבנה של פילנתרופיה בקרב הציבור האמריקאי. הקרן מפרסמת נתונים ומגמות מאז 1956, והמחקרים שלה על פילנתרופיה באמריקה הם המקיפים ביותר (אנחנו ממליצות בכל פֶּה להיכנס לאתר הארגון המציע מידע רב מדויק ועדכני על הרגלי הנתינה של החברה האמריקאית ועל הרגלי התמיכה של התורם ומניעיו). הפעם ביקשה הקרן לבדוק איך משפיעה שייכות דתית על ההחלטה של אמריקאי למי לתרום ובאיזה סכום. במקרה שלנו מעניין לבדוק את ההחלטות שיקבל תורם מהקהילה היהודית.
שיעור האמריקאים המתנערים מכל שיוך דתי הוא בעלייה מתמדת, כולל בקרב יהודים. על פי מחקר שערכה הקרן עולה כי נכון ל-2016 אדם בעל זהות דתית תורם אחרת לגמרי מאדם חסר שיוך דתי. אנשים חסרי שיוך דתי תרמו בממוצע 695 דולר לאורך השנה ואילו אנשים בעלי זהות דתית תרמו בממוצע 1,590 דולר באותה תקופה. יותר מכפליים! זאת ועוד: ככל שאדם פעיל יותר בקהילה הדתית שלו, כך הוא יתרום יותר, ללא קשר לגילו.
הנה עוד כמה ממצאים שיכולים לעניין אותנו, המגייסים הישראלים:
- בתכנון האסטרטגי של הגיוס שלה, מומלץ לכל עמותה, ללא כל קשר לעולם התוכן שלה ולייעודה, להניח שאחוז גדול מהתורמים שלה יתרמו לה ממניעים דתיים ולנהל את מאמצי השיווק בהתאם.
- הזהות הדתית כנראה תלווה את רובם לכל אורך חייהם ולכן אם תדאגו לטפח את אותם תורמים באופן שוטף ומקצועי אפשר לסמוך על כך שימשיכו לתרום לכם לאורך זמן. המניע הבסיסי שלהם לא ישתנה במשך השנים.
- משקי בית יהודיים הם הפילנתרופיים ביותר בארצות הברית (עם תרומה ממוצעת של 2,526 דולר בשנה לאדם) והם תורמים את חלק הארי של התרומה השנתית שלהם (65 אחוזים) דווקא למטרות לא דתיות. "אנחנו משערים שהרבה משקי בית יהודיים מכוונים את התרומות שלהם לארגונים לא דתיים, כמו פדרציות יהודיות (וגם לארגונים ישראליים), שלא עומדים בהגדרה של Giving USA לתרומה דתית," מסבירים בדוח.
- ככל שראש המשפחה משכיל יותר, כך גדל הסיכוי שמשק הבית יתרום לארגונים שמקדמים מטרה בעלת שייכות דתית. כמעט חצי מכל המשפחות שלראש המשפחה שלהן יש לפחות תואר ראשון תורמות לארגונים כאלה, בהשוואה ל-31 אחוזים ממשקי בית שלראש המשפחה שלהן 12 שנות לימוד בלבד.
- בקבוצה הזו ניתנות התרומות הגדולות והנדיבות ביותר על ידי תורמים שהם בני 40 עד 64 (עם ממוצע של 2,505 דולר לאדם לשנה).
- מחברי הדוח ממליצים לארגונים חברתיים לחשוב על מנהיגי הקהילה, ובהם כמובן המנהיגים הרוחניים, כמקור לפתיחת הדלת לתורמים מהקבוצה הזו. אלה אמונים על טיפוח המודעות החברתית של קהילתם והם גם נתפסים כאמינים במיוחד ובעלי סמכות.
עוד כתבות בנושא
- איך עובדים עם מגייס באמריקה וכמה זה עולה
- מה זו פדרציה אמריקאית?
- מה הסיכוי לקבל תרומה מתורם אמריקאי? מחקר שכדאי להפנים
ומה עם דור ה-Y? בדוח יש חדשות טובות לארגון שכבר מסתכל קדימה ורוצה להתחיל לטפח את בסיס התמיכה העתידי שלו:
התרומה הממוצעת השנתית של בני דור המילניום שיש להם איזו זהות ושייכות דתית-קהילתית היא 1,989 דולרים. "מעודד למדי לראות מילניאלים נותנים תרומה כזו," אומר מחבר הדוח. "בגיל כזה, למרות שהם עדיין מחזירים את הלוואות הסטודנטים שלהם והמשכורת שלהם משקפת רק תחילת קריירה, הם בכל זאת מונעים לתרום ברמה כזו. ייתכן שאנחנו נוטים לחשוב על המילניאלים ועל דרכי התמיכה שלהם בצורה קצת מכלילה, אבל בין אם אתם ארגון דתי או לא, חשוב להשקיע מאמץ באותם צעירים ולמצוא דרכים להלהיב אותם ולקרב אותם לארגון שלכם. מעניין לראות שלמרות הבדלים אחרים בין הדורות, הרצון שלהם לתרום דומה מאוד לזה של הוריהם ולכן סביר להניח שכשיתבססו יותר יתרמו סכומים דומים."
*השימוש בלשון זכר נעשה מטעמי נוחות בלבד ואין בו כדי לפגוע ו/או ליצור אפליה כלשהי.